7. 5. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Kotíková povede Vinohrady jako hlavní trenérka. Hrát ale bude dál

 



Pár týdnů poté, co svým nájezdem stvrdila záchranu Královských Vinohrad v extralize, převzala Magdalena Kotíková tým jako hlavní trenérka. V této roli vystřídá sportovního ředitele klubu Viléma Svobodu, jenž bude společně s Petrem Jirgesem jejím asistentem. Po Herbadentu, Chodovu a Liberci je SKV dalším klubem, který v extralize povede coby hlavní trenérka žena.

Kotíková, bývalá reprezentační kapitánka, se do extraligy vrátila aktivně v únoru po necelých 2 letech. Vinohradům pomohla k udržení v soutěži nejen na hřišti, ale podílela se i jako asistentka kouče na přípravě, a po závěrečném zápase sezony svou budoucnost v rozhovoru pro florbal.cz naznačila: „Zkušenost z SKV, ale také má nedávná soukromá studijní stáž v Pixbu mě hodně inspirovaly a motivovaly propojit mne a florbal mnohem víc, než tomu bylo doposud…,“ uvedla tehdy.

Potřebnou licenci B už studuje, dokonce ji může získat coby dlouholetá reprezentantka ve zrychleném režimu. Ovšem na hřišti se čas od času objeví také. „Pořád mám holkám co předat, i kdybych na hřiště měla jít jen někdy,“ řekla nedávno.

Hrající trenérku měl v nedávném play off Liberec díky Lence Bartošové, za niž zůstával na střídačce Tomáš Erben. Kotíková se bude moci spolehnout na 2 pomocníky. „Doufali jsme, že se Mája rozhodne v SKV pokračovat, uvítali bychom ji v klubu v jakékoliv roli. Nakonec jsme se k naší radosti domluvili na pro nás asi nejlepší možné variantě hrající trenérky,“ vykládal potěšeně Svoboda pro klubový web.

I on pozoroval, jak Kotíková působí na ostatní. „Díky její přítomnosti přímo na hřišti šly výkony jejích spoluhráček výrazně nahoru. Ale možná ještě větší kus práce odvedla na trenérském poli a jsme rádi, že se téhle branži chce věnovat ještě výrazněji než dosud,“ doplnil.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*