20. 5. 2014 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Zuzana Jelínková přebírá ženy Bohemians. S Bedlou jsme se zatím ve všem shodli, říká

 



Oba elitní týmy pražských Bohemians dnes oznámily změny ve svém trenérském vedení. Muže převzal Marek Chlumský, u žen pak po necelých 2 sezonách nahradila Jana Kaňkovského dlouholetá opora zelenobílých Zuzana Jelínková. V realizačním týmu zůstane jako trenér Michal Jedlička, a ani dosavadní hlavní kouč Kaňkovský klub úplně neopustí.

V posledních 2 letech „klokanky“ ustoupily ze slávy, když pozici finálových soupeřek Herbadentu přenechaly Vítkovicím a samy se musely spokojit až se 4. místem v konečném pořadí extraligy.

Vedení tradičního oddílu se tak rozhodlo jednat a odvolalo dosavadního hlavního trenéra Kaňkovského, který k týmu přišel po neúspěšném startu do předminulé sezony. „S Bohemians bude spolupracovat nadále, v této chvíli ovšem jeho pracovní povinnosti a naše chuť pracovat se Zuzkou vyústily v to, že nebude pokračovat jako hlavní trenér žen,“ uvedl prezident FbŠ Martin Musil.

Vedení klubu u Jelínkové sází na znalost prostředí. „Jsme rádi, že ve vedení bude člověk, který týmu rozumí, zná ho a má s ním nějakou historickou zkušenost. Myslíme si, že je to tak správně,“ tlumočil Musil stanovisko vedení klubu. „Jsme smutní z toho, že Zuzka tým opouští jako hráčka, na druhé straně jsme rádi, že přijala nabídku jej vést,“ dodal na adresu nové hlavní trenérky, která ještě v minulé sezoně absolvovala v zelenobílém dresu 32 utkání.

Na střídačce bude Jelínková spolupracovat s Michalem Jedličkou, který v realizačním týmu zůstal a měl by mít na starosti především samotnou hru. „V tuto chvíli máme období letní přípravy, takže Bedla je na jednom tréninku za týden, a to na halovém,“ přiblížila Jelínková.

Se známým bouřlivákem a zelenobílým srdcařem si už ale stihla nastínit základní body spolupráce. „Naše spolupráce zatím spočívala v tom, že jsem mu sdělila svou vizi a také požadavky, které na něj jako na trenéra budu mít,“ uvedla nová trenérka. „Vzhledem k tomu, že jsme se zatím ve všem shodli, myslím, že naše spolupráce bude bez problémů,“ usmála se.

Změny v hráčském kádru zatím FbŠ komentovat nechtěla. „Vzhledem k tomu, jak to máme nyní u žen nastaveno, nechci se opravdu k žádným jménům vyjadřovat,“ prohlásila Jelínková. Jednu změnu ale nakonec prozradila. „Bogna Zielenkiewicz ze studijních důvodů odjela do Polska a do příští sezony v našem dresu nezasáhne,“ vyjádřila se k polské obránkyni, která zřejmě s florbalem skončí úplně.

A ještě upřesnila informace o dalším působení asistenta Michala Matouška u týmu. „Měl nějaké zdravotní problémy a dával se dohromady, nicméně pokračovat u nás bude,“ řekla Jelínková na konto bývalého reprezentanta v ragby.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*