1. 4. 2012 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Tatran pokračoval v nadílkách, Ostrava se mistra bála

 



Tatran první semifinále zvládl. Mistrovský celek přehrál ostravské FBC jednoznačně 8:2 a navázal na svou suverenitu v play off ze čtvrtfinále. První i poslední gól vítězů dal Johan von der Pahlen.

Švédský matador se startu semifinále nemohl dočkat a otevřel skóre už po 6 minutách. Ostrava se ale snažila v 1. třetině držet krok a Vojtíškovou zásluhou vyrovnala. Tatran však vzal inkasovaný gól jako výzvu a během 3 minut odskočil na 3brankový náskok 4:1.

Hosty nepovedený závěr třetiny viditelně zaskočil a do 2. části zápasu namísto odhodlaného výkonu nastoupili spíš bojácně. Po 5. gólu také opustil ostravskou klec Jan Chrást a přenechal místo Adamu Hudcovi. Ten střešovickému tlaku vzdoroval a ve zbytku třetiny inkasoval jen jednou. Jenže na obrat to rozhodně nestačilo.

Ostravě chyběla osobnost a do karet nenahrála trenéru Aleši Tomáškovi ani absence ostříleného zadáka Petra Krzyžanka, který se v týdnu potýkal se zdravotními problémy.

Také nástup do poslední třetiny Střešovicím vyšel. Početní výhodu využil kapitán Milan Fridrich, který naskakoval na hřiště právě jen na přesilovky. V pohodě chytajícího Kafku v brance Tatranu nakonec překonal až Jan Komínek, to však korigoval na konečných 8:2.

Fortuna extraliga – semifinále, 1. zápas:

Tatran Omlux Střešovice – FBC ČPP Remedicum Ostrava 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)
Branky:
7. Von der Pahlen (Ondrušek), 14. Ondrušek (Hlavička), 16. Deutsch (Ondrušek), 17. M. Podhráský (Richter), 22. Hlavička (Von der Pahlen), 26. Olšiak (T. Vávra), 41. Fridrich (Garčar), 51. Von der Pahlen (Hokkanen) – 13. Vojtíšek (Plíhal), 51. Komínek (Plíhal). Rozhodčí: Novák, Škaloud. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:0. Diváci: 283. Stav série: 1:0.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*