Dominika Steinbachová hlásí návrat do barev Herbadentu
28. 7. 2014 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Nový Herbadent chce do Superfinále. Získal Steinbachovou nebo Ziminu

 



Na začátku června ohlásil Herbadent generační výměnu a způsobil velký šok v české florbalové kotlině. Po lavině 11 odchodů budou nyní za vicemistryně bojovat nové tváře. Herbadent získal z Chodova Dominiku Steinbachovou s Barborou Polívkovou, z ELITE jej zase posílí zkušené duo Zimina – Stará. Cíle týmu zůstaly vysoké, rád by zamířil minimálně do Superfinále.

K 11 jménům v kolonce odchodů přibyly v létě ještě další 2. „V červnu skončily Markéta Horejšová s Nikolou Šrámkovou,“ říká trenérka Markéta Šteglová.

Konkrétní obrysy má už také dřív ohlášený odchod brankářky Jany Velčické. „Chce do Vinohrad, sejdeme se tento týden a budeme to řešit společně s přestupem Macurové, jedná se nyní o finančním vyrovnání mezi kluby, bránit jim nebudeme,“ hlásí Šteglová.

Hostování skončilo také Kristýně Horňákové, nicméně Herbadent má do brankoviště 2 náhrady. Ze Židenic přichází Monika Měrková a k florbalu se po pauze vrací bývalá brankářka reprezentace a Future Jitka Mohrová, která naposledy působila v Lovosicích, ovšem v mužském týmu ve 4. lize. Soutěžní zápas podle oficiálních záznamů chytala naposledy v sezoně 2009/10.

Nové tváře v poli se převážně rekrutují z ostatních pražských extraligových týmů. „Z ELITE přijde Mariia Zimina s Bárou Starou, z Chodova Dominika Steinbachová a Barbora Polívková,“ vypočítává trenérka s tím, že z Liberce rovněž posílila tým reprezentační útočnice Zuzana Hubáčková, která tak po Liberci, Olomouci, Vítkovicích a Šumperku vyzkouší barvy už 5. extraligového klubu.

Herbadent lovil také v nižších florbalových patrech. Z Jeseníku přichází Jitka Procházková, z Benešova pak Monika Slavíková. „Jsou to 2 talentované hráčky, které sice nemají zkušenosti, ale svou šanci dostanou,“ plánuje Šteglová.

Zkusí se Herbadent hned vrátit na vrchol? „Nemám pocit, že jsme nějakým způsobem sestoupily z vrcholu, vždyť jsme hrály Superfinále,“ argumentuje hlavní trenérka. „Jasně, kádr prošel změnami, ale přípravu cílíme na play off, to nás zajímá a chceme do Superfinále,“ říká odhodlaně, změnám navzdory.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*