Florbalistky Liberce mají nového trenéra.
4. 8. 2014 Ženský florbal (2) KOMENTÁŘŮ

Olomouc prošla razantní změnou, posílí ji Kabeláková. Začínáme od nuly, říká kouč

 



Olomoucké ženy předloni zazářily a patřily k nejpříjemnějším překvapením soutěže. Loni ovšem tým do vyřazovacích bojů neprošel a extraligu zachránil v souboji s Jihlavou. Na Hané nechtějí minulý ročník opakovat a udělali razantní změny v kádru, kterým vévodí příchod dlouholeté kapitánky Liberce Simony Kabelákové.

Obránkyně, která je pověstná tvrdou ranou už podporovala Olomouc z lavičky při play down, do Olomouce nepřichází z Liberce sama. „Domluvili jsme se také s Adélou Ondruchovou, o kterou jsme měli zájem už loni, nicméně bránily nám v tom finanční požadavky, co se týče dojíždění na trénink,“ hlásí kouč Pavel Hausner s tím, že vedení klubu našlo možnost, jak nároky hráčky splnit.

Pavel Hausner dlouhodobě sledoval také florbalistky z Ostravy a podařilo se mu uspět i na této frontě. „Na hostování přijde Kateřina Nováčková z FBC, už o tom mluvila s trenérem a nemá s tím problém,“ informuje nejmladší extraligový lodivod.

Olomouc také využila své strategie, kdy již několik let po sobě zkouší hráčky na přelomu roku formou střídavých startů. Takto na Hanou přichází trio Nikola Maružánová, Jana Janošová a Eliška Imlaufová. „První dvě jsme zkoušeli loni, teď přijdou na klasické hostování, Elišku pak před dvěmi lety,“ rekapituluje Hausner. Poslední příchozí je Markéta Martinková ze Vsetína.

Nicméně, uzavřeno Olomouc ještě nemá. „Ještě máme dvě hráčky, se kterými jednáme, ze strategických důvodů je nebudu jmenovat,“ neprozradil podrobnosti Pavel Hausner.

Kmenovými florbalistkami Olomouce se nově staly Lucie Machů, Jana Lišková, Barbora Podešvová a brankářka Jarmila Davidová, se kterou se o místo v brance bude dělit Iva Starečková.

Z juniorské líhně bude chtít Hausner využívat Adélu Pantělejevovou, Barboru Suchánkovou a Sáru Královou. „Všechny mají velký potenciál a záleží jen na nich, jak se poperou s nároky ženské extraligy, objemem zápasů, konkurencí a hlavně psychikou,“ vypočítává trenér.

Svou nekompromisní rétorikou je Pavel Hausner dobře znám a ani letos nepoleví. „Vše je třeba si vydřít a vybojovat, nikdo nedostane nic zadarmo,“ hlásí už dopředu.

Cíl je na Hané jasný: play off. „Z jakého místa, to se uvidí, vše bude záležet na tom, jak se nám podaří dát dohromady tým, který je ze 70% nový,“ uvažuje Hausner. „Začínáme se vším naprosto od nuly, což není vždy zrovna jednoduché, proto máme také náročnou přípravu,“ zakončil olomoucký kormidelník.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*