Nikola Černá věří, že v moravském derby uspěje Olomouc. Foto: Martin Flousek - xflorbal.com
11. 8. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Nikola Černá přerušuje kariéru. Možná je to definitivní konec, říká. Na Czech Open zřejmě nastoupí za Havířov

 



Obránkyně pražských Bohemians Nikola Černá se rozhodla přerušit kariéru a dát si florbalovou pauzu. Reprezentantka a účastnice loňského domácího šampionátu žen podle vlastních dospěla do fáze, kdy chce dát přednost také jiným zájmům. Na blížícím se Czech Open by měla nastoupit v ženské kategorii za Havířov.

Pilíři obranných řad zelenobílého týmu se florbal poslední dobou protivil. „Už jsem neměla z florbalu radost a dělala jej z povinnosti, takže jsem došla k rozhodnutí, že to takto nemá smysl, dokud nenajdu nějakou motivaci,“ vypráví zkušená florbalistka.

Florbal by teď měly nahradit jiné zájmy, které Nikola Černá má. „Nemá smysl se trápit a dělat věci na půl plynu, rovněž jsem dospěla do fáze, kdy si říkám, že bych chtěla začít žít jinak než florbalem, kterému jsem podřizovala ostatní zájmy posledních deset let,“ vyznala se.

V minulém týdnu se Černá sešla s novopečenou trenérkou Bohemians Zuzanou Jelínkovou. „Domluvily jsme se, že Nikola bude mít od florbalu pauzu, blíže časově nespecifikovanou,“ řekla Florbal.cz.

Sama ale hráčce cestu zpět rozhodně nezavře. „Pauza je dána hlavně tím, že hráčka, která nedává florbalu všechno, je pro nás nepoužitelná, chci mít v týmu jenom takové, které na sobě mají zájem stále pracovat, a to i v případě tak kvalitní hráčky, kterou Nikola je,“ říká donedávna výborná florbalistka Jelínková.

Florbalu má prý Černá stále co nabídnout. „Budu ráda, když se vrátí, florbalu, především pak našim mladým hráčkám, má stále co dát,“ říká Jelínková. „Ale musí to být stoprocentní, jinak to nemá význam, v současném stavu je to neslučitelné,“ dodává.

Už ze slov Jelínkové se dá vyvodit, že bavit se o návratu do vrcholového florbalu v současnosti není na pořadu dne. „Teď jsem spíše ve fázi, kdy si říkám, že to možná nebude pauza ale definitivní konec, nicméně, nikdy neříkej nikdy,“ potvrzuje také Nikola Černá.

Blížící se Czech Open tak dost možná bude její derniérou, kterou ale zažije v dresu Havířova, hrajícího kategorii žen. „Podle Jelena hrát můžu, takže si asi zahraju,“ prozradila Nikola Černá.

Její odchod už je třetím zásahem do obranných řad Bohemians. Do přípravy nenastoupila Polka Bogna Zielenkiewicz a Karin Vavrečková se nově bude soustředit pouze na svou práci u reprezentace juniorek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*