4. 4. 2012 1. liga (3) KOMENTÁŘŮ

Prvoligové semifinále dnes vrcholí. Pražské derby táhne diváky víc než extraliga

 



Kdo postoupí do finále 1. ligy a zahraje si o postup do extraligy? To se uvidí už dnes večer: od 18 hodin v Brně a od 19 hodin v Praze se hrají rozhodující zápasy! Až 5. duely totiž musejí rozlousknout semifinálové série Sparta – Sokol Královské Vinohrady a Hattrick Brno – Kladno.

Předpověď na dnešní večer: na Podvinném mlýně se čeká nejen atraktivní florbal, ale i velká návštěva. Malé pražské derby totiž táhne víc než extraliga! Na dva předchozí zápasy ve vinohradské sokolovně přišlo celkem 759 diváků: 427 v pátek a 332 v neděli. Páteční rekord letošní sezony 1. ligy bude ale jistě středeční rozhodující zápas atakovat.

Kapacita haly na Podvinném mlýně by v pohodě stačila i na dvojnásobek. „Série zatím diváky táhne a tento zápas o všechno je snad dost velkým lákadlem, aby se minimálně zopakovala nejvyšší návštěva z pátečního zápasu. Hlavně doufám, že přijde víc zástupců sparťanského národa, protože, co si budeme povídat, takovou fanouškovskou podporu jako Sokol nemáme,“ vyzval všechny sparťanské příznivce obránce domácích Patrik Kozár.

Hala na Vinohadech praskala ve švech, SKV se Spartou přitáhli 429 diváků

Na Vinohradech si dali na víkendových návštěvách hodně záležet a plná hala udělala hráčům i realizačnímu týmu velkou radost. „Máme větší návštěvnost než semifinále extraligy. A pokud jsem se dobře díval, měli jsme druhou nejvyšší návštěvu na florbal v Praze v letošní sezoně,“ uvedl trenér SKV Michal Pazdera.

Jeho tým si včera na Podvinném mlýně lehce zatrénoval a snažil se nachystat na rozhodující díl „Bitvy o Prahu“. „Moc nevíme, co od pátého zápasu čekat. Pro spoustu hráčů to bude nová zkušenost. Jádro týmu si takové zápasy už sice prožilo, ale favoritem je pořád Sparta,“ řekl Pazdera. „Pro nás je úspěch už to, že si zahrajeme osm zápasů v play off. To jsou zkušenosti navíc, jsme za ně šťastní.“

Očekávání a napětí je cítit i na Spartě. „Těšíme se moc. Všechny dosavadní zápasy měly skvělou atmosféru a myslím, že byl k vidění kvalitní florbal. Věříme, že rozhodující zápas zvládneme a vybojujeme postup do finále, ale musíme oproti nedělnímu zápasu hodně zabrat,“ prohlásil Kozár.

V útoku Sparty by měl nastoupit i Radek Križko, který předchozí dvě střetnutí vynechal kvůli viróze. „Papír zodpovědně potrénoval u Playstationu a měl by se na hřišti ukázat,“ prozradil na vlasůprostého útočníka Kozár.

Hodně lidí dnes večer dorazí určitě i do brněnské haly Tatran v Bohunicích. Od 18 hodin se tam bude rozhodovat o druhém finalistovi 1. ligy. Kladenský forvard Tomáš Leipner lakonicky shrnul taktiku, se kterou by jeho tým měl v jihomoravské metropoli uspět: „Určitě bude platit, když dáme o gól víc než oni, o tom jsem přesvědčenej a s tím tam jedeme.“

Série brněnského Hattricku s Kladnem je hodně vyrovnaná a mužstva se navzájem něčím jen těžko překvapí. I Leipner potvrzuje, že se oba týmy už za dva zápasy v základní části a čtyři v play off dobře přečetly. „Po šesti zápasech, ještě k tomu s naprosto vyrovnanou bilancí, se dá těžko očekávat překvapení. My jsme připraveni na všechno a jedeme do Brna pro to, co jsme si nechali v neděli vzít na Kladně,“ dodal Leipner.

Program prvoligové Superstředy:

18.00 Hattrick Brno – Kladno (hala Tatran Bohunice)
19.00 Sparta – Sokol Královské Vinohrady (Aréna Sparta na Podvinném mlýně)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Ladislav Menkus napsal:

    To bude droždí, jinak hezký článek. Jen vlasů prostého – by se asi mělo psát prostovlasého 🙂

    • Bora napsal:

      prostovlasý znamená „bez čepice“, takže vlasů prostý Papír je asi správně. Jak by ale pak „Papír bez čepice“, to fakt nevim

  • eno nuño napsal:

    je to smutné, že na extraligu zajde míň lidí 🙁
    ty necelé tři stovky lidí na Letné jsou hluboko pod očekáváním …

Napsat komentář

*