5. 4. 2012 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta je víc než Slovinsko, říká Luka Časar. Střílí góly a děkuje divákům

 



Má hodně nabitou sezonu, ale náramně si ji užívá. Mladý Slovinec Luka Časar se rozhodl, že to s florbalem zkusí v Česku. Přes několik kontaktů našel tým pražské Sparty a teď za ni dává důležité góly v boji o postup do extraligy.

Duel Sparty a Královských Vinohrad dospěl až do 5. zápasu a metropole byla po dlouhé době na nohou. Takový zájem nebyl ani o extraligové play off. I proto se nejen Časarovi musel středeční večer zamlouvat. „Hráli jsme v opravdu dobré formě a hlavně jsem nedokázal pochopit, kolik přišlo lidí. To bylo fakt úžasné, moc jim děkujeme,“ říká střelec dvou branek Sparty, z nichž ta na 6:3 v průběhu poslední třetiny zřejmě definitivně zlomila odpor houževnatého týmu Vinohrad.

Že by rozhodl a stal se díky tomuto gólu hrdinou duelu, však rezolutně odmítá. „Ne, ne, tohle přece nemůže být jen má zásluha. My jsme hráli výborně týmově a florbal je kolektivní sport. Máme opravdu výborný tým a chceme uspět i ve finále,“ přeje si Luka Časar.

Luka Časar, Sparta Praha

Ve Spartě tak možná i trochu zapomíná na neúspěšný pokus probojovat se na mistrovství světa. Slovinci pořádali kvalifikační turnaj v domácím prostředí, ale neuspěli. „Sparta je teď samozřejmě víc než reprezentace. I když je to druhá liga, tak je to v Čechách a rozhodně vyšší level. Je v tom obrovský rozdíl,“ porovnává mladý slovinský florbalista, který je ve svých 21 letech jednou z nadějí tamní reprezentace.

Hráč se zkušenostmi ze zahraničí se nepříliš florbalově rozvinuté zemi vždycky hodí. „Samozřejmě, že kluci ve Slovinsku vědí, že tady hraju a snad to i sledují. Přede mnou hrál v cizině jen jeden kluk ve Švýcarsku,“ vzpomíná slovinský útočník na zkušeného matadora Benjamina Cernelu.

Časarovy myšlenky už nyní míří k blížícímu se finále. „Před play off jsem si říkal, že Kladno a Znojmo jsou nejlepší týmy, měly opravdu dobrou formu. Nebude to jednoduché, Hattrick je dobrý. Ale my jsme ukázali, že na tom taky nejsme zle. Vinohrady byly skvělý soupeř. To, že porazily Znojmo 3:0 na zápasy, o něčem svědčí,“ myslí si slovinský legionář.

Sparta slaví postup do finále první ligy

Semifinále a derby pražských týmů mimořádně táhlo. „Moc děkujeme divákům, i těm z Vinohrad. Oni vytvořili atmosféru, zajímají se a chodili opravdu ve velkém počtu. Ale i my si pomalu získáváme fanoušky. Dobrou hrou, nasazením… A mám pocit, že čím dál víc lidí chodí i na nás,“ říká další útočník Sparty Miroslav Šnajdr, který ochotně pomáhal s rozhovorem coby překladatel.

Šnajdr ve Spartě pamatuje loňské sestupové boje v extralize, do elity by se ale rád vrátil. „Lepší je hrát extraligu, ale ne na chvostu. My doufáme, že se tam dostaneme zpátky a příští rok budeme hrát solidní florbal i o patro výš,“ věří.

Série mezi Spartou Praha a Hattrickem Brno o vítězství v 1. lize a zároveň o přímý postup do extraligy začíná už o víkendu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*