5. 4. 2012 1. liga (8) KOMENTÁŘŮ

Postup už zažil se Znojmem. Teď chce David Hauser slavit i s Hattrickem

 



Spartu ve finále 1. ligy čekali téměř všichni, finálovou účast týmu z Brna skoro nikdo. Přesto hráči Hattricku dokázali napodobit loňskou spanilou jízdu Otrokovi a jako nováček soutěže se probojovat až do finálové série. Dotáhl je tam muž, který už jeden extraligový postup pamatuje. David Hauser před čtyřmi lety vytáhl do elity Znojmo, tentokrát byl klíčovou postavou rozhodujícího 5. zápasu semifinále: dal Kladnu 4 góly.

Cesta do finále se pro brněnský tým nerodila snadno. Nejprve ve čtvrtfinále Hattrick vyřadil Litvínov ve čtyřech zápasech a o kolo dál narazil na Kladno, které porazil až v rozhodujícím 5. duelu. „Hattrick je na tom florbalově dobře, tuhle sérii však mohl vyhrát kdokoli. V pátém zápase byl šťastnější a lepší Hattrick. Napadalo mu tam všechno,“ komentuje prohru v rozhodujícím zápase trenér Kladna Petr Ďarmek.

Kladno se tak po roční pauze do extraligy nevrátí a příležitost ukázat svůj potenciál bude mít brněnský tým. Ten má ve svém kádru několik hráčů, kteří už postup do elity zažili. David Hauser je jedním z nich, v sezoně 2007/08 dokázal v dresu Znojma 1. ligu vyhrát a postoupit do nejvyšší soutěže přímo.

David Hauser v souboji s Markem Zapletalem.

Nabrané extraligové zkušenosti ukázal Hauser ve včerejším rozhodujícím zápase, když čtyřmi vstřelenými góly výrazně pomohl Hattricku k postupu do finále. „V Hattricku jsem určitě nehrál důležitější zápas. Bylo to specifické i v tom, že se rozhodovalo o tom, jestli sezona bude, nebo nebude úspěšná. My máme výhodu, že góly u nás dávají všichni, stavíme na vyrovnanosti. Čtyři branky jsou určitě i dílem štěstí, dneska to prostě padlo na mě,“ říká šťastný střelec David Hauser.

Brněnský celek přišel podpořit i velký dav fanoušků. Na zápas dorazily necelé tři stovky diváků. „Diváci byli skvělí, pro nás asi nejvyšší návštěva v historii klubu. A je škoda, že hala v Bohunicích je trochu odříznutá od okolního světa, možná by byla návštěva ještě trochu vyšší,“ děkuje Hauser fanouškům.

A co očekává od finálové série? „Spartu jsme čekali. Vinohrady se sice dobře připravily, ale Sparta byla celou sezonu lepší. Těšíme se, věříme si. Teď už nejde pomýšlet na to, že bychom se o postup do extraligy nepokusili,“ dodává bojovně.

Kladenští nakonec mohou být se sezonou také spokojeni. Po mizerném úvodu byli jen kousek od účasti ve finále. Bývalí střešovičtí hráči Petr Ďarmek s Miroslavem Hanzlíkem přebírali tým na 9. místě a dokráčeli s ním až do semifinále. „Úspěch? Vše je relativní. My jsme třeba utekli hrobníkovi z lopaty už ve čtvrtfinále s Paskovem. Semifinále je asi úspěch, i když tahle soutěž je hodně vyrovnaná a každý může porazit každého. To mě opravdu pozitivně překvapilo, konkurenceschopných je třeba osm, nebo devět klubů,“ dodává Petr Ďarmek.

Zkušeného trenéra však v semifinále několik věcí zklamalo. „Vůbec se nevymlouváme na sudí, jen si myslím, že takovému zápasu by slušeli lepší rozhodčí. Asi bychom se na tom s Hattrickem shodli. My můžeme litovat hlavně toho, že jsme prohráli druhý zápas v prodloužení a třeba tu sérii nedotáhli k úspěchu už doma v Kladně,“ hodnotí Ďarmek duely s Hattrickem.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*