13. 4. 2012 1. liga (13) KOMENTÁŘŮ

Hattrick má poslední šanci, Sparta může v sobotu rozhodnout

 



Pražské Spartě chybí k postupu do extraligy jediné vítězství: v úvodních finálových zápasech dokázala v Králově Dvoře dvakrát vyzrát nad Hattrickem Brno. Nejprve 8:3, v nedělní odvětě pak 9:7. Přesto z vítězného tábora zaznívá, že je soupeř v některých úsecích hry přehrává.

V úvodním finálovém duelu dokázal Hattrick držet se Spartou krok pouze první polovinu zápasu. Ve druhé třetině Sparta odskočila dvěma góly v rozmezí tří minut, na což už Hattrick nedokázal zareagovat.

Nedělní odveta byla mnohem vyrovnanější, o vítězství se bojovalo až do závěrečných minut, ve kterých Pražané ubránili, i díky nedisciplinovanosti Hattricku, těsný výsledek. „Semkli jsme se jako tým, který chce postoupit do extraligy. Na naší straně je i větší technická vybavenost. V zápasech nám trochu vázla rozehrávka, především v tom druhém. Naopak myslím, že soupeři dělala problémy naše aktivní hra při bránění a kvalitní souhra v jejich obranném pásmu,“ hodnotí víkendové bitvy sparťanská hvězda Petr Duchek.

On sám si za oba finálové zápasy připsal do statistik 9 kanadských bodů za 4 góly a 5 nahrávek. „Hattrick hraje úplně jiným stylem než Vinohrady. Víc se nám snaží vnutit jejich hru, což je pro nás docela těžké. V určitých fázích zápasu se dá říct, že nás Brno i přehrávalo. S Hattrickem to jsou mnohem taktičtější souboje a řekl bych, že v určitém směru i víc vyrovnané,“ říká Duchek.

Oba vyrovnané zápasy rozhodly především individuální chyby. Těch bylo víc na straně Brna, a to byl hlavní klíč ke konečnému rozdílu ve skóre. „Dostáváme laciné góly, a to nás hrozně sráží. První zápas jsme si prohráli sami, měli jsme špatné nasazení, tak se finále hrát nedá. V tom druhém bylo nasazení a bojovnost o 100% lepší, ale udělali jsme plno chyb, které rozhodly,“ hledá příčiny prohry brněnský Roman Houbal, který vstřelil v prvním zápase dvě branky a vykřesal jiskru naděje na vítězství.

K excelentním výkonům obou celků nepřispěla ani divácká kulisa. Na oba zápasy v Králově Dvoře dorazilo celkem (!) pouhých 119 fanoušků. „Mě osobně to zklamalo. Jedná se o finále 1. ligy a zápasy neměly žádnou atmosféru. Věřím, že domácí prostředí nám pomůže k otočení série a podíváme se zpět do Prahy. Tým na to určitě máme,“ hlásí bojovně Houbal.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • bedlák napsal:

    protože do králova dvora na finále první ligy nikdo nepojede… možná tak chodí lidi na domácí tým, ale to jsou kamarádáddi, rodiče atd, jinak je tam mrtvo

  • Plačis napsal:

    V Brně bude atmosféra hodna finále. A ještě snad zajedu ukázat Pražákům jak se fandí 😉

  • Atmosfera napsal:

    8:3 a 9:7… hmm, to Mr. Duchek vypada na opravdovou taktickou bitvu! zadnej forceking, kterej se hral v semifinale

  • HR napsal:

    Do Prahy se už série nevrátí, Hattrick na Liberec mít nebude a rovnováha zůstane zachována.

    • Tonda napsal:

      Liberec letos nemá moc formu, Hattrick porazil Ostravu 9:2. Navíc když si vezmu jak poslední roky dopadá baráž pro extraligové kluby, tak bych Brno neodepisoval…

      • HR napsal:

        Porazit Ostravu 9:2 v nějakým poháru je jiná věc než 3x porazit Liberec v play up. Na to prostě nemají.

        • :-) napsal:

          chtěl bych všem říct, že Hattrick jasně Ostravu v poháru přehrál a pak hrál s Vítkama vyrovnanej zápas. Bylo to daný tím, že hráči hráli na 100% a trenér (tehdá ještě Kyslík) tým na soupeře výborně připravil. Teď v play off podcenili jeden zápas s Litvínovem, jinak celkem suveréní zápasy. S Kladnem si tým musel trochu zvyknout na styl soupeře a uvědomit si, že musí dřít na 100%. Teď proti Spartě, dost unaveni a nepřipraveni na lítací taktiku soupeře, Hattrick zápasy nezvládl, ale hráči si týden odpočali a v Brně se můžou dít věci, uvidíme.. Liberec to bude mít v baráži moc těžký, protože, ať se na mě perníkáči nezloběj, mají jen průměrnej prvoligovej tým…

        • :-) napsal:

          Pardubice mají jen průměrnej prvoligovej tým…

  • bla bla napsal:

    Atmosfera: to bys tam musel byt…:))

  • Karel napsal:

    Jak Sparta, tak Hattrick jsou kvalitní (nejkvalitnější) týmy první ligy, který patří do extraligy. Goog luck 😉

  • pawo nurmi napsal:

    finále 1. ligy bylo Skv Sparta. teď už je to jedno. Sparta postoupí a je po srandě..

  • SD napsal:

    je ten zápas někde online?

Napsat komentář

*