3. 5. 2011 Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Rytych do Grünenmattu? O tom nic nevím, říká překvapený gólman

 



Daleko více než v českém florbalovém prostředí se začíná spekulovat o přestupech v zahraničních ligách. A podle nejnovějšího článku serveru unihockey.ch je rušno i kolem českých florbalistů. Zajímá vás, zda skončí gólman David Rytych v Grünenmattu? A co Petr Kožušník, který vytáhl Zug United do nejvyšší soutěže, zůstane v týmu?

Ve Švýcarsku je už dávno jasno o transferu Aleše Zálesného z Warbergu do Tigers Langnau. Ostřílený matador se potká v týmu s dalším Čechem Michalem Rybkou.

V Alligator Malans má i nadále smlouvu Martin Ostřanský, podobné je to s Alešem Jakůbkem v GC Curych. Ale zájem je údajně i o další Čechy. A nejaktivnější by v tomto ohledu měl být tradičně Grünenmatt.

I když na postu trenéra skončil Tomáš Trnavský, zůstane na trenérská taktovka částečně v české režii. Asistentem by se měl stát Radek Sikora. Pokud nepřijde jiný zahraniční odborník, na místo Tomáše Trnavského možná nastoupí bývalý asistent Hans Hitlbrunner. Grünenmatt i nadále stojí o Dana Šebka a Tomáše Chrápka, ve spekulacích se však nečekaně objevilo i jméno Davida Rytycha.

„O tom nic nevím, vidím to poprvé,“ byl v pondělí překvapený český reprezentační gólman. V jeho případě se ale dá očekávat, že by zůstal v zemi tisíce jezer „Ještě je to otevřené, ale myslím si že zůstanu na severu,“ dodal Rytych, který loni úspěšně hájil branku Josby.

Ještě jedna informace je pro český florbal zajímavá. Spekulace okolo týmu nováčka nejvyšší soutěže Zug United vypadá jasně:
Abgänge: Petr Kozusnik (zurück nach Tschechien) píše server unihockey.ch. Může se tedy Havířov těšit na návrat třetího z bratrů?…


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*