Soupeřem Wileru Ersigen, který bude obhajovat švýcarský titul, bude ofenzivně laděný Floorball Köniz. Oba kluby porazily své semifinálové soupeře poměrem 3:1 na zápasy.
24. 3. 2008 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler a Köniz jsou ve finále

 



SV Wiler – Ersigen v sobotu v Curychu nedopustil dramatizaci a poměrem 1:3 na zápasy zvítězil nad curyšským GC. Wiler začal jako v minulém utkání lépe než GC a sehraná dvojice Gerber – Krähenbühl mu zařídila vedení, Wiler ale jako v předešlém zápase zaspal konec první třetiny a do kabin odcházel s jednogólovým mankem.

A průběh utkání byl i nadále podobný jako ve třetím zápase play-off mezi Wilerem a GC, Vesa Punkari s Adrianem Zimmermannem si připsali 1+1 a Wiler tak otočil na 2:3. Ve třetí třetině Wiler s klidem dokončil utkání a nakonec se radoval z vítězství 2:5 a hlavně z postupu do finále.

V posledním utkání semifinále SML se mezi sebou utkali Tigers Langnau a Floorball Köniz.
Könizu k dnešnímu vítězství a hlavně postupu do finále pomohla znovu švédská dvojice Daniel Calebsson a David Blomberg, první zmíněný nasázel do branky Langnau hned 5 gólů, Blomberg mu na všechny nahrál a ještě jednu asistenci přidal.

Köniz začal lépe a hned ve druhé minutě trestal Kronholmovo vyloučení. Po první třetině vedl 0:3 a na začátku druhé zvýšil Trüssel na 0:4. Tigers sice srovnal na 4:4, ale potom výrazně promluvila dvojice Calebsson – Blomberg a Langnau tak nakonec prohráli své poslední utkání v sezóně 6:8.

Wiler ve Swiss Mobiliar League s Könizem dvakrát zvítězil a jednou remizoval, ve finále Swiss Cupu se ale radoval Köniz. Finálová série, která tak může být velmi dramatická, začíná v Kirchbergu 29.3. 2008.

GC ZÜRICH – WILER ERSIGEN 2:5
(Kamaj, Scalvinoni – Gerber, Punkari, A.Zimmermann, Bichsel, Wittwer)
865 diváků, konečný stav série: 1:3

TIGERS LANGNAU – FLOORBALL KÖNIZ 6:8
(Palomäki 3, Mühlethaler, Wyss, Burkhalter – Calebsson 5, Antener, Dunkel, Trüssel)
920 diváků, konečný stav série: 1:3

Foto: unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*