Mistrovský SV Wiler-Ersigen je dvě kola před koncem základní části nejvyšší švýcarské soutěže jejím vítězem a do nadstavby tak půjde z prvního místa. Wiler o víkendu porazil oba své soupeře a Köniz nemůže ztrátu sedmi bodů dohnat i přesto, že za víkend soupeřům nastřílel pětadvacet branek.
21. 1. 2009 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Cepkův Rychenberg je blízko play-off

 



Tento víkend byl opět velmi perný, hrála se hned dvě kola Swiss Mobiliar League.
Mistrovský Wiler měl v obou utkáních velmi těžké soupeře. V sobotu se v jeho dresu postaral o vítězství 6:3 nad Aligator Malns i uzdravený Joel Krähenbühl, který kvůli zranění nemohl jet ani na světový šampionát v České republice. Ve druhém zápase se chtěl Wiler pokusit porazit jediný tým, který ještě v této sezoně neporazil, tedy Tigers Langnau. Perfektní výkon znamenal vítězství Wileru 3:0 a šestý triumf v základní části v řadě.

Floorball Köniz měl naopak jednoduché soupeře, o čemž svědčí i víkendové skóre 25:2. Köniz si nejprve poradil s Chur Unihockey, kde bylo již po první třetině jasné, kdo zvítězí. Skóre 5:0 pro Köniz z první třetiny bylo v závěrečném dějství upraveno na konečných 7:1. Ve druhém zápase Köniz smetl jasně poslední tým SML Uster 18:1 a dostal se tak na úkor Tigers Langnau na druhé místo tabulky.

Rychenberg může být také velmi spokojený. Oba zápasy vyhrál. V sobotu si poradil s Usterem, když zvítězil 8:1. V neděli musel bojovat o body až do prodloužení, kde porazil Grünematt 5:4. Pátá pozice v tabulce a velká šance probojovat se do nadstavby těší jistě i Radima Cepka.

GC Zürich v sobotu prohrál s Tigers Langanu vysoko 1:7, ale naději pro nadstavbovou část si ještě udržel díky nedělnímu vítězství nad Chur Unihockey.

UHC WaSa se opět přiblížila středu tabulky díky vítězství 6:5 nad Grünemattem. Následná prohra 3:5 s Aligator Malans ale znamená, že na nadstavbu to už stačit nebude.

V tabulce produktivity se díky osmi bodům v šestnáctém kole SML vyhoupl na první příčku Emanuel Antener z Könizu. Aleš Zálesný měl již sedmibodový náskok, ale gólový půst Tigers v zápase s Wilerem znamená „až“ druhé místo v tabulce produktivity. Třetí je Lassi Vänttinen z Wileru Ersigen.

Výsledky 15. kola SML:

UHC Uster – HC Rychenberg 1:8
Tigers Langnau – GC Zürich 7:1
UHC Grünenmatt – UHC WaSa 5:6 pp.
Alligator Malans – SV Wiler-Ersigen 3:6
Chur Unihockey – Floorball Köniz 1:7

Výsledky 16. kola SML:

SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau 3:0
UHC WaSa – Alligator Malans 3:5
HC Rychenberg – UHC Grünenmatt 5:4 pp.
Floorball Köniz – UHC Uster 18:1
GC Zürich – Chur Unihockey 5:4

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*