SV Wiler–Ersigen byl jako jediný úspěšný v obou víkendových zápasech a čtvrtfinálovou sérii nad UHC Grünenmatt vyhrál v poměru 4:1. Tigers Langnau nebylo daleko od semifinále, Köniz samostatné nájezdy ale zvládl lépe. V sérii mezi Malans a Chur poprvé rozhodlo šedesát minut. Rychenberg se se sobotním debaklem a zraněním Vojtěcha Skalíka vypořádal výborně.
22. 2. 2010 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Wiler je prvním semifinalistou. Pro Grünenmatt skončila sezona

 



Ve čtvrtfinálovém souboji mezi Floorball Köniz a Tigers Langnau otevřel skóre Markus Gerber, který v sedmé minutě zápasu využil přesilovku. Köniz ale několik minut poté vyrovnal, trefil se Stefan Kissling. Na začátku druhé třetiny se Langnau podařilo odskočit o dvě branky, v polovině zápasu přidal ještě jednu branku Langnau Sandro Rindlisbacher. Do třetí třetiny šlo tedy Langnau za stavu 4:1. Třetí třetina ale naopak patřila Könizu. Dvě branky Kaspara Schmockera, branka a asistence Daniela Calebssona znamenala srovnání stavu na 4:4, a tak se poprvé v této sérii muselo prodlužovat. Ve dvacetiminutovém prodloužení branka nepadla, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Rozhodující nájezd proměnil Florian Kuchen a Köniz tak vítězstvím 5:4 odvrátil první „matchball“ Langnau. Série se tuto sobotu za stavu 3:2 pro Langnau přesune na domácí hřiště Tigers do Biglenu.

Alligator Malans se v zápase proti Chur ujalo vedení 1:0, když Armin Brunner zužitkoval přihrávku Martina Ostřanského. Malans získalo vedení o dvě branky, ale Jan Binggeli z Chur snížil. Dvě branky Alaina Wydera a branka Martina Ostřanského proti brance Andrease Cadische znamenaly vysoké vedení Malans po první třetině. Ve druhé části Alain Wyder zkompletoval hattrick a branku na 7:2 přidal Peter Lüthi. Poté sice Lulzim Kamaj a Riku Kekkonen snížili, ale další branku Malans přidal Martin Ostřanský. Ve třetí části si už Malans vedení o čtyři branky pohlídalo a v závěru přidalo ještě jednu. Vítězství Malans 9:4 nad Chur znamená vedení Malans 3:2 v sérii.

Rychenberg se po brance Pirmina Kollera ujal v nedělním utkání vedení. Netrvalo to více než dvě minuty a Aleš Jakůbek z GC Zürich srovnal na 1:1. To bylo ale od GC Zürich v první třetině vše. Zato Rychenberg se díky brankám Simona Eichmanna a Pirmina Kollera dostal do dvoubrankového vedení. Ve druhé části Alexander Bodén a Nico Scalvinoni vyrovnali, poté ale Thomas Wolfer poslal Rychenberg opět do vedení. Ve třetí třetině přidali další branky Simon Eichmann a Radim Cepek. Rychenberg tak zaslouženě zvítězil.

Scénář nedělního utkání mezi Wilerem-Ersigen a UHC Grünenmatt nebyl až tak odlišný od toho sobotního. Tentokrát svou kanonádu odstartoval Wiler, který si nechtěl komplikovat situaci jako v sobotu. Skóre otevřel Roger Gerber, který využil přesilovku. V jedenácté minutě zafungovala spolupráce bratrů Hofbauerových – nahrával Matthias, zakončoval Christoph. Na 3:0 zvýšil Patrick Mendelin. Wiler se ze včerejšího zápasu evidentně nepoučil, a tak Grünenmatt mohl ukázat svojí sílu a otočit na 4:3. K tomuto obratu se přičinili zejména Daniel Šebek dvěma brankami a jednou asistencí a Jens Frejd dvěma asistencemi. Na začátku třetí třetiny Wiler zabral a po brankách Christopha Hofbauera a Fabia Muttiho se dostal opět do vedení. Necelou minutu poté Manuel Sollberger vyrovnal, ale pak kapitán Wileru Matthias Hofbauer vstřelil vítěznou branku, která poslala Wiler do semifinále. V samotném závěru upravil na konečných 7:5 Mattias Wallgren. Wiler tak vyhrál sérii 4:1 a na svého semifinálového soupeře si musí týden počkat.

V play-off NLB si vede nejlépe Sladkého UHC WaSa. Ve čtvrtfinálové sérii s Langenthal Aarwangen vede už 3:0. Bern Capitals utržil o víkendu debakl od Lok Reinachu a ten tak otočil stav série na 2:1. UHC Uster vede nad UHC Sarganserland také 2:1 na série. Zug United rázným vítězstvím nad Kloten-Bülach Jets snížilo stav série na 1:2.

Výsledky po čtvrtých zápasech čtvrtfinále SML:

SV Wiler-Ersigen – UHC Grünenmatt 4:1
(9:6, 6:4, 3:4, 11:10p, 7:5)

GC Zürich – HC Rychenberg 2:3
(4:6, 3:4p, 5:4p, 7:0, 4:6)

Floorball Köniz – Tigers Langnau 2:3
(7:3, 3:4, 3:7, 6:7, 5:4sn)

Alligator Malans – Chur Unihockey 3:2
(6:5p, 4:3p, 2:3p, 3:4sn, 9:4)

Foto: Unihockey.ch


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*