16. 4. 2012 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Pardubice by od příští sezony neměly v extralize chybět, soudí Jaromír Lisa

 



Klidně mohl v nedávném extraligovém play down stát na straně vítězů. Pardubický Jaromír Lisa ovšem před sezonou zamířil z Liberce na východ Čech – a tak musel v boji o záchranu strpět porážku od svého bývalého klubu, která poslala Sokol do 1. ligy. Lisa ovšem věří, že za pár měsíců budou Pardubice mezi elitou zpět.

Po loňské úspěšné záchraně čekaly na pardubické další bitvy o všechno. Celek Sokola měl v 1. kole play down „na lopatě“ pražské Bohemians, avšak nakonec jim podlehl 2:3. I druhou sérii proti Liberci načali Východočeši vítězně, když otočili zápas na severu Čech.

Další tři klání ale ovládl Liberec. „Je to určitě velké zklamání. Měli jsme na to extraligu udržet. Asi se shodneme na tom, že rozhodl 4. duel s Bohemkou, kde jsme před poslední třetinou vedli už o tři góly,“ ohlíží se Lisa.

Psychická „deka“ pak dolehla na celý tým a v sérii s Libercem se trápil především v koncovce. „I zde se projevilo zklamání z neúspěšné série s FbŠ. Jinak byla utkání poměrně vyrovnaná a vyhrát je mohl kdokoliv. Bohužel štěstí se přiklonilo na stranu Liberce, kterému navíc skvěle zachytal brankář Bauer,“ skládá Lisa komplimenty možná nejdůležitějšímu hráči Severočechů v tomto klání.

Obě série přitom byly podle pardubického obránce rozdílné. „Podle mě Bohemka vstupovala do série s vidinou, že nás přejede 3:0 na zápasy a zachrání se. Na druhou stranu i my jsme si na ně věřili. To v sérii s Libercem byl vidět respekt soupeře, oba týmy věděly, že to nebude jednoduché,“ porovnává Lisa.

Zadák Sokola se teď dívá především do budoucnosti. Hlavně ve druhé polovině sezony cítil, že se tým postupně zlepšuje. „Dokázali jsme odehrát vyrovnaná utkání i s celky z horní poloviny tabulky. Chyběly už jen nějaké body. Je tu velmi mladý a talentovaný tým, který, když zůstane pohromadě, má ohromný potenciál. Od příští sezony by neměl v extralize chybět,“ míní Lisa.

Sám přeškolený útočník o svém setrvání v mužstvu uvažuje. „Přemýšlím o tom poměrně dost. V případě, že by přišla zajímavá nabídka z jiného týmu, asi bych o ní uvažoval. Hlavně kvůli časové náročnosti dojíždění do Pardubic,“ dodává střelec hattricku v posledním zápasu série s Libercem.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • jasnovidec napsal:

    Divil bych se, kdyby zůstal i jen jeden z hráčů: Lisa, Mrkos, Zozulák, Kunát. Tak 50 na 50 vidím odchody Bahníka, Šťastného + Vichr, Brychta do důchodu… Přeji Pardubicím, aby nabrali zkušenosti a příští rok vybojovali extraligu zpět a pak hráli důstojnější roli. Všechna čest, že někteří hráči dokázali hrát prakticky 2 roky bez výhry, asi je florbal opravdu baví…

  • Alois napsal:

    Bahník, Šťástný? to jsou hráči hodný ani ne na 3.ligu 😉 talentu jim bůh moc nenadělil

    • J.L. napsal:

      Jo je vidět že moc nevíš. Prvně koukni na sebe a pak koukej na ostatní. Hlavně co jsi dokázal že tu můžeš někoho pomlouvat a urážet.

  • Alois napsal:

    To takyže dělám. 🙂 A nikoho nepomlouvám. Jen nechápu proč z takovejch hráčů dělá někdo hvězdy, když jsou rádi, že „udržej“ balonek na hokejce

Napsat komentář

*