18. 4. 2012 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Třetí pokus Zdeňka Žáka. Na jeden zápas se Tatran dá porazit, myslí si

 



Zdeňka Žáka čeká třetí extraligové finále v řadě. Narozdíl od některých svých spoluhráčů na svém kontě mistrovský titul nemá. V sobotu bude vzývat přísloví do třetice všeho dobrého. Po neúspěšných pokusech v posledních dvou sezonách mu bude opět stát v cestě Tatran.

„Vlastně na titul pořád čekám. Když Vítkovice vyhrály v roce 2009, tak jsem byl na hostování v Třinci. Rok na to jsem byl ve Vítkovicích, ale Tatran vyhrál. A loni jsem byl v FBC a zase slavily Střešovice,“ vypočítává florbalista poslední sezony, který si za poslední roky užil angažmá v několika různých prostředích.

Po vítězství nad Chodovem se Vítkovice kvalifikovaly do superfinále. Přesto podle Zdeňka Žáka bylo loňské semifinále náročnější než letošní šestizápasový duel s Chodovem. „Mám pocit, že loni to bylo daleko vypjatější, všechny zápasy se hrály opravdu na maximum. Bylo to derby, daleko větší divácká kulisa. Letos se mi zdálo, že některé zápasy byla z jedné nebo z druhé strany pomalejší,“ říká vítkovický forvard.

I pro Žáka je ale letošní play off trošičku jiné. Byl totiž především považován za vynikajícího bránícího centra a poctivého dříče. O svých kvalitách přesvědčil loni v dresu ostravského FBC. Poslední dva měsíce ale hraje velmi ofenzivně

„Trenér Mrázek mě oproti první polovině sezony dal na hrot prvního útoku a docela mi to pomohlo. Začal jsem si věřit a zaplaťpámbu, že mi to tam padá,“ říká muž, který zdědil dres číslo 7 po bývalé ikoně Vítkovic Milanu Tomašíkovi.

Ale zatímco ten bude ve stejný čas bojovat 800 kilometrů severně v Malmö o švédský mistrovský titul s Dalenem proti Storvretě, Žáka čeká v pražsé O2 areně další bitva proti českému fenoménovi ze Střešovic.

„Pro mě je play off vždycky velká motivace a finále je krásná odměna. Letos je to na jeden zápas a tam se Tatran určitě porazit dá,“ myslí si Žák.

„Myslím si, že základ úspěchu bude trpělivost. Oni mají dobře zmáknutou zabezpečenou obranu. My jim můžeme góly jen darovat, když je pustíme do brejků,“
přemýšlí.

Zda se Zdeněk Žák dočká napotřetí konečně zlata, bude jasné v sobotu. Finálový souboj mezi Tatranem a Vítkovicemi začne v 17 hodin.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*