22. 4. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sezona nekončí, Liberec a Hattrick bojují o poslední extraligové místo

 



Tak trochu ve stínu Superfinále v neděli odstartuje baráž mezi Libercem a Hattrickem Brno. Severočeši budou bojovat o setrvání v nejvyšší soutěži, ambiciózní Hattrick by zase svého soupeře v elitní dvanáctce českých klubů rád vystřídal.

Liberečtí se do této fáze sezony dostali přes dvě série. Tu první s pražským Future nezvládli a po výsledku 1-3 na zápasy vyhlíželi soupeře pro druhé kolo. Tím se nakonec po dramatické bitvě staly Pardubice. I tato série potřebovala k ukončení čtyři zápasy, tentokráte ale hrál výsledek 3-1 do karet Severočechům.

Liberec se tedy ještě musí zkoncentrovat na baráž, která se hraje podobně jako předchozí duely na tři vítězné. Mužstvo táhne kapitán Lukáš Nesměrák, který si v osmi utkáních bojů o záchranu připsal již dvanáct bodů (9+3). Otazníky se stále vznášejí nad startem Petra Saláta, který si ve druhém střetnutí s Future poranil kotník.

Soupeř z Brna se do této fáze sezony dostal přes dvě úspěšné série v play off 1. ligy. Do vyřazovací části vstupoval Hattrick ze třetího místa a v prvním kole narazil na litvínovský Bivoj. I přes zaváhání v domácím prostředí nakonec Brňané zvítězili 3-1. To ve druhé sérii s Kladnem byli po třech zápasech na pokraji vyřazení, avšak vývoj série dokázali otočit ve svůj prospěch.

Po vydřeném vítězství 3-2 tak následovalo finále s favorizovanou Spartou. Ta dokázala naplnit očekávání a s Brnem si poradila v nejkratší možné době 3-0 na zápasy. Hattrick si tak prodlouží sezonu na maximální možnou dobu. Minimálně dva týdny budou ještě florbalisté z moravské metropole v tréninkovém režimu.

Baráž začne z důvodu Superfinále až v neděli v Liberci, poté se přesune na dva zápasy do Brna a případná zbylá dvě utkání by se hrála opět na severu Čech. Netradiční bude i místo prvního střetnutí obou celků. Místo libereckého azylu na Dukle, zkříží hráči svoje florbalky v prostorách ZŠ Dobiášova, kde liberečtí trénují.

Zápas začíná tuto neděli v pravé poledne, favoritem série je celek Liberce, Hattrick se ale týmovým pojetím dokázal dostat velmi daleko. Síly ubývají ale pro obě mužstva se jedná o vrchol sezony. Dočkáme se druhého nováčka ve Fortuna extralize pro příští rok? Nebo Liberec uhájí svou příslušnost k nejvyšší soutěži?


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*