8. 5. 2012 Superliga (37) KOMENTÁŘŮ

SLANÝ KONČÍ V MLADÉ BOLESLAVI. Půjde hrát o patro níž?

 



Pět sezon stačilo. Štěpán Slaný se rozhodl opustit Mladou Boleslav. Ve městě automobilů získal dva extraligové bronzy a zahrál si i prestižní Pohár mistrů, který středočeský klub organizoval. O další trofeje ale hodlá bojovat jinde. Kde? To zatím není jasné.

V Mladé Boleslavi už nevěděl, co dál. „Celou sezonu jsem cítil, že to není ono, stejný pocit jsem měl i poslední rok v Liberci, proto jsem zvolil tohle řešení,“ říká jedna z nejvýraznějších extraligových osobností.

Mladá Boleslav po pěti semifinále v řadě a třech medailových letech, v posledních dvou sezonách neprošla přes čtvrtfinále. Ba co víc, nevyhrála v play off ani jediný zápas. Reprezentační zadák ale nechce rozhodnutí o konci ve městě automobilů svalovat na dva neúspěšné ročníky.

„Já to spíš beru po osobní stránce, v Boleslavi jsem strávil pět sezón, dost věcí už bylo stereotypních. Potřebuju se zase posunout někam dál. Bude mi třicet, ještě mám před sebou pár let a chci poznat zase něco nového,“ říká Štěpán Slaný.

Kam však povedou jeho kroky, zatím není jasné. „V hlavě mám víc možných řešení, prozatím to nechávám otevřené, Česká Lípa postoupila do 1. ligy, je tam velký potenciál, chodí hodně diváků. Kluci ovšem musí pochopit sportovní priority a přesvědčit mě, že případné angažmá v Lípě by mělo smysl,“ nabízí jednu z variant. Českolipský klub je jeho dítě, proti prvoligovému angažmá ale stále stojí Slaného ambice. Ze druhé nejvyšší soutěže je přece jen národního týmu o kousek dál.

„Chtěl bych hrát na mistrovství světa ve Švýcarsku. V reprezentaci jsem se posunul do pozice univerzála. Hraju i nejvytaženějšího útočníka, tedy pozici, kde jsem začínal. Nemám úplně obvyklé pojetí hry, ale zároveň takové, které většině hráčů chybí. Takže doufám, že trenéry přesvědčím a na šampionát se dostanu,“ věří svérázný florbalista.

V Mladé Boleslavi se vysněného boje o titul nedočkal. Středočeský klub ale podle něj má i v dalších letech šanci dál hrát na špičce.

„S odstupem času vidím, co jsme promarnili. Vždy jsme měli tým, který mohl atakovat finále. Boleslav má výborné zázemí, myslím, že poslední sezóna byla velká škola pro všechny. I díky tomu vědí, že je třeba vydat se trochu jinou cestou. Je potřeba se zaměřit více na místní hráče, pracovat na vlastní mládeži a vrátit se ke svým začátkům, kdy v týmu hráli téměř výhradně jen kluci z Boleslavi,“ myslí si Slaný.

„V klubu by se měl začít více realizovat Petr Novotný. Je to pro mě jediný možný trenér, který může v Boleslavi koncepčně pracovat a někam ji posunout. Myslím, že i on sám to tak cítí,“ říká Slaný.

S vedením klubu se už dohodl. O jeho rozhodnutí věděl jako první sportovní manažer Tomáš Pacák.

„Obě strany věděly, že jsou potřeba udělat nějaké změny, já jsem si s tím, že skončím, pohrával v hlavě celou sezónu,“ přiznává.

„V Boleslavi jsem poznal kluky, co byli a budou pro mě víc než spoluhráči, s několika se budu jistě potkávat i nadále. Nevylučuju, že třeba ještě někdy dres Bolky obléknu,“ dodává Štěpán Slaný.

Sezony Štěpána Slaného:

02-03 UST 14 10+11 21
—————————————————-
03-04 LIB 22 21+7 28
04-05 LIB 22 13+14 27
05-06 LIB 21 15+13 28
06-07 LIB 21 12+7 19
—————————————————-
07-08 MBL 29 11+17 28
08-09 MBL 29 9+11 20
09-10 MBL 30 23+20 43
10-11 MBL 25 10+15 25
11-12 MBL 25 10+11 21


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Florbalista napsal:

    chodov…

  • lotr napsal:

    podle mě to bude Tatran..

  • Marian Láňka napsal:

    Jste vedle, já už vím, že to bude zpátky do Liberce.

  • Message napsal:

    Mariane, do Liberce? 😀 To určitě ne ..

  • Anonym napsal:

    Do Liberce by to byo fajn aspon by se liga zase torsicku vyrovnala a ne jak kazdej vocas chodi do Prahy kdyz je v republice dalsi potencionalne lepsi tymi.

  • Českolipský Forward napsal:

    Je to jistý už se tady snáma o tom bavil jde do lípy nám pomoct udržet první ligu..

    • Fl napsal:

      Myslím, že Česká Lípa by zvládla první ligu i bez Štěpána. Hrajete hodně dobře. Držím palce v příští sezóně. 🙂

      • Gablonz napsal:

        S tím musím souhlasit.Přeju vám abyste v 1.lize hráli důstojnou roli a udrželi ji.Podle toho,co jste předváděli tuto sezonu si myslím,že to udržíte.My jsme si 1.ligu zkusili a zjistili jsme,že úroveň 1.ligy od 2.ligy se hodně liší.Držím vám palce!

  • Grmelec napsal:

    Tatran ma preci sve odchovace, teda alespon petinu muzskeho kadru, a to budou chtit uchovat.

  • Slanýho hra napsal:

    Jde do Č. Lípy, jen si dělá prostor pro mediální bombu v ČL.

  • lotr napsal:

    no zase nevím, zda mu stojí za to chodit do první ligy, když je to reprezentant a chce na MS..to trenéři asi nejsou moc nadšení a výrazně si tím sníží šance

  • napsal:

    Nevím, ale kdyby šel do Liberce by byl krok zpátky. Upřímně do Liberce se nikdo 2x nehrne. Možná z nižší soutěže, ale z extraligy nikdo. V Liberci je něco prohnilého, takže to by pro Štěpána byl velkej krok z5..Já bych ho viděl na Chodov..Bylo by zajmavý kdyby šel do Bohemky a vytvořil obrannou dvojici s bedlou 😀 😀

  • Jarmil Prdel napsal:

    banana

  • sony napsal:

    ‚Nemám úplně obvyklé pojetí hry, ale zároveň takové, které většině hráčů chybí.‘

    To je fakt, na hřišti je vypatlanej 😀 a to většině hráčů chybí

    • Anonym napsal:

      No ty máš dost řečí, řek bych že si někde pinkáš 3. ligu juniorů a už tady narážíš na reprezentanta ČR.. 🙂

    • Jejda napsal:

      Já si myslím, že takovým hráčů jako je Štěpán Slaný je sice dost, ale málo kdo má takovou kvalitu jako on. Umí hrát srdcem a hraje to dosti blížící se švědské, nebo finské florbalové úrovni. Jedinej kdo je vypatlanej seš ty ..A néjen to 🙂 seš nevyzrálej a to svědčí i o tvém vyjadřování se 🙂

  • JJ napsal:

    Je zcela jedno jestli někdo pinká 3. ligu juniorů nebo bůh ví co. Buhužel má pravdu. Je vypatlanej až to bolí. Již několikrát jsem se sním setkal na hřišti a je to děs a hrůza. Hráčské kvality mu nikdo neupírá, ale společenské ANO! A to že je reprezentant s tím nemá nic společného.

    • Anonym napsal:

      No, jeslti se zastáváš názoru že je jedno jakou ligu kdo hraje, tak budíž.. Ale když si tady někdo, kdo ničeho nedosáh, otvírá hubu na někoho, kdo reprezentuje ČR a hraje florbal na nejvýšší úrovni.. Společenské kvality? Byl jsi snim snad někde na večeři kde se choval špatně? Očividně ta jeho tvrdá hra se da dost dobře uplatnit když je stim v repre.. 🙂

      • Jejda napsal:

        JJ :
        Znám ho velmi dobře a musím říct, že jsem si ho za ty roky velmi oblíbil. Jeho osobní život je taé velmi dobrý. Dostal českou lípu club na velmi dobrou úrovní v ČR a zařídil spoustu sponzorů, to o něčem asi také vypovídá. Se svou přítelkyní žije nevím cca 5 let a to není také málo. Asi měl hodně dobrý důvod se k tobě takto chovat 🙂 . Jestli znáš : Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá 😉 Nejprve se zamysli nad sebou a pak si otvírej pusu na druhé. Neznáš ho jinak než na hřišti. A nejspíš musíš bejt pěkná baba. Chlapi narozdíl o ženských,mají takovou dobrou vlastnost, že na hřišti si nadávají do čů**ků a pak u piva si podají ruku. Tak prosimtě zdrž se takovým komentářů tipu : ,, …ale společenské ANO“

  • Trestny minuty napsal:

    02-03 UST 18 TM
    —————————————————-
    03-04 LIB 8 TM
    04-05 LIB 26 TM
    05-06 LIB 29 TM
    06-07 LIB 26 TM
    —————————————————-
    07-08 MBL 33 TM
    08-09 MBL 29 TM
    09-10 MBL 28 TM
    10-11 MBL 23 TM
    11-12 MBL 12 TM

    232 trestnejch minut neni podle me vubec spatnej vysledek.

  • Stoza napsal:

    Píšu jsem nerad, ale teď napíšu. Ad 1 pro JJ: Když jsi si tak jistej svým názorem nevím proč se nepodepíšeš svým jménem. Asi znáš Štěpána hodně dobře že o něm říkáš že je vypatlanej. Až toho tolik dokážeš a uděláš tolik pro rozvoj florbalu jako tenhle vypatlanej kluk tak se prosím ozvy. Ad2 Grmelec, zákeřnej hráč? Za prvé když si spočítáč, kolik je to zápasů a trestných minut tak to vychází 1 minuta na zápas cca, a dále se podívej, kolik dvojek je za nějaké fauly holí, jako sekání, blokování a tak, max 10%. Vše je za důrázné dohrávání a hru tělem, někdy i jednoznačně s faulem a oprávněným vyloučení, ale rozhodně ne nic zákeřného. To ti řekne každej lepší hráč extraligy, ty horší, nepřipravený na souboj hold brečí. I nějaký třetí cyklus ( šestý rok) který se Štěpán drží v reprezentaci svědčí o tom, že rozhodně nejde o zákeřného hráče a jeho styl přináší ovoce. Stožický

    • otakar buk napsal:

      Podle toho, co jsem viděl – hraje zákeřeně. Dementovat to trestnýma minutama je blbost. Když Jágra v hokeji fauloval Ruttu, co si asi každej čech řekl, že je vypatlanej a bylo zákeřný, nezáleží na počtu trestných minut. Řepka taky nemá červenou v každém zápase jen mu jednou za čas rupnou nervy, tak to u vypatlanců je. To, co udělal u toho stolku, je jasnej důkaz. Nicméně to nesnižuje hodnoty, co všechno pro florbal udělal a obětoval.
      A Lípa je jistota jen chce udělat trochu boom.

    • pravopis jak servirka napsal:

      ty vole, stozo, zpet na zs

  • Jarmil Prdel napsal:

    Jestli tenhle styl přináší ovoce, tak v tom případě to chápu… 🙂 čas 1:58 – 2:21 http://www.youtube.com/watch?v=iHUDHT1LEU0&feature=fvwrel sice to je jeden vybranej záber z tysyce, ale nikdo prostě nemůže popřít, že tohle bylo zákeřný (mimochodem v tomhle zápase si oba týmy neměli co vyčítat s tím ,,důrazným dohráváním) 🙂 nazdar, ahoj, s pozdravem Jarmil 🙂

  • Petr Č. napsal:

    Když už teda tady machrujete s těma videama :
    1) http://www.youtube.com/watch?v=W51Oh_Idero … až ti tvůj osobní trick bude vyjíždět jako první na strának youtube pak se ozývej brouku 🙂

    • Jarmil Prdel napsal:

      Co se týče Jeho střely tahem je jeden z nejlepších, hra tělem někdy přiostřená… Ale ,,osobní trik“ si děláš prdel ne, co je na tom triku jeho, navíc proti japoncům… vopravdůůůů :/

    • S313 napsal:

      Co je na tom osobního??? jako chacha, ale tohle předváděl Jussila na Czech Open 2001! Slaný si pustil nějaký starší video a odkoukal to od něj.

  • kecal napsal:

    podle nejnovějších zpráv odchází do sparty

Napsat komentář

*