5. 4. 2014 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

Vinohrady se po osmi letech vracejí do extraligy! Sérii s Hattrickem ukončily už ve třetím zápase

 



(VIDEO) Dlouhých osm let čekaly pražské Vinohrady na návrat do nejvyšší soutěže. A teď se ho konečně dočkaly. Ve třetím duelu finálové série 1. ligy nasázely brněnskému Hattricku šest branek a slaví vysněný postup do extraligy!

Hned třikrát si SKV po sestupu do druhé nejvyšší soutěže zahrálo semifinále play off. Až letos se však tým z Riegrových sadů propracoval do finále. V něm si svěřenci trenéra Jana Pazdery vytvořili na půdě soupeře slušný základ, když vyloupili Brno a odvezli si do Prahy dvě výhry.

Na domácí půdě si šli od začátku za svým cílem. Ačkoliv na jejich hře byla znát nervozita, utkání měli po většinu času pod kontrolou. Skóre v přesilovce otevřel nechytatelnou ránou Jan Svoboda, tahoun vinohradského celku. Více ze hry měli i ve zbytku první části domácí, ale svou převahu nedokázali přetavit v góly.

Vinohrady slaví po osmi letech návrat do extraligy!

Vinohrady slaví po osmi letech návrat do extraligy!

Druhá část přinesla dva klíčové momenty. Nejprve se Jaroslav Hlaváček o vteřinu dříve vytratil z trestné lavice a i díky hlučnému ohlasu domácích diváků si toho všimli také rozhodčí. Hlaváček si za tento svůj prohřešek vysloužil červenou kartu a notně tak zkomplikoval situaci svým spoluhráčům.
[youtube]http://youtu.be/Y6Xh2O8DPNk[/youtube]

Vinohrady dlouhou přesilovku zužitkovaly ke vstřelení jednoho gólu a i nadále se snažily kontrolovat svůj náskok. Ten ještě v 51. minutě navýšil Dolejš. Brno stihlo snížit, ale bylo to to poslední, co Hattrick v letošním finále učinil. Hosté ještě zkusili hru bez brankáře, ale k obratu to již nevedlo.

Oslavy. Jan Pazdera létal nad hlavami svých svěřenců.

Oslavy. Jan Pazdera po vyhraném finále létal nad hlavami svých svěřenců.

Za domácí naopak přidali další branky Gregor, do opuštěné brány se trefil Králík a hattrick před zaplněnou sokolovnou zkompletoval Jan Svoboda. Vinohrady zvítězily 6:1 a mohou si zaslouženě užívat postupových oslav. Jan Pazdera, který tým před sezonou převzal od svého bratra, tak splnil dlouhodobý cíl pražského celku. Příští rok bude mít právo vést své svěřence v nejvyšší soutěži!

TJ X3M Sokol Královské Vinohrady – FBŠ Hattrick Brno 6:1 (1:0, 1:0, 4:1)
Branky:
9. Svoboda (Králík), 40. Svoboda (Z. Stuchlík), 51. Dolejš (Gregor), 57. Gregor (Houra), 58. Králík, 58. Svoboda – 53. Houšť. Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 1:2, navíc Hlaváček (Brno) 5 min + ČK2. Využití: 2:0. Diváci: 340. Zásahy brankářů: Karel Mrkos 14 – Pavel Kotula 17. Konečný stav série: 3:0.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*