Slova kapitána Pepina Tomáše Chrápka, o tom že jsou jeho spoluhráči na případné páté utkání připraveni, se naplnila. Domácí Buldoci sice slibovali hostujícím Ostravanům odplatu za loňský ročník, ale byli to oni, kdo tahal v zápase za kratší konec.

22. 3. 2007 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Po roce opět šťastnější FBC Ostrava

 



Třikrát se jim sice podařilo vyrovnat, ale na pátý chladnokrevný gól Petra Skácela již odpověď nenašli. FBC Ostrava tak po výhře 5:4 postoupilo do semifinále a jelikož i Mladá Boleslav senzačně vyřadila Future, utkají se v dalším letošním moravskoslezském derby s týmem Havířova. Brnu zůstaly jen oči pro pláč, ale i tak jim pěkně zaplněná hala Na Vodové tleskala a děkovala ve stoje. Klobouk dolů hlavně před střelcem Martinem Koutným. Jeho čich na góly byl největší ozdobou letošního brněnského vystoupení.

Domácí od začátku točili oproti dvěma hostujícím tři kompletní pětky. Hned na začátku utkání měl velkou šanci Marek Kadlec, ale netrefil skákavou přihrávku. Jako první udeřilo Pepino. Standartku od střídačky Brna nahodili hosté skákavou žabičkou před branku, kde ji trefil z první volejem Kozel. V 6. minutě bylo vyrovnáno. Kadlec Petr zachytil nepřesnou rozehrávku Pepina, v přečíslení tří na dvou našel na druhé straně hřiště volného Koutného, který přízemní střelou z první překonal Škarpicha.

V 8. minutě si krásně naběhl z obrany Chrápek, ale Kozlův pas zakončil nepřesně. Další šanci připravil Danišovi Polášek. Fatalní rozehrávku Machaly Koutný nepotrestal, ani Valčík se ze svého oblíbeného prostoru brankoviště neprosadil.Ve 12. minutě šli domácí do vedení. Střela Veselého se s notnou dávkou štěstí odrazila od zadního mantinelu k Petru Kadlecovi a ten pohotově zametl míček do branky. Ve 14. minutě to bylo už 2:2. Pěkná kombinace hostů putovala od Chrápka na Kozla, který obloučkem přenesl na Koňaříka. Ten nejdříve trefil tyčku, ale dorážka skončila již v brance. Koutný mohl v 15. minutě opět poslat hosty do vedení, ale od mantinelu trefil pouze tyč. Brno mělo výhodu přesilovky po nesportovním chování Trunkáta, ale dva velké závary před Škarpichem brankou neskončily, i když domácí zle zatápěli. Ke klasické dorážce volejem se však nedostali. Za domácí vynikala hlavně první útočná formace. Koutný s Veselým branku ale netrefili.

Valčíkův výběh kolem branky na začátku třetiny pokryl Škarpich. Na druhé straně z výběhu zase neuspěl Tomica. Skácelův gól z 9. minuty rozhodčí neuznal pro hru vysokou holí, což hráči Pepina nenesli s nadšením. Po teči Tomici odvraceli domácí další hrozbu jen za pomocí faulu. Provinili se opakovanými přestupky. Valčík se v oslabení luxsuně uvolnil stahovačkou, ale zakončoval již z úhlu. Jinak hosté v přesilovce Zahradníčka neohrozili. Dva na jednoho v podání domácího Kadlece a dorážejícího Tlusťoše zvedla diváky ze sedaček. Druhá třetina sice nabídla pár zajímavých okamžiků, ale kloudná akce k vidění nebyla. Hráči se snažili brát zodpovědnost sami na sebe a často sólovali a stříleli nepřesně. Pro diváky v hale třetina nemastná a neslaná bez náznaků florbalu.

Třetí dějství začlo faulem na unikajícího Chrápka a rozhodčí nařídili trestné střílení. Ostravský kapitán se kličkou do bekhendu nemýlil a svou radost oslavil s početným kotlem hostujících fanoušků. A hostující kotel byl rázem jedinným, kdo byl v hale slyšet. Ne však na dlouho. Schneider se uvolnil za brankou, nečekanou přihrávkou našel na první tyči Fabiána a po jeho brance zase převážilo skandování brněnských fans. Jinak akce vypadala jak kopie souhry bývalých spoluhráčů hokejového New Jersey Eliáše a Sýkory. Krásný florbalový okamžik.

V 7. minutě sekl Tlusťoš Škarpicha, ale jeho přestupek potrestán nebyl. I tak to na sebevědomí dnes nejistému Škarpichovi nepřidalo. Na konci téže minuty i hosté potvrdili, že umí dorážky. Trunkát se Svobodou se neprosadili, jejich snažení však sledoval Tomica, našel si cestu k odraženému míčku a bekhendem dorazil. Brno ihned zaútočilo, ale Valčíkovu střelu na poslední chvíli zblokoval Chrápek.

V 10. minutě byl vyloučen hostující Chrápek, ale na faulovaném Koutném bylo patrné, že si pro faul šel a trochu mu i přidal. V první třetině byl podobným způsobem doslova sestřelen Daniš, rozhodčí však nevylučovali. Koutný se během přesilovky opět prosadil. Křižná nahrávka Petra Kadlece byla vynikající a brněnský ostrostřelec umí tyto situace zakončovat. Ze stejné parkety střílel i za chvíli, ale tentokráte byl Škarpich včas na vzdálenější tyči. Stav stále 4:4.

Pepino mělo další šanci při přečíslení čtyř na dvou. Daniš zakončil sám a Zahradníček se vyznamenal famózním zákrokem. V 17. minutě se Koňařík dostal rychleji k odraženému balónku a našel volného Skácela. Ten si v zakončení zachoval chladnou hlavu, počkal si na pohyb Zahradníčka a pak kličkou do bekhendu vstřelil rozdílový gól.

Domácí poslali na hřiště speciální komando a navíc tři minuty před koncem odvolali i brankáře. V polovině 19. minuty předvedl navídaný obranný zákrok Petr Kadlec. Míček směřoval z hole Trunkáta již do branky, nejmladší z brněnských bratrů však rybičkou ve vzduchu odpálil míček pryč. Koňařík při dalším výhozu trefil tyčku a hostující Franke si vzal oddechový čas.

Drama vrcholilo. Domácí speciální ekipa však již čas na srovnání neměla a hosté z Ostravy se tak mohli radovat z vítězství 5:4 a z postupu do semifinále.


Autor: Jiří Kroupa



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*