30. 5. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Extraliga zná všechny kouče týmů. Poslední tajenku odhalili Panteři

 



(AKTUALIZOVÁNO) U sedmi z dvanácti extraligových klubů zůstalo trenérské vedení stejné jako na konci loňské sezony. Nová jména ohlásily týmy FBC Ostrava, Brna, Mladé Boleslavi a naposledy i Liberce. Poslední neznámou jsou Otrokovice. I tam je zřejmé, že tým povede nový kouč.

Jako první představili nového trenéra v Ostravě. Hokejového odborníka Aleše Tomáška vystřídal bývalý hráč klubu Libor Hrček.

V Mladé Boleslavi skončili Štěpán Motejzík a Jiří Stožický. Motivem není jen nepříliš úspěšná sezona, ale i postup týmu FBC Česká Lípa do 1. ligy. Motejzík se dokonce na postupu do druhé nejvyšší soutěže hráčsky podílel. Taktovku převzal trenér juniorské reprezentace a bývalý lodivod Kladna Tomáš Janeček.

Brněnští Buldoci se po pěti letech rozloučili s Filipem Vítkem, na lavičku chtěli trenéra se zkušenostmi z hokeje. Představili Jan Niznera, jeho asistentem bude Rudolf Škubal, který tým vedl i v minulých sezonách.

Nejasná byla situace dlouho i v Liberci, kde skončil Zdeněk Skružný. Náhradu Severočeši hledali složitě, ale nakonec přesvědčili klubové patrioty. Tým převezme dlouholetý tahoun a kapitán Lukáš Nesměrák, asistenta mu bude dělat další bývalý hráč klubu Tomáš Fiala.

V Otrokovicích neprodloužili smlouvu s Janem Holovkou a hledali nové varianty. Panteři vzhledem k omezeným finančním prostředkům hledali na jižní Moravě. V kuloárech se ale objevilo i jméno vítkovické florbalové legendy Dana Folty. Jenže i tam narazil loňský nováček na velkou finanční náročnost a Folta bude klubu pomáhat na dálku jen jako konzultant. Jméno kouče se hráči dozvěděli hráči v poslední květnový den. Stal se jím Martin Hájek, bývalý trenér Hattricku Brno.

Přehled trenérů extraligových klubů pro sezonu 2012/13:

Klub trenér asistent
Tatran Jan Zahalka Johan vd Pahlen
Vítkovice Radomír Mrázek Jan Vavrečka
Chodov Lukáš Procházka Radim Cepek
Ostrava Libor Hrček Martin Trojan
Boleslav Tomáš Janeček Miroslav Špalek
Otrokovice Martin Hájek Aleš Prudký
Brno Jan Nizner Rudolf Škubal
Havířov Ivo Jochman Libor Pacík
Bohemians Jiří Jakoubek Jiří Uher
Future Jan Pazdera
Liberec Lukáš Nesměrák Tomáš Fiala
Sparta Václav Culka Petr Gemroth

Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*