Druhé semifinálové utkání vzali do svých rukou havířovští hráči. Ačkoliv hra se od prvního zápasu moc nezměnila, rozhodli důslednější útočníci Havířova a výborný Laja v brance Havířova, který se mohl po zápase radovat z čistého konta. Pegres uštědřil Pepinu debakl 7:0.

26. 3. 2007 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pegres rozdrtil Pepino, v sérii vede již 2:0

 



Stejně jako v prvním utkání, byla první třetina velmi opatrná a diváci, kterých bylo o několik desítek více, než v prvním semifinále se branky nedočkali. Šancí bylo v první desetiminutovce několik, ale při útočnících nestalo štěstí. Jako první za zmínku stojí až akce z deváté minuty, kdy se v přečíslení řítili na branku Škarpicha havířovští, Michalík se jej snažil překvapit střelou, ta mu ale nesedla. Ve dvanácté minutě měli šanci ostravští, Daniš napálil od mantinelu na Laju, s touto střelou, i dorážkou Poláška si dokázal s malými problémy poradit. V šestnácté minutě mohli ostravští skórovat, ve stoprocentní šanci se ocitl po přihrávce Koňaříka Skácel, své šance se však zalekl. Těsně před sirénou se ještě chystal do protiútoku Pavel Kožušník, ale nedokázal zkrotit míček, stav tak zůstal bezbrankový.

Na začátku druhé části se ve veliké šanci ocitl Koňařík, ale ostravští forvardi si dnes svázali ruce, ani tato šance neskončila brankou. V polovině dvacáté-čtvrté minuty si Pegres vytvořil šanci, na jejímž konci se otřásla havířovská hala radostí. Tomáš Kantor nahrál na střed bratrovi Romanovi, ten ihned přisunul dopředu na Kubalu, který okamžitě sklepl opět na Tomáše Kantora, ten z běhu vypálil tahem a nechytatelnou střelou otevřel skóre. V 26.minutě odešel za sekání ostravský Machala, Havířov ale nedohrál přesilovku dobře, skóre tak zůstalo nezměněno. Za tři minuty si havířovští mohli spravit reputaci, když byl vyloučen Tomica za hrubost, a povedlo se. Něco po polovině utkání si Michalík vyměnil míček s Jendrišákem, poté naznačil, že bude opět nahrávat, ale chytře vystřelil do bližšího růžku a zvýšil. Za necelé tři minuty mohl Michalík opět skórovat, po perfektním uvolnění pouze nastřelil břevno, nicméně byl odměněn alespoň potleskem havířovských ochozů. Na začátku 38.minuty bránil Marek Lébl ve hře Trunkátovi, za což byl odměněn dvouminutovým trestem. Ostrava, naštěstí pro Havířov, nevyužila přesilovku, a Laja tak nadále zůstal s čistým štítem.

Třetí třetina se stala pro Ostravu černou můrou. Havířovští naskočili do poslední části s velkou chutí, kterou dokázali proměnit v krásné branky a utkání se tak stalo exhibicí. V druhé minutě prošel středem přes tři hráče Roman Kantor a lehkým lobem překonal Škarpicha. Ve 44.minutě vyslal Lébl Michalíka, ten našel zadovkou Kubalu, který do prázdné branky rozvlnil síť a vyhnal Škarpicha na střídačku, nahradil jej Šrámek. Na začátku 47.minuty byl vyloučen Daniš. Tuto přesilovku mohl využít Kowal, ale jeho střelu chytil pohotově Šrámek. Ostrava, zdrcena brankami, se nadále nevzdávala, ale nedokázala na dnes výborně chytajícího Laju najít recept. V čase 53:39 začala Ostrava hrát v šesti hráčích bez brankáře, a ačkoliv si vytvořila pekelný tlak, nedokázala vsítit branku. Na druhé straně uvolnil Lébl Kubalu a ten odkrytou klec Ostravy trefil, utkání již bylo zcela rozhodnuto. Ostrava nicméně s nadějí pokračovala v power-play, a opět si vytvořila tlak.V 56.minutě zabetonovali Chrápek s Machalou svou svatyni, takže se po kombinaci nedokázal trefit Mirek Kožušník. To se mu ale podařilo na začátku 58.minuty, když mu naservíroval bratr Pavel míček na lopatu na velké brankoviště, stačilo jej pouze sklepnout. V čase 58:18 odešel na trestnou lavici Svoboda, Pegres zamknul ostravské na jejich polovině, a s cílem udržet čisté konto si pouze nahrával, diváci odměnili hru domácího celku velkým potleskem, to ovšem nevěděli, že se dočkají ještě jedné branky, Pavel Kožušník vyběhl do středu a na tyčce našel dobře postaveného Jurčíka, který pouze usměrnil míček do branky. Havířov si ještě na závěr odebral oddechový čas, skóre se nezměnilo.

Pegres tak vyhrál utkání 7:0 a v celé sérii, hrané na tři utkání, vede již 2:0. Ostrava se o zvrácení bude snažit příští týden na „domácí“ půdě ve vítkovické Dubině v televizním utkání.


Autor: Jakub Kantor



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*