Jediný krok chybí florbalistům havířovského Torpeda Pegres od vysněného finále, které by si zopakovali po čtyřech letech. Mají tři pokusy na to, aby přešli přes semifinále. Ostrava bude muset třikrát odvrátit havířovský mečbol, aby zamezila Pegresu postup mezi dva nejlepší týmy České republiky.

28. 3. 2007 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Havířovský Pegres chce o víkendu ukončit sérii

 



Havířovský Pegres je po dvou zápasech na koni, jediný zápas chybí Havířovu k tomu, aby se po čtyřech letech dostal znovu do finále, pokud nepočítáme finále letošního Poháru ČFBU. „V týmu je teď po těch dvou výhrách super nálada a pohoda, všichni si moc přáli vyhrát oba zápasy doma,“ prozradil po dvou domácích utkáních havířovský hráč Lukáš Jurčík. Zda Havířov rozhodne již tuto sobotu, neděli, či se vrátí série zpět do Havířova je těžko určit. „Určitě budeme chtít vyhrát nejlíp v sobotu, kdo by nechtěl, ale ten třetí zápas bude určitě nejtěžší. Ostrava se na nás určitě připraví, ale my budeme bojovat a věřím, že vyhrajeme,“ doplňuje svůj komentář Jurčík.

Havířov už je také minimálně jednou nohou v kvalifikaci na Pohár mistrů evropských zemí 2008. Jelikož byl ve finále Poháru ČFBU s Tatranem, a toto finále by se opakovalo i v lize, dostal by Havířov šanci minimálně zahrát si kvalifikaci. „Z hecu už tam pár hlášek bylo, ale my ještě ve finále nejsme. Až tam budeme, můžeme se bavit o tom, že jsme v evropském Poháru. V hlavách tahle myšlenka určitě není, nesvazuje nás a ani nehecuje. Chceme hrát finále, to je teď důležité,“ zmiňuje se o možnosti hrát na prestižním poháru Jan Jedlička.

Sobotní, třetí semifinálové utkání se hraje před televizními kamerami ČT4 Sport, v netradiční čas 10:30 hodin. „Myslím si, že nepatrný vliv to mít bude, ale spíš před utkáním. Po úvodním hvizdu to ze všech určitě opadne a budou předvádět stoprocentní výkon. Naopak menší výhodou může být ten fakt, že se nehraje na palubovce, ale speciálním povrchu, který se na přenos pokládá,“ říká o sobotním utkání zkušený obránce Havířova Tomáš Kantor. Utkání se sice hraje v Ostravě, ale na palubovce již vřazených Vítkovic.

Po nějakém čase se také do tempa snaží vrátit juniorský reprezentant Jiří Krečmer, kterého zastavilo zranění, ale zřejmě mu nezbývá, než se soustředit na příští sezónu a držet palce svým spoluhráčům. „Nabrat po takové době kondici na mužské play-off je strašně obtížné. Navíc máme teď skvěle fungující tým, který útočí na nejvyšší příčky, budu se soustředit na nižší kategorie.“


Autor: Jakub Kantor



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*