20. 9. 2012 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Pražské derby Sparta – Future: bitva o první body v nové sezoně

 



Oba týmy v úvodním kole nové sezony nebodovaly. Tým Future před týdnem podlehl na domácí půdě Mladé Boleslavi, Sparta prohrála v Ostravě. Oba soupeři tak budou chtít ve vzájemném souboji ukořistit první body v ročníku. A budou k tomu mít navíc příležitost před televizními kamerami. Atraktivní souboj totiž vysílá přímým přenosem od 18.30 kanál ČT4.

Vše se na Podvinném mlýně ovšem nemusí točit jen kolem souboje o první body, mohlo by totiž dojít na zajímavý souboj dvou brankářů, kteří ještě loni válčili za jeden tým. Martinové Beneš a Novotný loni tvořili společně s Adamem Hudcem gólmanský tým SSK Future. Jednomu však skončila po sezoně smlouva a přestalo se s ním počítat, druhý se stal nechtěným až v průběhu přípravy.

Ačkoliv ještě chvíli před startem sezony Martin Beneš nevěděl, kde zakotví, nakonec našel útočiště na Spartě a dnes by se mohl postavit do její branky. Jeho kolega Kotouček totiž dostal v Ostravě 7 branek a trenér Culka by tak mohl vyzkoušet také svého druhého gólmana.

Podobná situace panuje i ve Future. Jakub Výtisk, který v 1. kole souboj s Mladou Boleslaví načal, byl v polovině zápasu střídán. Jeho náhradník Martin Novotný zazářil, vychytal nulu a připsal si 11 zákroků, kvůli kterým Pražané ještě mohli pomýšlet na obrat. Zatím se tedy setrvání Novotného v pražském týmu klubovému vedení vyplatilo.

V první body věří útočník Future Tadeáš Chroust, juniorský reprezentant a velký talent Pražanů. „První zápas se nám vůbec nepovedl. Prohráli jsme si ho svou nekoncentrovaností v 1. třetině. Další dvě třetiny jsme hru zlepšili, ale totálně jsme vyhořeli v zakončení a hlavně v přesilovkách,“ vysvětluje Chroust příčinu porážky.

Pokud tak hráči Future chtějí zlepšit svůj herní projev, musejí tyto činnosti zvládnout proti nováčkovi lépe. „Od 1. minuty musíme hrát na 100 procent. Hrát svou hru, jenom díky tomu můžeme vyhrát. Když se vyvarujeme zbytečných chyb a budeme využívat všechny šance, myslím, že můžeme pomýšlet na 3 body. Sparta však svou kůži nedá lacino, bude bojovat,“ dodává ještě.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • :-)) napsal:

    Bude bojovat a vybojuje:-)

  • statistiky napsal:

    Dle statistik v Ostravě chytal Beneš, asi v tom mají pánové z CFbU trochu nepořádek už od začátku sezony.

    • Guto napsal:

      Statistiky se generují z onlin zápisu, takže to tam je proto, že někdo do online zápisu zadal místo Kotoučka Beneše, ale jinak chytal celý zápas Kotouček.

Napsat komentář

*