20. 9. 2012 Superliga (15) KOMENTÁŘŮ

Sparta se porazila sama. Derby na plném Povinném mlýně rozhodl hloupý kiks

 



Návrat před vlastní fanoušky po 17 měsících v extraligovém zápase hráčům Sparty zhořkl. V malém pražském derby totiž podlehli před televizními kamerami Future 2:4 a na první body po comebacku stále čekají. Naopak soupeř se raduje z premiérové výhry nového ročníku.

Plné tribuny, na nichž se tísnilo úctyhodných 809 diváků, loučení s legendou Václavem Culkou, který po 299. duelech v nejvyšší soutěži zamával své kariéře a zúčastnil se jen čestného úvodního buly. Ale také moře nepřesností a chyb v rozehrávce, na něž doplatila především Sparta.

Future bylo po celý zápas klidnější, cílevědoměji si šlo za úspěchem. Na trefu Jana Řehoře do prázdné branky, jíž vymazal v polovině zápasu Pavel Dvořák, navázal ve vlastním oslabení utajenou střelou od levého mantinelu David Žďárský.

Domácí sice nastoupili do poslední třetiny s velkou chutí vyrovnat podruhé, ale plány jim zhatila triviální chyba. Zpětnou rozehrávku přes téměř celé hřiště zastavil nohou stojící Martin Beneš, míček přikopl Jakubu Vránovi, jenže toho zaskočil. „Nedohodli jsme se s gólmanem, smůla. Nečekal jsem, že to tam takhle kopne. Ale asi moje chyba,“ litoval po zápase Vrána.

Přihrávka se odrazila od jeho nohy přímo k dobíhajícímu Viktoru Kopeckému a ten špičkou čepele svým prvním extraligovým gólem duel rozhodl.

Vrána pak sice trefou chybu odčinil a 101 vteřin před koncem snížil na 2:3, ale při power play další chybnou rozehrávku Sparty potrestal trefou do prázdné branky David Žďárský.

Výsledek – 2. kolo:
Sparta Praha – SSK Future 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky:
32. Dvořák (Čermák), 59. Vrána – 18. Řehoř (Vojtíšek), 36. D. Žďárský (Zezulka), 47. Kopecký, 60. D. Žďárský (Kopecký). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 809.

Nejlepší hráči podle florbal.cz:
*** Martin Novotný (Future)
** Ondřej Perušič (Sparta)
* Tomáš Vojtíšek (Future)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • jo jo napsal:

    zápas byla uplná tragédie a rozhodli chyby sparty a hlavně zkušenosti hráču toto do příště můsí zlepšit

    • hrošík napsal:

      do „příštího zápasu“ chceš zlepšit zkušenosti hráčů? nemáš nějakej tip, jak na to? 😉

  • PM napsal:

    Jsem rád a byl jsem překvapený kolik lidí přišlo.. Myslím že 809 diváků se asi vážně nečekalo.. Kéž by byla taková to naštěvnost na více utkání..

  • kikin napsal:

    „Plné tribuny, na nichž se tísnilo úctyhodných 809 diváků.“ Docela komická věta vzhledem ke kapacitě haly..:-))) ale návštěva určitě výborná..

    • PM napsal:

      když si ale Kikin uvědomíš kolik lidí kromě Otrokovic chodí průměrně v republice na florbal tak je to dost nadprůměr..

      • kikin napsal:

        však já jen píšu, že to je komická věta a že mě pobavila, ale navštěva rozhodně vysoký njadprůměr.

  • fanda napsal:

    škoda, že tolik diváků nevidělo lepší florbal – to, co tam oba celky předváděly byla hrůza

  • PanHradec napsal:

    Mátě někdo nějáké video ze zápasu?

  • jo jo napsal:

    vzkaz pro hrošíka třeba víc střilet, naučit se hrát lepší přesilovky, lépe bránit standartky a hlavně nedělat zbytečné fauly

    • hrošík napsal:

      líbí se mi to „naučit se hrát“ 😀 …ale pleteš jablka s hruškama, tohle není rozvoj hráčských zkušeností, ale herních činností jednotlivce, kombinací a systémů 😉

  • :) napsal:

    ale myslim ze to tak spatne nebylo treba treti gol future nadherna kombinace do prazdne branky

  • jo jo napsal:

    hrošíku to je jedno ale měli by to prostě zlepšit

  • zexurion napsal:

    včera u mě byl Miloš Tyl a doporučuje všem 3. švýcarskou ligu,co se tyká podmínek, vubec se to nedá srovnat a prej tam co je Machala ,tak ten tym je uplne jinde jeste.
    Takže pro motivaci opustit 1. ceskou ligu nesmyslnou a jit do sweissu a nebo to hrát pro zábavu v nyžších českých soutěžích
    ceská extraliga suxx hard 😀

  • zexurion napsal:

    ta je tak dobrá se podívat v televizi jak to jde do prdele 😀

Napsat komentář

*