21. 9. 2012 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Příběh bláznivého gólu a tří smolařů. Frajeřinka, smál se střelec Kopecký

 



Nebyla to kdovíjaká trefa, ale o to víc se o ní možná bude mluvit. Viktor Kopecký si vystaví míček ve vitríně, útočník Future dal totiž svůj první gól v extralize. A gólman Sparty Martin Beneš si bude přát, aby se video s jeho kiksem nedostalo na youtube.

Příběh, který napsala 47. minuta zápasu Sparty s Future, má však daleko víc hrdinů a rozuzlení než jen fatální gól, který v podstatě rozhodl televizní zápas.

Stav byl ze strany Sparty nepříznivý, prohrávala 1:2 a pustila se do hry vabank, do forčekinku. Nutno říci, že byla úspěšná. Vybojovala spoustu míčků, dostala svého soupeře pod tlak. A právě za brankou Future začala celá story.

Forvard Petr Pastor, hrající s ortézami na obou kolenou, vybojoval míček a už po následném faulu Ondřeje Riebauera se těžce sbíral ze země. Ale hrál dál, bil se statečně. Brzy jeho ostrý pas zpoza branky mířil na post pravého beka. Jenže přihrávka byla opravdu dost prudká, Jakub Vrána ji nezachytil a skončila až na noze gólmana Martina Beneše.

Gólman Sparty nejdřív míček elegantně stopnul jako fotbalista, jenže to už se na něj řítil Viktor Kopecký. Beneš čas na odkop prováhal a poslal proto docela nečekanou nahrávku svému bekovi. A Jakub Vrána míček nezkrotil. Přes jeho hůl a patu se míček dostal zpět do nebezpečné zóny před brankou, kde už Viktor Kopecký uplatnil svůj důraz.

Ondřej Riebauer gratuluje Viktoru Kopeckému

Premiérovou extraligovou trefu si užil za asistence 800 diváků i televizních kamer. „Bylo to jednoduchý. Gólman udělal chybu, přihráli mi to vlastně přímo na florbalku,“ vykládá Kopecký, který k nejaktivnějším střelcům patřil už i v prvním televizním duelu s Mladou Boleslaví.

Teď se dočkal. A byl rád za soupeřovu lehkomyslnost. „Myslím, že to měl gólman odkopnout daleko dřív, byla to taková frajeřinka,“ domnívá se 17letý forvard.

Jeho gól byl vítěznou trefou a Future mohou spát klidněji. „Je to parádní, Spartu jsme potřebovali porazit, protože před ní chceme být kvůli play off,“ říká Kopecký.

To Martin Beneš má spaní horší. Motivaci před zápasem musel mít obrovskou. Právě z Future totiž nepříliš v dobrém odešel a Sparta mu dala šanci. „Nebyl to stejný zápas jako proti komukoliv jinému, ale motivace asi byla stejná, ta musí být stejná ke každému zápasu,“ míní dnes už gólman Sparty.

Martin Beneš, gólman Sparty

Moment z poslední třetiny ale udělal duel ještě speciálnějším. „Domníval jsem se, že by to rozhodčí pískl jako malou domů a byla by proti nám standardka před brankovištěm,“ vysvětluje. „Chytil jsem to nohou, ale blížil se ke mně protihráč, takže jsem si musel vybrat vlevo, nebo vpravo,“ popisuje své počínání.

Jenže přihrávka nohou mu nevyšla podle představ. „Byla to asi docela rána, i když jsem to ťuknul lehce, mám nové boty. Možná to Jakub Vrána mohl čekat, ale nečekal to, asi jsem mu měl ukázat. Prostě chyba v komunikaci. Chyba to byla, beru ji na sebe. Bohužel jsem to rozhodl,“ kál se po zápase.

Jakub Vrána, Sparta Praha

Chybu už nenapravil, ani nemohl. To Vránovi, který patřil k nejvytěžovanějším hráčům zápasu, se podařila malá odplata. Gól na 2:3 „do vikýře“ Novotného klece byl výstavní. „Bylo to jediné, co se mi dneska povedlo,“ řekl do kamer ČT4. A chybu u klíčové branky si vyčítal také.

Petr Pastor, Sparta Praha

Ještě ale zpět na začátek akce. Inkriminovaný pas přes celé hřiště směrem k vlastní brance poslal shodou okolností poslední smolař zápasu Petr Pastor. A bohužel pro něj to byla možná poslední nahrávka na dlouhou dobu. Následující střídání už nedohrál. Jedno z operovaných kolen se opět ozvalo a 20letý mladík opouštěl hřiště v bolestech podpírán spoluhráči. Po zápase koleno ledoval, ale jestli se dá do pořádku pro další duely, to zatím nikdo neví…

Foto: Štěpán Černý


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Franta napsal:

    Chudák Pastor, ty ortézy dřív neměl, ne?

    • Edgar napsal:

      No driv ne, ale par mesicu uz je ma. Urcite by, ale uz nemel pokracovat v tomhle sportu, pokud si nechce odrovnat nohy uplne.

    • Oliver Twist napsal:

      Pastor je totiž česká obdoba anglického Pistorius, tak se nediv!

  • DominikH napsal:

    Podle mě teda spíš chyba Vrány, kterej mohl ten míček od gólmana posunout kamkoliv, třeba za branku…

  • 1212 napsal:

    jo jo pasty je dřív neměl ale je to asi jeho poslední zápas proti future jelikož ty kolena má v hájí je mi ho docela i líto kluka jednoho ale doufejme že se časem vrátí a bude patřít zase k top ve spartě

Napsat komentář

*