Ač s týdenním zpožděním, přináší server florbal.cz jeden zajímavý pohled. Poprvé měl možnost sledovat utkání Fortuna extraligy finský kouč Mika Ahonen. Jeho postřehy z utkání Brno – Tatran najdete v následujícím rozhovoru.
10. 2. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pohled z Finska: Ahonen viděl českou extraligu

 



Mika Ahonen ještě v loňském roce působil na trenérském postu u finské reprezentace a v současné době vede tým SSV Helsinki. Zatímco ve Švýcarsku se hrál reprezentační turnaj Euro Floorball Tour, svérázný finský kouč byl v Čechách na dovolené. A neuniklo mu vystoupení mistrovského Tatranu na hřiši Brna, které bojuje o play-off.

Jaké jsou vaše pocity z prvního setkání českou Fortuna extraligou?

„Ano, toto soutěžní utkání české nejvyšší soutěže bylo mojí premiérou. Samozřejmě jsem viděl české klubové týmy v průběhu turnaje Czech Open, ale tohle jiná a důležitější část sezóny.“

Překvapily vás týmy herním projevem?

„Hra byla po většinu času slabá a určité věci se v ní často opakovaly. Podle mého názoru by neškodilo více kreativity, protože dobří jednotlivci byli v obou týmech. Do očí však bilo, že někteří z hráčů mají špatnou fyzičku, i když tempo zápasu nebylo nijak strhující. Právě herní rychlost by nebylo špatné zvýšit. Byla by rozhodně větší zábava dívat se, jak se balónek i hráči pohybují.“

To nezní jako úplně lichotivé hodnocení.

„Ale ne, přesto pro mne bylo zábavou zápas sledovat. Speciálně comeback Tatranu do utkání byl dobrý. A obecně to bylo docela napínavé utkání až do posledních vteřin.

Co jste říkal atmosféře zápasu, hrálo se také před televizními kamerami.

„Atmosféra byla O.K. a speciálně maskot Brna na mne udělal velký dojem.“

Díky za vaše postřehy.

„I já díky za pozvání a zájem. Přeji vám všem hezké jaro a hodně štěstí do zápasů.“

Foto: Martin Neužil


Autor: Alexandra Spurná



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*