Neuvěřitelná story okolo utkání ostravského Pepina s Mladou Boleslaví se opět komicky zaplétá. Zdá se, že florbaloví činovníci se nechali inspirovat legislativní fraškou okolo volby prezidenta a nyní se snaží zdatně konkurovat. Rivalita, spíše však nenávist mezi oběma kluby, je nyní vyhrocena na maximální úroveň.
21. 2. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Je extraliga hodna takového cirkusu?

 



Fakta jsou jasná. Mladá Boleslav nepřijela k ligovému utkání. Ligová komise následně z důvodu nedostatečné omluvy rozhodla o kontumaci. Měsíc a půl poté vynáší verdikt Odvolací a revizní komise. Ta reaguje na odvolání středočeského klubu. A ortel je stručný. Odehrát utkání znovu, kontumace je zrušena.

Do konce základní části však zbývají dva týdny, předpokládá se, že by se extraligoví účastníci měli co nejrychleji dohodnout. Pepino přichází s vlastním návrhem. Coby pořadatel dává do hry termín středa, 27. února, čas 18:15.

Mnozí by mohli namítnout, že je nesmysl jet přes celou republiku k extraligovému utkání ve všední den. Tento termín se Mladé Boleslavi může i nemusí hodit. Ale dle logiky by jej měla respektovat. Týmy se před sezónou dohodly, že propagaci a hladkému průběhu soutěže půjdou naproti. Pokud se hraje televizní zápas, klubům v podstatě všední den nevadí.

V tomto případě, kdy byla vinna nesehráním utkání právě Boleslav, se předpokládalo, že termín utkání zcela podle etiky přijme. A Pepino skoro ani jinou volbu nemělo, s termíny se na konci sezóny zase tak kouzlit nedá.

Jenže přichází další, naprosto nepředpokládatelná zápletka. Tou je návrh Mladé Boleslavi, který obsahuje řešení sehrát utkání na neutrálním hřišti ve Svitavách. Proč právě tam, vysvětluje snad až srdceryvný populismus v myšlence návrhu.
„Sehrajme zápas na půli cesty, jako výraz snahy vycházet si vstříc,“ říká Mladá Boleslav. Do hry pak mají dle návrhu původně absentujícího týmu zasáhnout i mládežnická družstva. Ta mají této věru záslužné události dodat punc usmíření a vidinu lepších zítřků. Snad až troufalostí je bod o pozvánce televizním kamerám.

Opravdu nelze logicky vytušit, co tímto dopisem středočeští činovníci zamýšleli. Nicméně jedno se upřít nedá, Sokolu se podařilo opět šťouchnout do vosího hnízda a ostravské FBC vyprovokovat k šokující protiakci.

Nadhled profesionálního klubu protentokrát zástupci FBC nechali stranou. Na klubových stránkách se objevila informace o tom, že vedení klubu zve všechny neregistrované zájemce o extraligový start k dopsání na soupisku týmu. Zážitkem kromě startu v zápase proti Mladé Boleslavi pak má být originální dres klubu s vlastní jmenovkou, který účastníkům zápasu zůstane.
„Nebudeme činit kroky k nesehrání utkání. Půjdeme ale cestou, která je plně v souladu s legislativou a nabízíme možnost našim fanouškům, příznivcům a vůbec široké veřejnosti,“ píše se na klubových stránkách ostravského FBC.

Marketingově geniální… Nejen o Pepinu, ale také florbalu se bude zase hodně mluvit.

Celé shrnutí informací:
Návrh Mladé Boleslavi i reakce FBC Ostrava na klubových stránkách www.fbcostrava.cz
.

Ještě vloni oby týmy nastupovaly pod stejnou sponzorskou značkou. V letošní sezóně mají florbalové vybavení rozdílné. Stejně tak názory na věc odehrát, neodehrát, shodnout se či neshodnout a zejména respektovat značku nejvyšší české florbalové soutěže.

Tomáš Rambousek


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*