Dvě kola zbývají do konce základní části a pro trojici týmů okolo osmého místa může být nadcházející víkend klíčový a rozhodující. Odpověď na to, kdo si vyzkouší novou disciplínu s názvem play-down, může být známa již v neděli.
22. 2. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Už jde do tuhého. Brno, Havířov nebo Chodov?

 



V nejhorší pozici se nachází Chodov. Ale Pražany čeká zároveň zápas pravdy v Brně, který může leccos změnit. Zejména pochmurná nálada a sebevědomí Chodova by se v případě vítězství obrátily na pozitivní hodnoty.
„Jedeme do Brna pro naději, o ničem jiném ani nemůžeme mluvit. Prostě budeme bojovat do poslední chvíle a věřit, že Brno nebo Havířov zaváhají,“ říká vedoucí týmu Karel Myšák.

Nejlepší pozici má Brno. Buldoci mají postup ve svých rukou a k potvrzení osmičky jim stačí jediný bod. Kromě pětibodového náskoku totiž s Chodovem mají i lepší bilanci vzájemných zápasů. Pokud by nevyšel nedělní pokus, ještě mají v záloze poslední kolo.
„My bychom si rádi osmičku pojistili už v sobotu, ale víme, že to bude těžké. Chodov hraje také o všechno,” je si vědom zrádnosti duelu Michal Kotlas.
O tom, že Brnu stačí remíza však slyšet nechce.
„To je sice fakt, ale na to se rozhodně hrát nedá,“ odvrací jednoduchý scénář Kotlas.

V nejisté pozici je Havířov. Ten se stále musí ohlížet na výsledky Chodova. Vzájemné zápasy totiž Torpedu vůbec nevyšly. A los posledních dvou kol pro loňského finalistu není úplně růžový. Hrají s prvním a druhým týmem tabulky. Pozitivní zprávou je ale to, že v obou případech požene Havířov do boje domácí publikum.
„Šance jsou pořád stejné, máme to ve svých rukou,“ nespekuluje o vývoji ostatních zápasů havířovský Roman Kantor.

Jisté je jedno, po dlouhé době se obmění sestava pro play-off. Liberec si tentokrát zajistil boje o titul s předstihem, a tak pro jednoho z trojice Chodov – Brno – Havířov začne neznámá disciplína. Boj o udržení v play-down.

Foto: Martin Šnajdr


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*