Tým z pražského Jižního města uchoval extraligovou příslušnost. V play-down sérii o udržení zvítězili svěřenci Lukáše Procházky nad Bohemians 3:0 na zápasy, když rozhodující a poslední krok učinili včera večer na Děkance.
21. 3. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov potvrdil extraligu, stačily mu tři zápasy

 



V sérii FbŠ a Chodova byla po celou dobu znatelná střelecká nemohoucnost prvně jmenovaných. Ta se ukázala v plné síle i ve včerejším utkání. Bohemka si dokázala vytvořit slibné střelecké příležitosti, několikrát dokonce míček skončil na brankové čáře.

Svatyně gólmana Baráka zůstala zakletá, kromě jediného gólu, který vsítil Křenek.
Už po skončení základní části se z tábora FbŠ ozývaly hlasy, že právě Chodov je ideálním soupeřem – a možná by tomu tak i bylo, kdyby zelenobílí začali proměňovat své šance.

V úvodu utkání předváděli svěřenci trenéra Hanzlíka vzorný taktický výkon, kdy celá pětka kompaktně pokrývala hráče soupeře. Když v sedmnácté minutě po vyloučení Kafky ještě Křenek vstřelil branku, vypadalo to pro domácí na slibně rozjetý zápas.

„Náš výkon měl sestupnou tendenci, první třetina byla nejlepší, ale nedáváme branky,“ stěžuje si gólman Kafka na bezzubý výkon útočníků.
„Hráli jsme v překopané sestavě, abychom konečně začali skórovat, ale nepomohlo to.“

Hra získala na tempu až po brance, kterou vstřelil Vaněk. Po předchozím útlumu se diváci dočkali celkem pohledné hry, z čehož po chvíli těžil Šochman a Chodov šel do vedení. Třetina končila za stavu 1:2, když Kindl zakončil slibnou příležitost střelou do tyče gólmana Baráka.

Tempo z druhé třetiny se v závěrečné části hry opět vytratilo, hostující družstvo se stáhlo a spíš než na útok se soustředilo na hubený jednobrankový náskok. Když po vyloučení gólmana Kafky skóroval Šochman, měl už tým z Jižního Města pořádný důvod k radosti.

„Ohradil jsem se proti výroku sudích, bez použití sprostých slov,“ komentuje onu událost Kafka.

Bohemka ještě zkoušela hrát bez gólmana, její střely ale končily mimo branku Barákovu. Naopak na druhé straně odmítl zkompletovat hattrick Šochman, když ze čtyř metrů netrefil prázdnou bránu.

Na straně hostujícího celku si všichni oddechli, zatímco FbŠ čekají další vypjatá utkání o extraligovou příslušnost.

„Určitě se nám ulevilo, jako rozhodující se projevili hráči Barák, Šochman a Hanic, kteří táhli celou sérii,“ poděkoval svým svěřencům vedoucí týmu Karel Myšák a přitakává tak trenérovi Chodova Lukáši Procházkovi, který nejvíce vyzdvihl výkon Jan Baráka, který ve třech zápasech play-down inkasoval pouhé tři branky.

Z druhé strany s ním souhlasí i Tomáš Kafka.
„Před každým utkáním jsme upozorňovali specielně na tři hráče – Vaňka, Hanice a Šochmana. Přesto nám dali šest branek ze sedmi,“ kroutí hlavou.

Trenér Hanzlík se ale už dívá dopředu:
„Je nutné si uvědomit, že není konec sezóny a je nutné se soustředit na další utkání.“


Autor: Zuzka Doušová



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*