V polovině semifinálových bitev požádala naše redakce tradičního experta ČT4 Sport a bývalého reprezentanta Michala Rohela o jeho pohled na dosavadní průběh bojů nejlepší české florbalové čtyřky.
28. 3. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Rohel: Skončí Novotný opět v semifinále?

 



Michala Rohela kromě jiného zaujaly konce dvou zápasů, ve kterých méně zkušené týmy ztratily vedení. Ať už vinou netaktičnosti, nebo ztráty dicsiplíny. Zároveň se bývalý reprezentant pozastavuje nad současnou rolí tradičního lídra Mladé Boleslavi, Petra Novotného. Svůj pohled zaměřil Rohel tentokrát i na průběh bojů o záchranu.

Máme za sebou úvodní semifinálové boje, které nám až na jednu výjimku nabídly velice zajímavá a dramatická utkání. Viděli jsme spoustu vyhrocených situací, emoce, pěkné akce i chyby a to je přesně to, co chceme. Zatímco Vítkovice využily domácího prostředí k vedení v sérii 2:0, Střešovice uhrály doma pouze jedno vítězství, a to za něj ještě mohou být rády.

Future vstoupilo do semifinálových utkání proti Střešovicím nebojácně a v obou utkáních se ujalo vedení. To svědčí o tom, že jejich hráči nemají před soupeřem zbytečný respekt a na Tatran si věří. Blízko vítězství byli již v sobotu, ale nakonec se jim nepodařilo v závěru utkání uhlídat nebezpečnou 1.formaci Střešovic a ta celé utkání otočila a rozhodla. Co se nepovedlo v sobotu, zdařilo se v neděli a i díky nedisciplinovanosti hráčů Tatranu v závěru utkání si Future připsalo zasloužený bod v sérii. Opět se potvrdilo, že bez gólových příspěvků elitního útočného tria bude Tatran vyhrávat velice těžko.

Vítkovice v obou utkáních potvrdily, že po otočení série s Brnem jsou na tom psychicky i herně velice dobře, což dokázaly zejména v sobotu, kdy Boleslav jednoznačně, i díky její příliš tvrdé hře, jasně přehrály. V neděli bylo již utkání vyrovnanější, ale přesto si myslím, že Vítkovice vyhrály zaslouženě. Byly florbalovějším týmem a vyrovnání v závěru nabídli její hráči Boleslavi svou netaktickou hrou (viz. hra ve 4 místo v 5 nebo pasivita při vlastní přesilovce) a zbytečným vyloučením. Boleslavi určitě chybí větší příspěvek od Petra Novotného, který po zranění působí zatím hodně nevýrazně, a to jak herně, tak bodově. Přesto mohou Boleslavští na nedělním výkonu stavět.

A pro pó…, Petr Novotný. Tento jistě skvělý hráč jakoby zapadl do celkového působení Mladé Boleslavi v sérii. Místo aby se snažil pro tým využít svého velkého potenciálu směrem dopředu, raději se soustředí na zbytečně tvrdé osobní souboje a následné komentáře k rozhodčím. Ano, každý hráč musí udělat pro úspěch týmu maximum, ale mělo by to být v té činnosti, kterou nejlépe ovládá. A to v tom případě neplatí.

Pokračující semifinálová klání nám jistě opět přinesou zajímavé a vyrovnané souboje. Tatran je již tradičně v play-off v odvetách velice silný, možná silnější než v úvodních utkáních doma, tentokráte však bude mít proti sobě soupeře více než zdatného. Future ještě letos v play-off v základní hrací době neprohrál a veze se na vlně kvalitních výkonů, ve kterých bude chtít jistě pokračovat. Přesto Střešovice díky Jedličkovi alespoň jednou vyhrají.

Mladá Boleslav bude chtít v domácím prostředí vyrovnat sérii a vrátit ji do Ostravy. K tomu bude potřebovat, aby se daleko více dostávala do brankových příležitostí než v úvodních utkáních a tyto šance proměňovala. Vítkovice naopak budou opět spoléhat na pozornou obranu v čele s Ciompou a rychlé protiútoky. A vzhledem k tomu, že Boleslav bude nucena v důsledku nepříznivého stavu série a zároveň pod tlakem fanoušků více otevřít hru, budou k tomu mít hosté daleko více příležitostí než v domácích utkáních. Myslím, že potřebný třetí bod v Mladé Boleslavi uhrají.

Na závěr opět malá zmínka o play-down. Zatímco Chodov relativně s přehledem potvrdil roli favorita, Pardubice tuto úlohu nezvládly, a přestože vedly v sérii 2:0, nakonec prohrály a čeká je boj o záchranu. Třinec předvedl dokonalý obrat a potvrdil, že týmům, které nemají co ztratit, se hraje lépe. Ostatně tuto možnost jsem avizoval. A tak zatímco Třinec v čele se „spasitelem“ Curneym může slavit, Pardubice se musí rychle z tohoto šoku otřepat, jelikož už o tomto víkendu je čekají záchranářská klání. A opět v roli favorita. Zvládnou to tentokrát? Nejsem o tom přesvědčen.


Dva ze zápasů semifinálových sérií opět bude přenášet sportovní kanál ČT4 Sport. V sobotu v 15:25 ze záznamu duel Mladá Boleslav – Vítkovice a v neděli v 15:10 pražské derby SSK Future – Tatran Střešovice.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*