FbŠ Bohemians PrahaJedině plný bodový zisk z posledních dvou utkání mohl posunout tým FbŠ do bojů o medaile. Čtvrteční generálku Bohemians zvládli a uštědřili Libereckým vysokou porážku 13:8, přestože ještě po dvou třetinách prohrávali 4:7.
Páteční los přichystal soupeře z nejtěžších, pražský Tatran, který stále upevňuje svou vedoucí pozici a v posledních dvou kolech nadělil svým soupeřům dokonce 22 branek.
4. 3. 2006 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians putují do play down

 



Bohemians se přesto chtěli se svým osudem poprat a po dobrých výsledcích překvapit i v souboji s favoritem.

Zápas začal lépe pro hosty ze Střešovic, kteří se po nepřesnostech v rozehrávce FbŠ ujali dvoubrankového vedení už během prvních sedmi minut utkání. Domácím se podařilo snížit přesnou střelou z rozehrávky, ale hned poté vlastní chybou vytvořili další gólovou situaci pro Tatran a Lukáš Horák, nejproduktivnější hráč hostí v tomto zápase, se nemýlil.

“Udržet koncentraci po vstřelené brance je naší slabinou, což se ukazuje celou sezónu. V takových momentech máme velký problém s psychikou a necháme se příliš strhnout vstřelenou brankou, chceme jen útočit a dát další. Musíme se na to více soustředit a v zápasech play down se takových chyb vyvarovat!“ svěřil se gólman FBŠ Vlasta Šolc.

Ve druhé části zápasu domácí hru vyrovnali a začali se více tlačit do útoku. Snaha přinesla snížení na rozdíl jediné branky, ale už po třech minutách rozvlnil síťku za gólmanem Šolcem znovu Horák. Bohemka předváděla krásné kombinace, ale ke vstřelení gólu chyběl větší klid v zakončení a trocha toho florbalového štěstí. Ani Tatran nezahálel a hrozil, ale domácí podržel gólman i branková konstrukce.

Tatran Střešovice
Ve třetí třetině drama pokračovalo, FbŠ se podařilo snížit. “Sám jsem byl překvapen jak jsme byli aktivní a zatápěli hostující obraně. Vytvořili jsme si velmi dobré šance a vyrovnání bylo na spadnutí. Našeho tlaku si byl dobře vědom i trenér hostí Skružný a na konci 8. minuty si, podle mě velmi dobře takticky, vybral time-out,“ pokračoval Šolc. Po následném nedorozumění mezi hráči a gólmanem FbŠ však Tatran znovu odskočil na rozdíl dvou branek. V samém závěru utkání Bohemka vrhla všechny síly do útoku, ale vytěžila jen další snížení. K vyrovnání jí nepomohla ani hra bez brankáře v poslední půlminutě zápasu.

Bohemians se přesto za odvedenou hru nemusí stydět a s pomocí svých věrných fanoušků a fanynek mohou směle vyrazit do bojů o záchranu. “Z utkání s vedoucím týmem tabulky máme rozhodně dobrý pocit a myslím, že i divákům se hra líbila. A právě oni mají velký podíl na našich výkonech při domácích zápasech s předními týmy Extraligy. Vždyť se nám doma podařilo porazit Future, vzít bod Boleslavi a odehrát vyrovnané utkání s Tatranem. Určitě bych jim chtěl za celý tým poděkovat za podporu a výbornou atmosféru na Děkance, i v době, kdy jsme byli na dně tabulky. Teď ale všichni vidíme, že se naše hra ke konci základní části stále zlepšuje a na play out jsme dobře připraveni. Atmosféra v týmu je výborná, extraligu udržíme!“ slíbil nakonec fanouškům Vlasta Šolc.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*