Kvalifikace českých týmů na Pohár mistrů startuje už dnes. Ve Finsku má Česká republika hned dva své zástupce. V mužské kategorii jsou to Vítkovice, které do Finska odjely v plné síle. Druhé jsou pak ženy Bohemians Praha, které se budou o prestižní klubovou soutěž rvát bez svých opor.
22. 8. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovicím a Bohemians začíná kvalifikace

 



Vítkovice vstoupí do kvalifikační skupiny v sobotu. V prvním svém vystoupení na finské půdě se střetnou se švýcarským týmem Floorball Köniz. Hned druhý den nato se ostravští hráči postaví proti domácímu družstvu Tapanilan Ëra.

„Köniz je velmi vyzrálý a disciplinovaný tým. Jeho průměrnou kvalitu zvedají dva švédští útočníci. Erä je naopak mladý, technický a kombinačně skvěle vybavený mančaft. Bezpochyby je jednoznačným favoritem této kvalifikace. Hraje doma a jistě bude mít velkou podporu svých diváků. My budeme chtít zahrát své maximum, což budu po hráčích vyžadovat. Uvidíme, co nám soupeři dovolí a jaký tlak si vynutíme my,“ charakterizoval soupeře Vítkovic první muž ostravské lavičky Radomír Mrázek.

Ženy Bohemians Praha mají v kvalifikaci o něco větší nálož utkání. Už dnes se střetnou s domácím PSS Porvoo, v sobotu se švédským Barlog IBK a v neděli se švýcarským týmem Piranha Chur.

„Do Finska jsme odletěli s velmi mladou sestavou a víme, že nás čekají tři velmi těžká utkání. V kvalifikaci nemáme co ztratit. Ba naopak, může jen překvapit,“ prozradil hlavní kouč Bohemians Tomáš Pecha.

Foto: Archiv 1. SC SSK Vítkovice


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*