Kvapem se blíží víkend a florbalová horečka u všech fandů jistě stoupá. Boj o postup do semifinále se opět rozběhne v sobotu po poledni. Den před pokračováním čtvrtfinálových sérií si přinášíme pohled na šance osmičky týmů na postup.
14. 3. 2008 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Čtvrtfinále pokračuje, už v neděli může být jasno

 



FBC Pepino Ostrava – FBK Sokol Mladá Boleslav
stav série 0:2 ( 5:6, 2:8)

Stav série je pro Ostravu značně nepříznivý, a pokud se Pepino chce vrátit do šancí o semifinále musí v sobotu ve 13:40 (ČT4) na Čapkově Sokolovně v Ostravě uspět. Rivalita těchto dvou družstev se rapidně zvedla po tahanicích s nehraným utkáním, a proto by se napětí v obou týmech dalo krájet. Psychickou výhodu si přivezou hráči Sokola, kteří dokázali porazit Ostravu za poslední měsíc třikrát.

Trenér Segeťa bude muset vyrukovat s kvalitní taktikou a správně nehecovat své klíčové borce Skácela, Machalu a Chrápka, kteří dokážou strhnout tým a porazit téměř kohokoliv. Na druhé straně bude zajímavé sledovat koho postaví trenér Blažek do branky, buď zkušeného Pajera nebo mladšího Korába. Pepino udělalo vstřícný krok fanouškům, když na tyto utkání vyhlásilo vstup zdarma. Případné čtvrté utkání se odehraje již na domácí hale Sareza v neděli v 17:00.

Torpedo Pegres Havířov – Tatran Střešovice
stav série 1:1 ( 2:4, 12:4)

V jediné sérií z ostatních čtvrtfinálových je jisté, že se bude hrát i v neděli. Torpedo totiž dokázalo Tatran venku překvapit a vyhrát. Torpedo nemá co ztratit a tak půjde do soubojů naplno ovšem s nálepkou outsidera, což však může být pro Cepkovi svěřence výhodou. Tatran není už v jednoznačné pozici v jaké byl v posledních letech. Není suverénem jako v minulých letech, nicméně sílu má a to hlavně v ofenzivě, o čem svědčí poslední vystoupení 12:4.

Hráči Tatranu mají jasný cíl postoupit a uvidíme jak se jim to odrazí na psychice. Oba týmy se střetávají i v juniorském semifinále, které shodou okolností začne v Havířově, a tak by neměl ani jednomu týmu chybět žádný z pravidelně nastupujících juniorů. Nedělní zápas začne ve 14:55 a bude vysílán na ČT 4 Sport.

Bulldogs Brno – 1.SC SSK Vítkovice
stav série 2:0 (4:3,3:2)

Největší šanci na postup budou mít ve večerním utkání (20:15) v hale Vodové v Brně domácí Bulldogs, kteří dokonale zaskočili Vítkovice na jejich palubovce na Dubině. Zkušený Brněnský tým může postoupit do semifinále již v prvním zápase a Vítkovicím vystavit třetí stopku před branami semifinále v posledních třech letech. Sebevědomý trenér Mrázek bude muset hledat taktiku, jak přelstít výborně organizovanou obranu Brna.

Brno bude spoléhat na skvěle chytajícího Babíčka, který do Play off vstoupil s velkou formou. Vítkovičtí zde v základní části vyhráli, ale Play off je o něčem jiném. Brněnští představitelé doufají, že do hlediště dorazí velký počet návštěvníků, kteří mají přijít přímo z hokejového zápasu Komety.
Případný nedělní zápas se hraje v 17:00

M-COM FBC Liberec – SSK Future
stav série 0:2 (3:5, 2:12)

Sobotní utkání v Liberci začne v 18:00. A borci z Prahy se budou snažit vyhrát sérii v co nejkratším čase. Namlsaný Future již v plné sestavě roznesl v posledním zápase Liberec 12:2 a je psychicky nahoře. A tak musí Liberečtí být na poplach a doufat ještě v návrat do Prahy. Obávat se budou muset rozjeté dvojice Soukupů, jelikož Marek nastřílel v posledním utkání 5 gólů bude největší zbraní Future, a zároveň největším nebezpečím Liberce. Záležet bude také na tom koho z úspěšných juniorů Future vyšle v sobotu do Vítkovic na semifinále juniorského Play off. Případný nedělní zápas se odehraje ve 14:55.

Foto: Ladislav Káňa


Autor: Radim Ivan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*