O uplynulém víkendu měla mít extraliga volno. Český národní tým však dále hledá svého trenéra, a tak se jeho soustředění nekonalo. Extraliga pokračovala dohrávkou, ve které ostravské Pepino přivítalo Future. Zápas pravdy. Tak by se dal charakterizovat ostravsko-pražský duel. Oba týmy potřebovaly body, ale nakonec byli šťastnější hosté z Prahy, když zvítězili 6:5.
9. 2. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Stíhací jízda Pepinu body nepřinesla

 



Future vstoupilo do utkání velmi aktivně. V první třetině totiž položilo svůj základ úspěchu, když se trefilo hned pětkrát. „První třetinu jsme naprosto odflákli a od toho se celé utkání odvíjelo,“ stručně, ale výstižně okomentoval první dějství domácí kouč Jan Holovka.

Druhá třetina začala stejným scénářem, jako ta první skončila. Běžela druhá minuta druhé třetiny. Za nedovolené vrážení putoval za katr domácí Zezulka a Future si v přesilovce vytvořilo náskok šesti branek. Domácí byli v tu chvíli zralý na ručník. Ten však na palubovku nezavítal.

Ba naopak, domácí nesložili zbraně a udělali dobře. Začali se více cpát před Rytycha, a to také přineslo své kýžené ovoce. Jejich stíhací jízda jim přinesla ve druhé části čtyři branky a byli tak za svoji aktivitu po právu odměněni.

Do třetí třetiny se šlo za stavu 4:6 z pohledu domácích. Bylo otázkou, zdali Pepino otočí skóre, nebo si pražský celek vítězství pohlídá. Kontaktní gól zaznamenali Ostravští třináct minut před koncem třetiny a měli tak dost času na srovnání. Trefil se mladíček Daniš, když se nejlépe zorientoval v závaru před Rytychovou svatyní.

Nakonec ale domácí nedokázali vsítit důležitou šestou branku, která by jim přinesla minimálně bod. Nevyužili ani hru v početní výhodě, když odvolali brankáře. Všechny body tak odcestovaly do Prahy.

Future si po nelichotivé sérii porážek připsalo důležité tři body a dostalo se na třetí místo extraligové tabulky. „Utkání jsme zbytečně zdramatizovali. Není pochyb, že rozhodla první třetina, ale ve zbylých dvou jsme už neměli tak dobrou koncovku,“ hledal příčiny, proč si Future svůj náskok lépe nepohlídalo, hostující trenér.

Pepino si prohrálo utkání v první třetině, kdy inkasovalo hned pětkrát. „Začali jsme hodně vlažně a byli za to odměněni pěti góly. Od druhé třetiny jsme změnili rozehrávku, začali více běhat a konečně se nám podařilo vstřelit nějaké branky. Bohužel to nestačilo,“ nechal se slyšet na oficiálních stránkách klubu obránce Pavel Machala.

Výsledekový servis:

FBC Pepino Ostrava – x3m team SSK Future 5:6 (0:5, 4:1, 1:0)

Branky: 26:39 Radim Polášek (Dominik Hanic), 29:43 Pavel Machala (Jan Daniš), 34:42 Miroslav Kozel (Petr Skácel), 38:40 Michal Ďopan (Dominik Hanic), 46:46 Jan Daniš – 03:09 Michal Vrtiška (Dan Šebek), 12:56 Jan Freund (David Ryneš), 16:18 Michal Vrtiška (Dan Šebek), 19:26 Michal Vrtiška (Ondřej Riebauer), 19:33 Michal Soukup, 21:35 Dan Šebek (Jan Freund).

Rozhodčí: Nováček – Vašíček

Vyloučení: 2:0

Využití: 0:2

Střely na branku: 35:30

Nejlepší hráči utkání: Ďopan – Vrtiška

Diváci: 130

Foto: www.czechopen.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*