O poznání vyrovnanější utkání bylo k vidění ve Střešovicích. Na programu byl druhý zápas čtvrtfinálové série mezi Tatranem a Libercem. V prvním zápase smetl uragán jménem Tatran svého soupeře ze severu Čech 11:4. Na brankové hody nenavázal, přesto si připsal důležité vítězství a vede 2:0 na zápasy.
9. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec bude odvracet konec série

 



Začátek druhého zápasu byl poněkud nervózní. Oba týmy dělaly chyby v rozehrávce. Od začátku jsme u obou týmu viděli propracovanější defenzívu. Možná proto, aby se neopakovala sobotní střelnice. Po několika šancích se dostal Tatran do vedení. Přízemní střelou od mantinelu překvapil Rebra mladíček Štegl.

Tatran držel míček a diktoval tempo hry, Liberec kontroval rychlými kombinacemi. Osmělil se až v závěru první třetiny. Kýžené ovoce to však nepřineslo.

Do druhé třetiny se šlo za stavu 1:0. Opakoval se obrázek z první třetiny. Liberec byl zatažený do obranného bloku, Tatran držel míček a kombinací se snažil prosadit. Od osmé do desáté minuty byli vyloučeni dva hráči Liberce. A to byla voda na mlýn pražských hráčů. Úřadující mistr potrestal až druhý přestupek. Tomáš Vávra po individuální akci z rohu zvýšil na 2:0.

Po druhé brance se začala hra kouskovat. Minutu před druhou sirénou přišel třetí zásah střešovického komanda. Hlavička švihem nachytal Rebra. Liberec však tato branka do šatny nezlomila a stihl ještě snížit. Čtyřiačtyřicet vteřin před koncem druhé části se trefil Vojtěch Krupička.

Třetí třetina měla rozluštit tajenku se jménem vítěze druhého zápasu této série. Nejprve se tlačil před Rebra Tatran, branku však nedal. Tatran kontroloval hru a hlídal si své vedení. Bylo k vidění několik šancí, ale jak Kafka, tak Rebro si s pokusy soupeřů poradili.

Dvě a půl minuty před koncem si hosté vzali oddechový čas. Zdramatizovat zápas mohl Petr Salát, ten však trefil pouze břevno. Tatran si už vítězství pohlídal a získal také druhé utkání série ve svůj prospěch. Liberec bude muset doma odvracet konce série.

Dvanáctinásobný mistr tak může být spokojen. Domácí prostředí využil stoprocentně, vede v sérii 2:0 a v Liberci bude chtít sérii ukončit. „Byl to boj, ale zvítězili jsme. Zejména tím, že jsme se koncentrovali a soustředili pouze na náš vlastní výkon,“ stroze zhodnotil utkání lodivod Tatranu Petr Ďarmek.

Na straně Liberce tolik radosti nebylo. Tým z pod Ještědu prohrál i druhý zápas na území hlavního města. „Předvedli jsme mnohem odvážnější výkon než v sobotu. Bohužel naše koncovka je horší než domácích,“ okomentoval utkání hostující kouč Kolář.

Výsledkový servis – 2. zápas:

Tatran Střešovice – M-COM FBC Liberec 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Stav série: 2:0

Branky: 07:13 Adam Štegl (Martin Richter), 31:33 Tomáš Vávra (Milan Fridrich), 38:58 Aleš Hlavička (Adam Štegl) – 39:16 Vojtěch Krupička (Marek Štěpánek).

Rozhodčí: Rýznar – Vidlař

Vyloučení: 0:2

Využití: 1:0

Střely na branku: 27:14

Nejlepší hráči: Štegl-Rebro

Diváci: 177

Foto: Josef Zalabák


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*