Třetí pokračování série mezi Spartou a Znojmem mělo napovědět o tom, kdo bude mít pro nedělní zápas výhodu a kdo bude hrát o všechno. Sparta urvala vítězství 5:4 v prodloužení, když hattrick dovršil sparťanský střelec Václav Culka. Do zítřejšího souboje tak bude vstupovat Znojmo za nepříznivého stavu 1:2 a bude se snažit odvrátit mečbol pražanů.
22. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Katem znojemských šancí se stal Culka

 



Do zápasu vstoupili mnohem lépe domácí, když se ujali dvoubrankového vedení po trefách Culky. Stačily však pouhé čtyři minuty a hráči ze Znojma dokázali otočit nepříznivý stav. Nejprve se v rozmezí padesáti vteřin prosadili Sláma s Ostrým a o tři minuty později se po nacvičeném signálu z rohu přesně trefil Říháček. Hosté se tímto obratem dostali na koně a Sparta měla z jejich pressingem nemalé problémy. Do konce třetiny se však již střelci z jihu Moravy neprosadili a odcházelo se tak do šaten s jednobrankovou ztrátou z pohledu domácích.

Druhé dějství nabídlo mnoho nepřesností a individuálních chyb. Znojmo si udržovalo svůj náskok a Sparta vyrážela do nepříliš nebezpečných protiútoků. O navýšení vedení se pro Jihomoravany postaral Janků, který s přehledem proměnil svůj únik po křídle. Domácí měli možnost snížit při přesilové hře, avšak pozorný Dejmal změnu skóre nepřipustil.

„První dvě třetiny byly z našeho pohledu bez náboje. Rychlé vedení nás paradoxně uspalo a Znojmo se velmi rychle dostalo zpět do zápasu. Snažili jsme se bojovat o to víc. Ještě, že se nám to ke konci zápasu podařilo,“ pronesl střelec vítězné branky Culka.

Třetí třetina začala stejným herním projevem obou týmů tak, jak ta druhá skončila. Pouze s tím rozdílem, že s ubývajícím časem byla znát touha domácích hráčů o zdramatizování zápasu. Bohužel pro Znojmo, během dvaceti vteřin v polovině poslední dvacetiminutovky bylo srovnáno. Ze střední vzdálenosti přesně mířil Berka a po něm i Furch. Obě mužstva dostala příležitost předvést se v přesilové hře a naklonit misky vah na svou stranu, nikomu se to však nepodařilo, a tak přišlo na řadu prodloužení.

Hosté hráli prodloužení aktivněji a chtěli rychle rozhodnout. Byli velmi blízko rozhodující brance, ale Pražané vždy se štěstím závar před svou bránou vyřešili. K aktivní hře se nechali strhnout i znojemští obránci a zapomněli za sebou zcela volného Culku, který měl po rychlém výhozu brankáře Dřízhala dostatek času i prostoru, aby rozhodnul utkání.

Domácí tak vyhráli 5:4 a ujali se vedení v sérii 2:1. „Vracel jsem se zpět do obrany, když jsem zahlédl, že náš gólman už drží balónek ve svých rukou. Jejich obránci na mě asi zapomněli a já měl před nimi opravdu velký náskok. Dokonce jsem při samostatném úniku zaslechl výrazy zděšení ze znojemské střídačky,“ smál se po utkání domácí hrdina.

„Nepředvedli jsme ani svůj standart. Dostali jsme v poslední části dva slepené góly a v prodloužení za sebou nechali volného hráče, protože jsme chtěli rozhodnout. Co víc k tomu říct,“ sdělil po utkání trenér Znojma Libor Šťasta.

Výsledkový servis – 3. utkání:
Stav série – 2:1

AC Sparta Praha – TJ VHS Znojmo 5:4 (pp) (2:3, 0:1, 2:0, 1:0)

Branky: 08:11 Václav Culka (Vladan Dřízhal), 10:46 Václav Culka (Dan Moravec), 48:48 Jaroslav Berka (Adam Kotek), 49:04 Tomáš Furch (Ondřej Vaculík), 62:24 Václav Culka (Vladan Dřízhal) – 11:16 Petr Sláma (Josef Žižka), 12:05 Petr Ostrý (Jakub Martinek), 15:30 Karel Řiháček (David Mahr), 31:47 Tomáš Janků (David Mahr).

Vyloučení: 1:2 (bez využití)

Rozhodčí: Černý – Janoušek

Střely na branku: 26:35

Nejlepší hráči: Václav Culka – David Mahr

Diváci: 204

Foto: Petr Faraga


Autor: Jaroslav Berka



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*