Jako na houpačce se cítila zaplněná tribuna v ostravské hale Dubina. Vítkovice sice zvládly i druhé semifinále a jsou jen krůček od účasti ve finále, ale to, čím si musely projít, očekával jen málokdo. Nakonec udolaly Mladou Boleslav 11:7.
23. 3. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice si vystřílely mečbol

 



Úvod třetiny patřil domácím. Už v sedmé minutě se prosadil Suchánek, jenže pak třemi góly zmrazili vítkovický celek hosté z Boleslavi. Do konce třetiny se mladoboleslavští florbalisté trefili ještě dvakrát. Skóre po první třetině tak bylo 2:5 z pohledu domácích.

Na nečekaný vývoj zápasu zareagovaly Vítkovice hned ve druhé části. Postupně se zapsali do zápasových statistik Lukáš Hrubý a dva zářezy si na pažbu své střelecké zbraně mohl zaznamenat Tomáš Sladký.

Jenže ani to Mladou Boleslav nepoložilo. Důkazem toho byl začátek třetího dějství. Během šestadvaceti vteřin se trefil Ekl s Fojtou a v té době byla Boleslav blízko srovnání stavu série.


Jenže proti ní hrála obávaná vítkovická poslední třetina. Stejně jako v několika dalších utkáních, domácí otočili zápas v poslední dvacetiminutovce. Celý brankostroj rozhýbal svým třetím gólem v utkání Tomáš Sladký.

Po něm se postupně trefili Patrik Suchánek, Lukáš Hrubý, Vít Hrubý, Pavel Jankulár a Martin Tokoš. Výsledek 11:7 tak byl na světě společně se stoprocentní úspěšností domácího celku. Vítkovice tak v rukou drží mečbol.

„Takový zápas jsem snad nezažil. Udělali jsme z toho až velké drama, a to zbytečnými individuálními chybami. Teď máme zase týden na „zklidněnou“ a v sobotu si pojedeme do Boleslavi pro postup do finále,“ nechal se slyšet na oficálních stránkách klubu autor hattricku Tomáš Sladký.

Naopak Boleslav bude muset odvracet konec série a tím pádem semifinálovou stopku ze strany Vítkovic. „Zápas jsme měli skvěle rozehraný, bohužel nám to nevyšlo. Musíme se celých šedesát minut soustředit na obranu a nenechat se strhnout nějakým šíleným útočením,“ zhodnotil zápas trenér Mladé Boleslavi Jiří Stožický.

Výsledkový servis – 2. utkání:
Stav série – 2:0

1. SC WOOW Vítkovice – FBK Sokol Mladá Boleslav 11:7 (2:5, 3:0, 6:2)

Branky: 06:50 Patrik Suchánek (Martin Tokoš), 12:39 Petr Kološ, 24:19 Tomáš Sladký (Martin Vladař), 24:50 Lukáš Hrubý (Patrik Suchánek), 28:30 Tomáš Sladký (Milan Tomašík), 41:20 Tomáš Sladký (Martin Tokoš), 42:33 Patrik Suchánek, 44:57 Lukáš Hrubý (Lukáš Petřík), 51:39 Vít Hrubý (Martin Tokoš), 52:22 Pavel Jankulár (Martin Vladař), 58:42 Martin Tokoš – 07:32 Radek Gwuźdź (Pavel Bouška), 09:42 Jiří Bouška (Petr Novotný), 10:00 Ondřej Fojta, 14:35 Ondřej Fojta (Pavel Bouška), 19:54 Jiří Bouška (Petr Novotný), 40:04 Jaromír Ekl (Petr Novotný), 40:30 Ondřej Fojta (Tomáš Kadlec).

Vyloučení: 3:6

Využití: 2:1

Rozhodčí: Bartošek D. – Bartošek M.

Střely na branku: 24:14

Nejlepší hráči: Vít Hrubý – Ondřej Fojta

Diváci: 460

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*