Všechny pohledy odborníků, ale i široké florbalové veřejnosti, budou směřovat na finále naší nejvyšší soutěže. Nejen v něm rozhodují výkony brankářů. Právě na brankáře jsme se zaměřili v dalším díle statistického seriálu.
3. 4. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kafka potvrzuje kvality ze základní části

 



Ve finále se očekává velmi tuhý boj, který mohou rozhodnout výkony brankářů. V brankovišti Vítkovic není daná jasná jednička. Pravidelně se střídají Marcel Suchánek s Romanem Cimpou. Na straně Střešovic je vládcem brankoviště zkušený Tomáš Kafka. Právě on by měl svými výkony dotáhnout Tatran k poháru pro mistra extraligy.

Brankářským statistikám play-off vládne právě Tomáš Kafka. Jednička Tatranu a brankář reprezentace má úctyhodnou úspěšnost zákroků 92,47 procent. Všichni hráči Tatranu si jsou vědomi, jaký poklad mají v brance a svému brankářovi práci usnadňují.

„Spoluhráči skvěle blokují střely a skvěle čistí prostor před brankou. Narozdíl od základní části se nesnaží prokličkovat v brankovišti mezi třemi hráči soupeře, ale vezmou míček a odpálí ho. Tak se mi to líbí,“ začal urostlý brankář úřadujícího mistra.

Příčin úspěšných výkonů v play-off je hned několik. „Statisticky jsem podstatně úspěšnější, než v základní části. Nedávno jsem to v článku prorokoval. Náš tým se v play-off prostě více soustřední na defenzivní činnost a snaží se vyvarovat chyb nebo riskantních přihrávek. Taky k tomu přispěli i střelci soupeřů,“ pokračovala střešovická jednička.

Tatran stejně jako Vítkovice postoupil do finále v nejkratší možné době. V obou sériích vyhrály týmy jednoznačně 3:0 na zápasy. „Jsem spokojený především s tím, že jsem týmu pomohl s postupem do finále. A také s tím, že s mým přispěním to v semifinále s Future nebyly takové nervy,“ pronesl s pokorou Kafka.

Šance na zisk titulu jsou padesát na padesát. Vítkovice vyhrály oba duely v základní části, navíc jsou jejím vítězem. Mají tak výhodu. Finále začínají doma.

„I přesto, že jsme v sezoně s Vítkovicemi dvakrát prohráli a sázkové kanceláře před prvním zápasem jasně favorizují Vítkovice, myslím, že šance jsou vyrovnané. Očekávám taktické bitvy, boj o každý míček, nervy a bouřlivé publikum,“ zakončil střešovický fantom.

Výkony Tomáše Kafky nenechaly chladného ani kapitána Tatranu Milana Fridricha. „Pro mě je pozice Bolka zásadní. Dává nám jistotu a myslím že ukazuje, proč stále patří do reprezentace. Jeho zkušenost se projeví v tom, že se dokáže dobře připravit na důležité fáze sezony a nyní jde jeho forma opravdu nahoru a je pro nás jednoznačně oporou,“ pochvaloval si práci Tomáše Kafky spoluhráč z Tatranu a reprezentace Milan Fridrich.

Foto: Vojtěch Žilka


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*