Florbalové oddíly se už nějakou dobu připravují na novou sezonu. Již během letní přípravy je čeká tahák v podobě Czech Open. V přípravě nepracují jen hráči, kteří to pociťují přímo na svých tělech, ale v zákulisí pracují prezidenti, popřípadě manažeři klubů. V dalším seriálu na tyto postavy jsme si vzali na paškál giganta mezi českými kluby. Nemáme na mysli nikoho jiného, než střešovický Tatran.
17. 7. 2009 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Tatran chce titul znovu do svého držení

 



Roli prezidenta v Tatranu vykonává Martin Vaculík, ten si však nemůže v této době stěžovat na nedostatek práce, a tak nechal své slovo Vladimíru Fuchsovi, který se stal šéfem soutěžního úseku. Ve střešovickém klubu došlo k drobné reorganizaci. Tatran skončil po základní části druhý a toto umístění mu náleželo také po nadstavbové části, když na půdě Vítkovic podlehl v posledním možném zápase 4:5.

„V letní přípravě Tatranu nebudou velké odlišnosti od minulých sezon. Nově jsme zařadili do přípravy několik teambuildingových aktivit. Asi největší změnou je atmosféra, kdy se po dlouhé době tým nepřipravuje z pozice mistra. Věříme, že tato změna je pro hráče impulsem k ještě poctivější práci. Časování přípravy je přizpůsobeno prvním brzkým vrcholům sezony, kterým je tradiční Czech Open a po něm již kvalifikace na Pohár mistrů,“ začal Vladimír Fuchs.

Snad by to nebyl ani Tatran, kdyby neměl ty nejvyšší ambice. „V Tatranu máme sportovní cíle pouze ty nejvyšší a proto je naším jednoznačným cílem získat titul zpět. Chceme také postoupit do hlavního turnaje Poháru mistrů a na něm rozhodně neskončit za Vítkovicemi,“ nastínil plány nejen do nadcházející sezony.

Ve vedení pražského celku došlo ke změnám. „Hlavním impulsem pro změny bylo zvolení Martina Vaculíka do čela celé tělovýchovné jednoty. Pro náš florbalový oddíl je toto velký výsledek, který oceňuje práci nás všech v Tatranu za minulá léta. V rámci této změny jsme se dohodli, že sportovní vedení budu mít na starosti v budoucnosti já a marketingovým ředitelem zůstává Petr Harapát,“ objasňuje změny ve vedení.

Změna přišla také na trenérském postu. Muže Tatranu převzal po úspěšném Petru Ďarmekovi Jan Zahalka. „Honza je vynikající člověk i trenér. Ze svého hráčského působení v Tatranu má dobrou znalost prostředí a zejména trenérský profil, který splňuje všechny nároky na tuto náročnou pozici. Myslím, že v českém florbalu není mnoho takto zkušených a kvalitních trenérů, kteří mohou ihned naskočit do A-týmu Tatranu,“ pokračoval na téma nového kouče Vladimír Fuchs.

Tatran ovlivnil odchod jednoho z klíčových hráčů a reprezentačního obránce Milana Garčara. Střešovický lukostřelec zamířil do nejprestižnější ligy světa, do švédské Superligy. „Samozřejmě se pokusíme vhodně doplnit kádr tak, abychom nenarušili jeho stávající strukturu. Každopádně hráč kvalit Garyho se z české ligy úplně jednoduše nahradit nedá. Pro nahrazení kvalit takovýchto hráčů je vždy třeba, aby se se situací popral celý tým a vynikajícího jednotlivce tak nahradil svou prací a výkony.“

Odchod Milana Garčara by však neměl být poslední odchodem, který Pražany zasáhne. „K již zpečetěnému odchodu Milana Garčara zřejmě ještě chtějí odejít Štegl a Noha do Chodova.“

Změny ke sportu neodmyslitelně patří a kluby jsou na tyto manévry zvyklé. „Na straně příchodů sáhneme tradičně pro nejlepší odchovance do našich juniorů. Také pracujeme na dvou hotových hráčích pro posílení A-týmu s výhledem nejenom pro příští sezonu. O těchto možných příchodech zatím nechci spekulovat.“

Foto: Archiv www.florbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*