Onemocnění cystickou fibrózou není na první pohled patrné, přesto trápí nespočet lidí v České republice. Jeho léčba není zrovna jednoduchá, a proto se i český florbal snaží pomáhat na místech, kde je to potřeba nejvíce. Konkrétně pražský klub SSK Future věnoval deset tisíc právě sdružení, které se snaží takto nemocným pomáhat.
28. 5. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Future věnovalo finanční šek nemocným

 



Při příležitosti slavnostního otevření x3m arény předalo Future symbolický šek Klubu nemocných cystickou fibrózou. „Je potřeba podpořit někoho, kdo to potřebuje. Navíc je důležité upozornit na něco, o čem lid moc neví. Rozhodli jsme se přidat ruku k dílu, zavázali jsme se, že seženeme nějaké peníze, což se nakonec podařilo,“ vysvětlil šéf pražského klubu Marek Jaroch, který předal šek do rukou herce Ivana Trojana, patrona sdružení nemocných cystickou fibrózou.

Klub nemocných cystickou fibrózou (CF) je občanské sdružení, jehož členy jsou rodiny s nemocnými CF. Pomáhá dětem i dospělým s CF prostřednictvím nabídky sociálních služeb, psychologické i materiální/finanční podpory. Informuje laickou i odbornou veřejnost o tomto onemocnění. Patronem Klubu je Ivan Trojan.

Děti s nemocí příliš slaného potu na první pohled nemůžete poznat. Často vypadají jako jejich zdraví vrstevníci. Nevíte, že každý den potřebují intenzivní léčbu, ani to, že jejich nemoc – cystická fibróza – jim i přes možnosti dnešní medicíny život zkracuje.

Informace o Klubu nemocných cystickou fibrózou naleznete zde.

Foto: web SSK Future


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*