11. 1. 2011 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Není těžké dostat diváky do haly, hlásí manažer Brna Martin Karlík

 



Florbal to nebyl závratný, i přesto byla hala Vodova solidně zaplněná. Brněnští funkcionáři opět dokázali, že dostat do haly přes tisícovku diváků není nemožné. Pondělní duel s Tatranem sledovalo přesně 1242 diváků.

„Rozhodně to těžké není. Je potřeba promyslet jednotlivé kroky, jak na tom zapracovat. My jsme využili snad všechny kanály k tomu, abychom lidi do haly dostali a vyšlo to,“ spokojeně pronesl marketingový manažer Bulldogs Martin Karlík.

A co je potřeba udělat proto, aby televizní utkání mělo důstojnou kulisu? „Tlačili jsme lidi do haly ze všech stran. Rozdávali jsme lístky na různých sportovištích, propagaci utkání dělal i náš maskot na hlavní brněnské třídě. Navíc jsme dokázali ideálně využít sociální síť Facebook a trochu jsme si i zaspamovali,“ vyčetl Karlík.

Diváckou účast neovlivnil ani fakt, že byl zápas vysílán v přímém přenosu na sportovním kanále České televize ČT4 Sport. „Na materiály jsme to prostě neuváděli,“ dodal brněnský manažer.

V Brně bylo opět plno

I přesto, že si do haly našlo cestu přes dvanáct set diváků, ohlušující burácení bubnů, trumpet nebo vuvuzel se nekonalo. „Je potřeba rozlišovat fanouška a diváka. Právě v Brně chodí na florbal diváci. Přijdou se jednou za čas podívat, to je vše. A právě z diváků se snažíme fanoušky udělat. Proto se hodně zaměřujeme i na propagační materiály jako šály nebo dresy,“ prozradil Karlík a dodal.

„Pokud mi někdo řekne, že nemůže dostat do haly tři stovky lidí, nic pro to neudělal. I když jsme hráli náš ligový zápas s Future ve Svitavách, dokázali jsme do haly dostat okolo sedmi set lidí. Pak přijedeme na Pohár a tam jsou čtyři stovky.“

Brno tak i nadále patřit k velkým baštám florbalu. Nicméně taková divácká návštěva bude ve florbale stále patřit do kategorie výjimečných. „Nedokážu si představit, že by tolik lidí přišlo na každý zápas. Je to nárazové. Takové zápasy budou dva až tři do roka. Něco to samozřejmě stojí, ale má to smysl,“ uzavřel Karlík.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Buldoci....smekám :-) napsal:

    Tomu říkám propaganda klubu i florbalu samotného…GRATULACE….nahnat tolik diváků do haly ne českou extraligu, to se jen tak nevidí…mylsím ale, že v rozmezí deseti let tyto návštěvy ve velkých městech budou běžné i v zuáklad. skupinách, né jen na play off, florbal je stále populárnější a masovější sport….jen si na to musíme ještě pár let počkat.

Napsat komentář

*