11. 5. 2011 Superliga (20) KOMENTÁŘŮ

Počenice opustí druhou nejvyšší soutěž. Kdo nastoupí místo nich?

 



Dva roky působil SFK Kozel Počenice ve druhé nejvyšší soutěži a i když neměl problémy se záchranou a zahrál si i play off o florbalovou extraligu, své účinkování v první lize končí. Otázkou zůstává, kdo jihomoravský celek nahradí.

Počenice se po dvouletém působení rozhodly vrátit se do regionálních soutěží, které nevyžadují tak náročné organizační podmínky. SFK Kozel už například uměle nechtěl držet předepsaný počet mládežnických týmů.

„Bylo to o diskusi. Nakonec šlo ale víceméně o rozhodnutí hráčů A týmu. Nějaká lítost tam samozřejmě je, ale jsme realisté. Šli jsme cestou menšího zla a považujeme rozhodnutí za zodpovědné,“ říká předseda klubu Miroslav Michajlovič.

„Hráči A týmu mají volné ruce, a pokud budou chtít jít hrát vyšší soutěž, nebudeme jim bránit,“ říká šéf Počenic.

Je tak možné, že někteří z florbalistů by mohli najít útočiště v dresu extraligového nováčka z Otrokovic. „Ano, i to je jedna z variant,“ připustil šéf Michajlovič.

O tom, kdo nastoupí na místo Kozla, mají v Počenicích víceméně jasno. „Přáli bych to samozřejmě Přerovu, máme s nimi velmi dobré vztahy, jsou ambiciozní. Ale logika říká, že zřejmě dostane příležitost Plzeň,“ říká Miroslav Michajlovič.

A v Plzni by druhou ligu uvítali. Na neúspěšné barážové zápasy s Náchodem přišly v západočeské metropoli více než dvě stovky diváků a soutěž by se zřejmě potkala i se zájmem publika.

„Sledovali jsme dění v počenickém klubu a víme o tom, že soutěž nepřihlásí. Zájem samozřejmě máme a předpokládám, že máme i právo na postup jako následující tým,“ říká Pavel Strejček z FBC Plzeň. „Samozřejmě bychom museli ještě posílit kádr a cílem by bylo soutěž udržet,“ dodává Strejček.

Jasno však o plzeňském působení ve druhé nejvyšší soutěži zatím není. V soutěžním řádu je zakotvena formualace o doplnění soutěží podle regionálního principu a nepřehlednou situací se tak bude podle slov činovníků České florbalové unie zabývat její Výkonný výbor v příštím týdnu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • postup napsal:

    Postoupit může jedině Přerov ,Počenice budou hrát 2 . ligu na Moravě a tím pádem musí postoupit Přerov. Jediná možnost je ,že by se Počenice přihlásili do nejnižší ligy nebo vůbec a potom by tam šla Plzeň.

  • Future? napsal:

    Kurna co jsem to zase slysel na 24 o Future? http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/ 5:10

  • systém 1.ligy napsal:

    Systém 1.ligy je zcela nesmyslný. Finanční a časová náročnost je horší než v extralize. Navíc většina týmu nemá ani potřebné podmínky. Místo, aby se tato soutěž rozdělila na 2 divize, hraje se celorepublikově. Týmy na venkovní zápasy jezdí velmi oslabené a utkání často nemají žádnou kvalitu. Navíc publikum je vždy výhradně jen to domácí, takže je návštěvnost na mnoha místech tragická! Ve 2.lize má spousta utkání lepší úroveň i atmosféru! Počenice udělaly dobře.. MF

    • co???? napsal:

      Několik let jsem hrál 2.ligu a teď už několik let hraji 1.ligu a s tebou určitě nesouhlasím. Atmosféra někde možná lepší je než v první to bych přiznal, ale kvalita? To určitě ne, teda aspoň v té divizi kterou jsem hrál dobrá nebyla. A když to teď srovnám 2.liga proti 1.lize, tak mi druhá přišla jako plácaná + strašně špatní rozhodčí, kteří tu plácanou vytvářeli. Možná se to teď někoho dotklo, i když si myslím, že s to dotklo jen těch co hráli jen 2 a neměli tu možnost hrát první. Ale je to jen můj názor.

      • Zach napsal:

        Ano, druhá liga je pořád více-méně na regionální úrovni. Pořád je to rozděleno do několika divizí, a větším počtem týmů jde kvalita samozřejmě dolů. První liga je na velice dobré úrovni, a nový systém(stejný jako extraliga) kvalitě soutěže rozhodně pomůže.

        • Plzeň napsal:

          2. liga první divize letos měla široké spektrum týmů, na chvostu domažlice dělaj florbalu ostudu, ale Plzeň, Ústí a Lípa hráli slušnej florbal si myslím a první ligu by si zasloužili. Jablonec to podcenil, místo aby posiloval, tak hráče pouštěl…

  • Dipper napsal:

    Logika sice říká Plzeň. Soutěžní řád ale hraje pro Přerov. Počenice jdou do 3. ligy. Z ní nemůže jen tak někdo spadnout, takže musí jeden celek postoupit do 2. ligy. Zde se situace opakuje a k zachování počtu účastníků se postup má nabídnout Přerovu. Nebo je jiná možnost?

  • Prodej? napsal:

    Pokud se nepletu, tak dle legislativy lze s nejvyššími soutěžemi „obchodovat“ takže teorie o postupech a sestupech jsou poněkud zavádějící… z pohledu klubu by bylo moudré utržit za právo startu v 1.lize nějakou tu korunu a investovat zpět do rozvoje klubu…. ?

  • západ napsal:

    Podle logiky by měla postoupit Plzeň. Unie by byla sama proti sobě v případě postupu Přerova. Posílení západu Čech by nebylo na škodu. Jeden z největších krajů/regionů, to by chtělo posílit. Myslim, že i podle pravidel by měla první dostat šanci Plzeň…

    • Felix napsal:

      Aby dopadli jak Jablonec?! Přerov má rozhodně větší kvality a určitě by v 1. lize hrál důstojnější roli…

      • Plzeň napsal:

        Přerov měl v sezoně 13 výher z 22 zápasů, Plzeň prohrála jen 1x. Nevyšla jí baráž, pravda, ale Náchodu i Startu byla vyrovnaným soupeřem. Takže nechápu, kde ten názor, že Přerov je lepší… Byť je jasné, že moravská 2. liga je nejsilnější. No a rozhodnutí nechme na těch, co rozhodovat mají. My doufáme, že rozhodnou pro nás. Když ne, budeme to Přerovu přát.

        • západ napsal:

          Kvalita celých západních Čech zaostává. Ale neříkejte, že v Plzni a okolí ( Rokycany popřípadě Karlovy Vary ) se nenajdou hráči, kteří by dokázali hrát 1. ligu.

          • asi ne napsal:

            Když se na to podívám, tak za posledních Pět let, když vemu celej severozápad, hraje 1.ligu akorát Litvínov, jinak pouze na sezonu se tam podívala Kadaň a Jablonec. Takže to o něčem napovídá, kdyby na to měli tak už tam dávno jsou.

          • západ napsal:

            V tom případě by tam neměl být ani Náchod ani Start. plzeň s nima odehrála více než vyrovnaná utkání.. Jablonec když šel do 1. ligy pustil několikhráčů, kteří měli největší zásluhy na postupu…a nepřišel nikod..

        • Oťas napsal:

          Tak ať si dají přátelák, jeden doma, jeden venku a uvidí se kdo je lépe připraven na 1. ligu 🙂 Vzhledem k výrazným kvalitativním rozdílům v jednotlivých divizích 2. ligy vidím více kvality v Přerovském týmu

  • Hráč... napsal:

    vedoucí plzně je šéf Plzeňské a Karlovarské FbU, nevím, co se tu řeší, na řády se stejně každý v tomto případě na jednání výboru víte co :/

Napsat komentář

*