19. 11. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Extraliga láká na pražské derby i na duel sousedů v tabulce

 



Nahuštěný program Fortuna extraligy pokračuje. Po vloženém kole přichází na řadu poslední kolo první poloviny sezony. O víkendu se bude servírovat menu s pěti utkáními. Diváci budou sledovat dvě bitvy sousedů v tabulce nebo pražské derby. Dohrávka mezi Chodovem a Tatranem se odehraje až ve čtvrtek před zraky televizních diváků.

Sobota:

Sokol Pardubice – Panthers Otrokovice (18:00, SH Dašická Pardubice)
Perníkáři přivítají na své palubovce nováčka z Otrokovic. Pardubice jsou poslední a mají zápas k dobru, Otrokovice jsou sedmé. Pardubice čeká třetí extraligová bitva v nové hale, favoritem utkání jsou však hosté. Oba týmy se nacházejí v rozdílném rozpoložení. Zatímco domácí čekají již 5 zápasů marně na bodový zisk a v minulém kole vysoko prohráli s Chodovem, hosté v posledním zápase zvítězili v důležitém utkání nad Libercem.

Torpedo Havířov – Bulldogs Brno (20:00, MSH Havířov)
Večerní utkání čeká florbalového diváka v Havířově, kde Torpedo přivítá Brno. Do utkání jdou v roli mírného favorita domácí, kteří jsou šestí. Brno je o dvě pozice horší, oba týmy však dělí pouze 2 body. V minulosti se brněnským hráčům dařilo z palubovky Havířova pravidelně vozit body, letos jsou však Havířovští na své půdě velmi silní. Oba celky mají stejnou bilanci posledních zápasů. V posledním kole si připsaly porážku po třech výhrách za sebou.

Neděle:

FBC Liberec – 1. SC WOOW Vítkovice (16:00, SH Dukla Liberec)
Na velmi zvučného soupeře se mohou těšit pod Ještěděm. Do Liberce cestují svěřenci Radomíra Mrázka. Vítkovice po posledním kole opustily první pozici, když prohrály s Tatranem. Také Liberečtí prohráli, nestačili na Otrokovice. Hosté jsou druzí, domácí jedenáctí, mají však zápas k dobru. Velkým favoritem jsou hostující hráči, oba týmy totiž dělí v tabulce propastných 15 bodů. Vítkovice čeká po dvou porážkách daleký výlet na sever Čech, na jehož konci by měl být podle papírových předpokladů zisk tří bodů.

FBC Ostrava – Billy Boy Mladá Boleslav (17:00, SH Sareza Ostrava)
Duel sousedů v tabulce bude k vidění v Ostravě. Domácí FBC Remedicum hostí hráče z města automobilového průmyslu. Domácí se vrátili do vítězných kolejí, když předchozí dvě utkání vyhráli. Mladoboleslavští také v posledním kole zvítězili. Svěřenci Štěpána Motejzíka a Jiřího Stožického si vyšlápli na Brno a připsali si důležité tři body. Ostrava je čtvrtá, Mladá Boleslav pátá. Ve prospěch domácích hovoří v tabulce dva body, jedná se tedy o přímý souboj o 4. místo.

FbŠ Bohemians – SSK Future (17:00, Tatran Střešovice)
První pražské derby 11. kola bude duelem sousedů v tabulce, kteří mají navíc stejný počet bodů. „Klokani“ jsou devátí, Future desáté. Oba celky potřebují sbírat body směrem k vytoužené účasti v play off. Oba týmy spojuje snový vstup do sezony, kdy okupovaly horní příčky extraligového pelotonu. Na obě pražské družiny ale poté přišla krize. Bohemians se chytili v minulém kole, když slavili těsné vítězství nad Havířovem.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*