3. 4. 2012 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Zbývá nám bojovnost a naši diváci. Zkusíme to vrátit do Prahy, říká Skácel

 



Ostravské Remedicum si ve čtvrtfinále poradilo s Mladou Boleslaví v nejkratší možné době. Jenže o kolo dál přichází kruté vystřízlivění. Obhájce titulu ze Střešovic dává Ostravským zatím krutou lekci. Podobnou smršť nečekal ani nejzkušenější forvard Remedica Petr Skácel.

Parta kolem Petra Skácela je oproti loňskému stříbrnému týmu chudší o vyhlášeného střelce Jiřího Curneyho a objev loňského play off Zdeňka Žáka. Přesto bylo z kabiny Remedica cítit odhodlání revanšovat se mistrovi za loňský krutý konec ve finále ligy. Místo toho ale přišly dvě rány.

Převedeno do řeči čísel, Ostravané podlehli 2:8 a 2:9. „Takhle jsme si to nepředstavovali. Chceme s nimi hrát vyrovnanou sérii, ale každý vidí rozdíl. Je to prostě mládí proti obrovské zkušenosti. Je to cítit z každé akce, ze systému v obraně. Všechno mají zažité. Navíc mají smrtící přesilovky,“ vyjmenovává příčiny víkendových debaklů Skácel.

Oproti sobotnímu zápasu si ostravská sedmička přeci jen všimla pozitivního rozdílu. „V prvním utkání jsme byli zakřiknutí. Ve druhém mači to už nebylo špatné. Jenže dostaneme rychlé branky, špatně vystřídáme, a to nás strašně sráží,“ lituje nevyrovnaného průběhu duelu Skácel.

I přes dvě pořádné lekce vzhlíží sebevědomě k nadcházejícímu víkendu, kdy se Ostrava představí před svými fanoušky. „Doma to můžeme urvat díky fanouškům a pro fanoušky. Uděláme všechno, co bude v našich silách, abychom vrátili sérii zpět do Prahy,“ vydává jasný signál směrem k soupeři.

Cestu k úspěchu pak vidí jen a jen v bojovnosti týmu. „Nevymlouvám se, ani se nebojíme. Ale 20leté kluky nejde srovnávat s Fridrichem a spol. Jediná naše možnost je stoprocentní nasazení a bojovnost. Navíc by už neměl chybět v sestavě Petr Krzyžanek, což bude velké plus. Zkusíme to prodloužit,“ dodává druhý nejproduktivnější muž základní části.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • eno nuño napsal:

    Je to těžké, Tatran hraje poslední dobou opravdu výborně, těžko hledat chyby v jejich hře. V tomhle rozpoložení to nevidím jinak než na obhajobu titulu. Ale uvidíme jak jim to vydrží.

    • dubmarine napsal:

      souhlas, stejně to zase vyhraje Tatran 🙁

      • pepa napsal:

        letos, ale hrají výrazně lépe a zaslouží si to prozatím, což se nedalo říct minulou sezonu, kdy jim výrazně pomohli rozhodčí

      • prst napsal:

        A zaslouzene. Dava nejvic branek, nejmin dostava, ne nahodou je to vicemistr evropy.
        Jakoby je ty vsechny clanky po vikendu mely uchlacholit a pomoct k podceneni ???

  • daredevil napsal:

    OSTRAVA!!!SKÁCEL!!!

  • cep napsal:

    Bohužel, rozdíl mezi zkušeností Tatranu a schopností Ostravy je markantní.Hráči Tatranu o sobě vědí, vědí kdo co udělá, kde bude stát, kam směřovat přihrávku, nejvíce se to projevuje při přesilovkách, prostě Majkl stojí na „svém“ místě a čeká ( a potom, až dostame přihrávku, tak mu nezbývá nic jiného než dát branku, ale for je v tom, že on tu branku dá). Přesilovky Ostravy to je něco úplně jiného, pokaždé v jiné pětici, hráči se hledají , Bimbo stojí kde má, ale střela, když už projde na něho přihrávka, Pánu Bohu do oken……
    Možná, že takřka strojové kombinace Tatranu ubírají florbalu na kráse, ale výsledky se počítají, ty jsou zaznamenány, na krásu se pak v historii nikdo neptá….
    Myslím , že jedno vítězství v Ostravě bude jejím velkým a taky posledním úspěchem. Tak zase příště v novém ročníku extraligy znovu a pořádně….

    • florbalista napsal:

      No právěže ta strojovost je krása … trojúhelníky na Majkla a jeho následná střela na bezmocného brankáře je krásná kombinace, jejich přesilovky se mi líbí, ostatní týmy je mají ve srovnání s Tatranem tak trochu bezzubé

  • Miky napsal:

    Tak ja nevim, minuly rok Ostrava predvadela jeden z nejhezcich florbalu vubec. Libila se mi jeji odvazna utocnost. Ted hraje tak, ze brani nejbliz pet metru za svoji polovinou ? To mi k nim teda moc nesedi, to fakt nejsou oni 🙁

    • Matthew napsal:

      souhlas!!!! … vidím to stejně!!!!!!

    • cep napsal:

      Co bylo, to bylo…letos je to zcela jiné, jiný trenér, jiní hráči (někteří odešli…), jiná forma, ale až se dají dohromady, potrénují tak to zase možná přijde. Bohužel, stálou formu trvající několik sezon u nás udrží dlouhodobě asi jen dva týmy – Tatran a Vítkovice. Ostatní jeden rok vylétnou nahoru hrají jako bozi, ale další sezona už taková není a tak stále dokola

Napsat komentář

*