8. 4. 2012 Superliga (12) KOMENTÁŘŮ

Je to těžší než loni, říká pardubický Vichr. Jeho tým je na kraji propasti

 



Sobotní duel totálních obratů v sérii play down o sestup vyhrál Liberec v Pardubicích 5:4. Východočeši jsou na kraji propasti, další prohra už by je poslala o patro níž. Loňský spasitel Ondřej Vichr však konec sezony ještě nevidí, Východočechy prý čeká ještě 7 zápasů.

Pardubice přitom měly duel s Libercem po 2. třetině pevně v rukou. Otočily z 0:2 na 4:2 a tým zpod Ještědu musel být pod pořádnou psychickou dekou.

Jenže rychlý gól vrátil Severočechy zpátky do hry a nakonec slavil Liberec vítězství 5:4. Pardubice ztratily v play down další skvěle rozehraný zápas. „Je to těžší než loni. Trochu na nás pořád leží ta neúspěšná série s Bohemkou. Kdyby nás přejeli, je to jednoduché. Ale kvůli tomu, že jsme po 2. třetině 4. zápasu byli už jednou nohou zachránění a stejně to podělali, je to teď o to těžší,“ říká pardubický Ondřej Vichr, který před rokem zachránil Pardubice v duelu se Spartou.

Jenže tehdy od Pardubic nikdo nic nečekal a záchrana byla rychlá. Teď už se projevuje velká únava. „Máme v nohách už dost zápasů, ale stejně si myslím, že nejdůležitější je psychika. Hlavně teď s Libercem nerozhoduje kvalita, fyzička, prostě nic. Týmy se dokonale znají, mají se přečtené. Rozhoduje jen to, kdo na hřišti vypustí duši,“ namítá Vichr.

V neděli už v Pardubicích může skončit sezona a co hůř, sestupem Sokola. Bojovníci z východu Čech, kteří jsou zvyklí na roli otloukánků, však ještě nic nevzdali. „Sice jsme dneska prohráli, ale zítra je další zápas. Už nemůžeme couvnout, třeba to pro nás bude poslední zápas v extralize, takže do toho musíme jít na 200 %,“ ví jeden z nejzkušenějších pardubických hráčů a velký patriot klubu.

Koneckonců opět přidává tradiční nadsázku, na jakou jsou ve městě perníku zvyklí. „Abych to trochu odlehčil, děláme to proto, že si chceme pořádně zahrát. Takže si dáme všechny série na 5 zápasů. S Bohemkou i s Libercem. A v baráži se udržíme přes Hattrick,“ plánuje Ondřej Vichr. Třeba také v 5 zápasech.

2. kolo play down – 3. utkání:

Sokol Pardubice – FBC Liberec 4:5 (0:2, 4:0, 0:3)
Branky:
22. Kunát (Bahník), 25. Burian (Zozulák), 29. Vichr (Zozulák), 30. Teichman (Burian) – 10. Nesměrák (Král), 12. Böhm, 41. Veselý (Vážný), 48. Ježek (Nesměrák), 54. Veselý (Vážný). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 2:0, navíc Böhm (LIB) 5 minut. Využití: 0:1. Diváci: 215. Stav série: 1:2.

Čtvrtý zápas série se hraje v neděli v Pardubicích od 17.00.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*