8. 4. 2012 Superliga (89) KOMENTÁŘŮ

Chodov vyrovnal. Rozhodly přesilovky a fantom Jendrišák

 



Chodov s Vítkovicemi srovnal krok. Nedělní semifinálový televizní duel dokázal vyhrát 7:6 i díky 4 gólům v přesilovkách a hattricku Matěje Jendrišáka. Stav série je 2:2 a oba týmy čekají ještě minimálně 2 utkání.

Na pražském Jižním Městě se hrál zápas jako zvon. Chodov v domácím prostředí rozhodně nebránil a s vědomím, že další prohraný zápas už může přinést krizi, vsadil na otevřenou hru.

Od prvních minut se tak hrál před televizními kamerami ofenzivní florbal a padaly góly. Hosté sice po Tokošově standardce vedli, ale domácí tým rychle zásluhou Štegla a Šochmana otočil. A i když bylo za 8 sekund po Hájkově laciné střele opět vyrovnáno, domácím vrátil vedení ještě před koncem třetiny Kotlas.

Domácí dokázali odpovědět v prostřední části i na další vyrovnání Vítkovic, když se vůbec poprvé v semifinále trefil Jiří Curney. A když na začátku poslední části využil Jendrišák přesilovku, zdálo se, že Chodov získal rozhodující náskok.

Jenže Vítkovice opět 2x trestaly lehkovážnost. Chvilku po buly si neatakovaný Řezanina vyběhl oblouk, po zemi překonal Baráka a Tokoš nakonec po ztrátě Chodova vyrovnal na 5:5.

Matěj Jendrišák však dostal další příležitost dokázat, že nabírá velkou formu. Jeho další přesilovkový gól dostal domácí opět do vedení 6:5. Sedmou branku následně vydřel pro chodovského fenoména David Bouša, který se vydal z obrany na zteč, byl faulován a při nájezdu se Jendrišák opět nemýlil.

Vítkovice zkusily hru bez brankáře, ale za Barákova záda se trefil jen Patrik Suchánek.

Chodov dokázal odpovědět na vítězství Vítkovic i podruhé a vrátil sérii do haly na Dubině za stavu 2:2. Je ale jisté, že se bude hrát i 6. zápas ve čtvrtek v Praze.

Fortuna extraliga, semifinále – 4. utkání:

TJ JM Pedro Pérez Chodov – 1. SC WOOW Vítkovice 7:6 (3:2, 1:1, 3:3)
Branky:
7. Štegl (Kotlas), 8. Šochman (D. Podhráský), 17. Kotlas (Mikeš), 35. Curney (Jendrišák), 44. Jendrišák (Štegl), 52. Jendrišák (Kotlas), 56. Jendrišák z trest. střílení – 3. Tokoš (Polášek), 8. Hájek (P. Suchánek), 25. Veltšmíd (Jelínek), 44. Řezanina (Jelínek), 51. Tokoš, 58. P. Suchánek (Veltšmíd) Rozhodčí: Dolanský, V. Sýkora. Vyloučení: 3:5. Využití: 4:0. Diváci: 383. Stav série: 2:2.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Audit napsal:

    To je tak, když namyšlený Mrázek řekne, že Jendrišák se nemusí hlídat :-)).
    Tak mu to Jendrišák ukázal.

  • Jojo napsal:

    Jo ale dal 3 goly z presilovky to je rozdil to same jak vcera ze hry noc nevymyslel;)

  • Výbornej!!! napsal:

    Jendrišák je prostě nejlepší ty chcípáku, tak mu furt nezáviďte :D:D je ti snad málo v každém zápase v průměru 3 body? Nebuď směšný 😀

  • chachar napsal:

    Presilovky a najezdy. Jinak Jendrisakova lajna dostala 4 goly ze hry, takze bilance 0. A kdyz se play off povede, bude to jedno.

  • super napsal:

    Stydel bych se vyhrat jak chodov. Z pet na pet si ani neprdli a co jim piskali rozhodci to jsem jeste snad nevidel. Rozhodci by meli jit na sibenici a ten simunt cepek at tahne nekam do fobalu..simulant jeden. Nefandim Vitkovicim a proti tomu co sem napsal muze protestovat jen ubohej chodovak..kdyby nemeli Mateje tak jsou prave na ceste z pardubic po tezkych bojich o zachranu. Zoufalci!

    • fanoušek WOOW napsal:

      souhlas, rozhodčí opět těžce ovlivnili výsledek utkání. Za co byl Kološ vyloučený? Za to, že se omluvil Barákovi ze sekeru? 😀 ze záznamu mi to, tak přišlo :D. A jestli teda byl vyloučený za sekání do golmana, proc se tedy nevylučovalo i na druhé straně. plus navíc nájezd neměl být, a faul Sovy taky nebyl a druhý faul Jelena taky nebyl 😀

      • Jirka Lála napsal:

        Nájezd neměl být, to je pravda, měly být dva 🙂 První za Jelínkovo blokování hokejky a druhý hned za následné sražení Bouši. Dva v jednom!

      • Wes napsal:

        A ten první chodovský gól neměl platit, druhý taky ne, o třetím ani nemluvím 😀

      • napsal:

        Proc myslis že se hralo 4 na 3. Cepek dostal dvojku. Rozhodci piskali chvilema spatne, ale rozhodne nejsou zadnemu z tymu nic dluzni. Nevim jak to muze hodnotit nekdo z televize. 😀

    • premoka napsal:

      Dvojnásobný počet trestů pro Vítkovice neodpovídá. Nevšiml jsem si, zač bylo nařízeno trestné střílení, ten přestupek tam prostě nebyl. Zklamal mě Cepek, fatální chybou při prvním gólu, poté kecy a pak padá jak slečinka. 🙁

      • fanoušek WOOW napsal:

        Cepek, prý hraje florbal 17 let, no spíše se chová jako by mu bylo 17

        • chodov napsal:

          rozhodčí pískali hodně špatně třeba hodně mě naštvalo jak nějakej vítkovičák schodil štegla na zem pak zakop a dostal za to vyloučení chodov.tvl měli by se naučit fakt pískat i batole by pískalo líp..

          • Jura napsal:

            Fakt chceš vědět za co šel Šochman sedět? Podívej se na záznam ČT4. A sleduj proč Polášek po odpískání málem shodil i Dolanského. Podotýkám že nehodnotím incident se Šteglem. A souhlasím že pískání bylo hodně pod úrovní semifinále. Předpokládám že se pánové sudí podívají na záznam a uvědomí si proč se na jejich hlavy snese spousta připomínek. Chápu že to v té rychlosti s jakou se hrálo neměli jednoduché ale jsou tam proto aby to zvládli.

          • Wes napsal:

            Na záznam jsem se podíval a opravdu nic nevidím. Tedy kromě toho, že Polášek měl jít sedět za sražení Štegla 🙂

          • Jura napsal:

            Musíš si pustit zvuk. Vysvětlil to i rozhodčí trenéru panu Procházkovi.

          • Wes napsal:

            Na té situaci bylo komické především to, že Polášek zakopl o nohu rozhodčího Dolanského a druhý rozhodčí Sýkora za to vyloučil Šochmana 😀 A k místním opět brečícím diskutérům snad bez komentáře. Výkon rozhodčích se mi také příliš nelíbil, ale nájezd byl naprosto jasný, vyloučení Šochmana úplně mimo. Nepřesnosti tam byly k oběma stranám, poražený brečí. Prostě vítkovická „světová“ obrana nezafungovala, Chodov vyhrál naprosto zaslouženě a za zasloužený zatím považuji i stav série 2-2.

    • Wes napsal:

      Styděl bych se, kdybych musel léčit své komplexy zde na diskuzích a zvracet tu podobné příspěvky 😉

      • T. napsal:

        napsat tady pod jedním článkem asi 10 komentářů taky nevypovídá nic o tvé duševní pohodě a stavu nad věcí, spíše naopak…

        • Wes napsal:

          Proč? Diskuze je o tom, že okomentuješ, k čemu se chceš vyjádřit a zrovna tady se toho sešlo více 🙂

  • Jsem z Prahy napsal:

    a přeju to strašně moc Vítkám. Mám rád florbal a ne čekání na půlce, což Chodov většinu času předváděl. Jinak včera ty rozhodčí co to pískali se mi zdáli lepší, nebyli moc vidět a zápas byl rychlejší bez neustálých domluv s hráči (asi měli větší respekt). Těším se na další boje 🙂

    • Wes napsal:

      Dojemné, ale dnes jsi zřejmě viděl jiné utkání 🙂

      • J.z.P. napsal:

        Neříkám že rozhodčí pískali špatně, jenom že včera se mi zdáli lepší. Je to můj názor. :p A prostě se mi líbí víc hra Vítkovic no a?

        • Wes napsal:

          To nebyl komentář k rozhodčím, s těmi musím souhlasit, ale tak už dlouhodobě se dvojice Černý – Janoušek považuje za nejlepší u nás, na tom není nic nového

          • sudí napsal:

            Rozhodčí ten zápas nezvládli, to je jasné. Ale kolik máme kvalitních dvojic?Málo.A kolik je kvalitních zápasů během sezony?Skoro žádný..Takže se ti málo zkušený rozhodčí musí někde neučit pískat, zvládat své emoce..Prostě rozhodčí jsou zrcadlo úrovně ligy..Ať si každý myslí, co chce, úroveň český extraligy je mizerná a nepomůže tomu žádná mediální kampaň..

          • Kritik rozhodčích napsal:

            Nezvládnuté utkání vypadá jinak!! Ale chyb tam bylo hodně a byly velké!!

  • souhlas napsal:

    Presne tak. Chodov je ucebnicovy priklad one man teamu. A cepek je pro me zklamani ligy. Hraje tuzku a jeste pada jak balerina. Co to taha za moresy do florbalu, to mi hlava nebere.

  • david napsal:

    zavist, arogance a tupe hodnoceni… typicka zdejsi diskuse 🙂

  • Wes napsal:

    Koukám, že závist diskutérům už úplně vygumovala hlavu. Tentokrát šlo utkání živě i v televizi, takže vás nepodezírám, že jste ho neviděli 🙂 Nejsem skalní fanda žádného týmu, i když nezastírám, že je mi sympatičtější Chodov, ale hlavně jsem dnes viděl jiné utkání. Rychlé, důrazné, s poměrně velkým množstvím gólů – prostě pěkný florbal a to oboustranně. Včera vyhrály Vítkovice po zásluze, Chodov je přehrával jen v poslední třetině, ale dnes nad nimi měl lehce navrch po většinu zápasu. A že rozhoduje v přesilovkách? A co? Tatran to už po léta má jako ohromnou zbraň, teď se to snad ještě lépe daří využívat Chodovu. A i přesilovka je hra – pro místní, co se to tu snaží popřít 😀 Využít 4 ze 4 přesilovek? To smekám! A obzvlášť zábavné mi přijde, že půlka příspěvků se tu točí kolem toho, že Jendrišákova lajna vlastně tak dobrá není a druhá kolem toho, jak je Chodov celý postaven jen na Jendrišákovi a že bez něj by hrál o udržení. Vítkovice samozřejmě lépe fungují jako tým, hrají spolu déle, ale takové množství výborných hráčů jako Chodov nemají. I to je na sérii zajímavé – jestli zvítězí o poznání kvalitnější jednotlivci nebo výborně sehraný tým. Každopádně já se tou sérií zatím skvěle bavím, jen škoda, že si pak v diskuzích někdo potřebuje léčit mindráky.

  • Jura napsal:

    Pane Cepku. Když jste se vracel ze Švýcarska, čekal jsem oživení hry v týmu za který budete hrát. Čekal jsem i přínos vysokého morálního kreditu dlouholetého reprezentanta.
    Dnes doufám že si z Vás nebudou brát příklad mladí hráči. Teď nemám na mysli to jak jste hrával či mnohdy ještě hrajete florbal herně. Mám na mysli Vaše chování a smysl pro férovost.
    Opravdu se po takových extempore cítíte dobře?

  • david napsal:

    Imho by se CFBU mela zamyslet nad tim, koho na tyto vypjate zapasy nominuje. To, co tam dneska ti dva panove v cernem predvedli, to byla fakt komedie. Neuveritelny, doufam, ze to videl alespon delegat.

  • názor napsal:

    Nebylo by od věci aby rozhodčí potrestali i hráče který po faulu to situaci změní v divadelní představení. Panu Cepkovi se to podařilo náramně !

  • oligarcha napsal:

    jelikoz citim nutnost se zapsat pod tyto komentare nevalneho smyslu, chtel bych zde uvest svuj prispevek ve kterem bych se rad zeptal diskutujicich z minuleho clanku – http://goo.gl/wlpYV kteri se utvrzovali ze na to Jendrisak nema. Porad si za tim stojite hlupacci?

  • Vojta Vened napsal:

    Musím se Cepka zastat, je to výbornej hráč. Rozhodně odvádí nadstandard a i díky němu je Chodov tam, kde je, tedy hodně nahoře. Jinak souhlasím, série to je skvělá a včerejší zápas byl úplnou oslavou florbalu. A už se těším na superfinále. Bez ohledu na to, kdo v něm bude hrát. Samozřejmě, přál bych si Chodovu, to je jasný.

  • xxx napsal:

    Můžu se zeptat, má někdo rád Radima Cepka?

    • kololoď napsal:

      Kdyby v této situaci byl kterýkoliv jiný hráč než Radim,téměř nikdo by se nad tím nepozastavil a pisálci by neměli terč pro své poznámky.Ale jistě by si našli jiný.

      • Jura napsal:

        Máš úplnou pravdu.
        Kdyby v této a mnoha jiných situacích během celé sezóny byl kterýkoliv jiný hráč než pan Cepek, téměř žádný sudí by se nad tím nepozastavil a okamžitě by ho vyloučil.
        Výběr z pravidelně porušovaných pravidel: 304/2; 610/1
        Avšak protože jeho gloriola ještě stále mnohé rozhodčí oslepuje, jsou mu tato provinění trpěna a promíjena. Hráči ostatních klubů mají zcela jistě zážitky kdy kolem něj nesmí beztrestně ani proběhnout, natož mu odebrat míček. A také ví, že v té chvíli nemá cenu ani nijak protestovat jinak následuje dvouminutový trest.
        Prostě trvalá imunita.

        • Wes napsal:

          Cepek včera simuloval, beze sporu, ale na druhé straně Polášek také, nešel za to sedět ani jeden, ačkoli na to rozhodčí podle pravidel právo mají. Vaše zoufalá nenávist k Cepkovi je pouze úsměvná a podobné téměř konspirační teorie jakbysmet. Cepek nepatří mezi mé nejoblíbenější hráče, ale když vidím, jak zvedá tep podobným hlupákům, je mi hned o poznání sympatičtější 🙂

    • Jirka napsal:

      CEPEK VEN!!! akorát kazí ligu…pryč s nim!!!

    • Katy napsal:

      Ne, vždyť ho nemají rádi ani někteří jeho spoluhráči.

  • Kritik rozhodčích napsal:

    I s časovým odstupem nutno říci, že vzhledem k tomu, že se jednalo o semifinálové utkání, byl výkon rozhodčích otřesný. Chyb technického ražení (zasahování kolegovi do prostoru, řešení kolegových konfliktů, vyloučení, signalizované jen jedním z páru, špatný pohyb, …) tam bylo jako máku, bohužel se tam objevily i chyby pro vývoj utkání zasádnější = chyby ve vedení utkání.
    Ve včerejším zápase nebyl metr utkání čitelný. Podle mého názoru sudí pískali dokonce přestupkově, což by se na podobné úrovni (zápas+licence rozhodčích) stávat nemělo!
    Co se chyb ve vedení utkání týče, tak bych začal tím, že sudí na mě nepůsobili vyváženým dojmem. Opět řeknu, že licence A by měly mít tuto problematiku zvládnutou. Rozhodčí Sýkora byl (až přehnaně) aktivní, rozhodčí Dolanský nevyčníval ani v aktivitě ani v pasivitě, což bylo určitě jeho plus, nicméně v konečném důsledku rozhodčí působili naprosto odlišně, což bylo až do očí bijící. Nejvíce to bylo vidět při vyloučení Šochmana, dle mého názoru.
    Jako první větší chybu bych viděl konflikt Kološ:Cepek. Vyloučení Cepka by si dle pravidel obhájil, nicméně vyloučení Kološe bylo zcela alibistické, protože rozhodčí očividně nechtěl, ať je nějaký tým v početní (ne)výhodě, tudíž to chtěl vyřešit 50:50. Tímto způsobem byl Kološ vyloučen za běžný zákrok na volný úder. Kdyby to rozhodčí vyřešili důraznou domluvou (Cepkovi důrazněji, poněvadž jeho prohřešek byl více hraniční (a okatý)), nic by se dle mě nestalo.
    Konflikt Štegl:Polášek. Rozhodčí Dolanský dle mého situaci řešil domluvou, což bylo správné řešení, poněvadž se jednalo o naprosto stejnou strkanici, ale jelikož to Štegl neustál, tak byl Poláškův prohřešek více viditelný. Férový souboj -> důrazná domluva stačila. Dojem z této situace „zkazil“ rozhodčí Sýkora vyloučením Šochmana. V prvním případě byly poškozeny Vítkovice, v druhém Chodov.
    Třetí situace je onen nájezd. Naprosto správně nařízen. Hráč v !gólové! šanci, hráč Vítkovic mu zašlápl hokejku, čímž znemožnil střelu. Z toho mi rezultuje jedině trestné střílení.
    Závěrem bych rád řekl, že na to, že tato dvojice má licenci A poměrně dlouho, tak ve „svých“ utkáních dělá mnoho chyb, ať už ve vedení utkání, technického charakteru anebo ve výkladu pravidel (špatné tresty – 2min místo 2+10 za nesportovní chování (oslava po gólu, atp…), špatně udělená ČK Suchánkovi z Vítkovic v minulé sezoně, kdy měl dostat ČK3 a dostal pouze ČK2, atd atd..). Tyto fakta zdůrazňuje a přitěžuje jim fakt, že se jedná o mezinárodní pár nominovaný na zápasy IFF.

    Celý svůj komentář (spíš esej :-)) bych uzavřel tím, že včerejší zápas jsem si i přes rušivou komunikaci rozhodčího Sýkory a pár chyb sudích velmi užil. Bylo by super, kdyby zápasů v tomto tempu a s tímto nasazením bylo přes rok mnohem více, ovšem v řízení osob k tomu více kompetentních.

    • premoka napsal:

      Bouša šlápl Jelínkovi na lopatu a rozjel se jak dlouhý, tak široký. OK, blokování hole. 🙂

    • Neo napsal:

      Zeptám se jen krátce, bereš drogy? Nebo si strašně rád hraješ na někoho kdo něco ví a ještě raději to po sobě čteš?

      • Wes napsal:

        Že sám nejsi schopen napsat delší příspěvek neznamená, že on bere drogy nebo trpí egocentrismem 😉

    • Wes napsal:

      S většinou se dá souhlasit, jen včera nebyl udělený jediný trest za nesportovní chování, ten by samozřejmě musel být 2+10. Rozhodčí to (asi v některých případech chybně) řešili trestem za hrubost.

      • Kritik rozhodčích napsal:

        Tu situaci, kdy dají místo 2+10 jen 2min, jsem myslel celkově během jejich utkání. Včera tam nic na 2+10 nebylo.

  • WooW = uplakanci napsal:

    Hej svadet to na vinu rozhodcich 😀 ste banda ubozaku:D , zkuste si taky piskat extraligu,to uz by se vam tak nekecalo 😀 ubozaci Ostravsti,bezte radsi hledat uhli v dolech :DDD

    • tival napsal:

      Ty frajere přijd my to řict do očí !!!!!!

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Já jsem nenapsal že Vítkovice prohrály díky rozhodčím. Já jsem napsal, že rozhodčí udělaly spoustu chyb, i těch ve vedení utkání.
      V konfliktu Kološ:Cepek byly poškozeny Vítkovice, ve střetu Polášek:Štegl zase Chodov.

      Přečti si jednou a pořádně to, co jsem napsal!!!

  • mysak napsal:

    Toto trvalo nez se ozvali Chodovaci bez spetky soudnosti. Meli tam momenty kdy byli na balonku mnohem casteji ale to jen proto ze vitkovice stahli trochu presink a chodov si to hned prebere ze tahaj za delsi konec. Ze hry pet na pet dali goly jen ze standartek a na vic se nezmohli. A o jake zavisti se tady ma jako mluvit?:-D ze chodov srovnal na 2:2? Tak z toho asi hodne lidi neusne:-D Svetova obrana je neco jineho nez svetove oslabeni. Ano Chodov hraje presilovky vyborne, ale jen to na titul nestaci. A myslim ze je vsem jasne ze o vitezstvi se nejvic zaslouzil cepkuv herecky vykon, po jednom z nejcistsich zakroku zapasu Sovy. O nejake zavisti mluvte az budete v superfinale.

    • Wes napsal:

      Mně se hrozně líbí, jak Vítkovice vždy tvrdí (a nejde jen o tuto sérii), že všechno mají neustále pod kontrolou. Když se soupeř zdá lepší, tak to neznamená, že je lepší, ale že Vítkovice ho zrovna nechávají 😀 A u světové obrany bych čekal trochu lepší bránění oslabení 😉 Jinak já bych osobně Chodovu to superfinále přál už jen proto, aby byla oslava florbalu dramatické utkání, ve kterém by dokonce možná mohl zvítězit i někdo jiný než Tatran a ne aby to zas byla červená exhibice s výsledkem okolo 7:0, to by florbalu rozhodně neprospělo.

  • poznamka napsal:

    Po zhlednuti zaznamu na ct4 bych rad upozornil na prvni dva goly chodova ze standartek , pokud jsem se dobre dival chodov obe dve standartky rozehral jeste pred hvizdem rozhodciho … Je mozne ze tyto goly byly uznany?

    • Neo napsal:

      byla před volným úderem přerušená hra? jestli ne, tak proč by nemohly být goly uznané?

      • poznamka napsal:

        Pri prvnim bylo vylouceni tedy hra prerusena byla . Pri druhem rozhodci hru prerusil a upravoval misto rozehrani tedy opet se melo cekat na hvizd rozhodciho .

        • Jirka napsal:

          jojo mělo se čekat, všimnul jsem si toho už včera…u toho druhýho golu je moc pěkně vidět, jak chodováci rozehráli a v tu chvíli dolanský (myslim že to byl on) rychle strčil píšťalku do pusy a písknul..

          • bolek napsal:

            Ale ale..to jsou jen male kapky v mori toho co predvadeji obvykle:oD

    • Wes napsal:

      Včera jsem sem ironicky napsal, že určitě neměl platit první, druhý ani třetí gól Chodova a ejhle, vy budete brečet fakt úplně nad vším 😀

  • Jirka napsal:

    Vítkovice podali v prvních dvou třetinách svůj obvyklý výkon, ale prostě to nestačilo. Chodov mě mile překvapil tím, jak se dostával delšími přihrávkami přes pověstnou obranu Vítek. Největší zklamání celého utkání je Cepek. Ten namyšlenej frajer co dřív něco dokázal a teď hraje na úrovni lepšího obránce ligy, ale hraje si na hvězdu. Viděl jsem to už na vinohradech letos v poháru. Fandil jsem vinohradům, ale bylo mi jasný, že chodov je lepší, ale co tam předvedl Cepek mě zděsilo a nehorázně pohoršilo…Ta primadona by měla radši skončit s florbalem a nehrát si na největšího frajera a bosse ligy. Místo toho, aby hrál ten nejlepší florbal co umí (a asi ho umí, když byl tak dobrej), tak se furt jenom vykecává s rozhodčíma, simuluje a když mu náhodou něco písknou, tak to udělal nejlíp jak mohl….CEPEK VEN!!!!

  • Audit napsal:

    K rozhodčím:
    Co mne překvapilo, bylo několikeré objímání rozhodčích ze strany hráčů Chodova( Cepek s nimi asi chodí družně do hospody). Přijít k rozhodčímu a vzít ho kolem ramen a domlouvat mu = profesionální sport = florbal.

  • mates napsal:

    Kritiku rozhodčích? Vidím, že jsi v pravidlech florbalu a v posuzování výkonů rozhodčích opravdu znalý. Myslím jsi, že kdyby si pískal tento zápas ty, že by se ti utkání rozsypalo již po prvním vhazování. Až budeš rozhodčí s licencí A nebo delegát s licencí A můžeš začít posuzovat výkony rozhodčích

    • Wes napsal:

      Ta poslední věta je totální nesmysl. Musíš být ministr, abys mohl kritizovat vládu? 🙂

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Věcná: Odpovím lehce upraveným citátem jednoho z největších borců všech dob: „Jestliže jsem mluvil nesprávně, dokaž, co bylo nesprávné. Jestliže však správně, proč mě urážíš?“

  • trun napsal:

    wes: a ty jsi co za přažskou pi.u?

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Wes je borec!! 🙂

    • Wes napsal:

      Nebudu tě urážet nějakým přízviskem k tvému severomoravskému původu, připadá mi to nedůstojné, každopádně tvé vyjadřování je na dost nízké úrovni 🙂

  • mates napsal:

    Nikdo nenapsal kritizovat, ale posuzovat

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Vzhledem ke kontextu se jedná o synonyma.

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Dodatek: Kritika (z řeckého krinein a kritiké techné, umění rozlišovat a posuzovat) znamená jako činnost hodnocení, posouzení, ocenění.

      Kritika by měla být objektivní zhodnocení něčeho -> posouzení kladů a záparů.
      Když si znovu přečteš můj koment, měl bys pochopit, že jsem tak učinil. Negativa jsem tam napsal, pozitiva také (výkon Jiřího Dolanského, správně posouzené trestné střílení, atp..).

  • mates napsal:

    Kritiku chyb. Začni kritikou u sebe. Až potom kritizuj druhý. Sám někde pískáš mladší žáky a budeš tu někoho fundovaně hodnotit. Na licenci N jsi už určitě tak 3 roky 😀

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Jestliže jsem mluvil nesprávně, dokaž, co bylo nesprávné. Jestliže však správně, proč mě urážíš?

  • mates napsal:

    Pokud jsi na tom zápase nebyl přímo osobně přítomen, nemůžeš ani zdaleka posuzovat pohybový systém, špatné rozdělení hrací plochy atd. Já jen doufám, že pokud jsi sám rozhodčí, že dodržuješ vše, co jsi zde vytknul této dvojici.

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Jelikož jsem kritik (pozitivní i negativní), tak hodnotím a hodnotím i sám sebe. Pokud Vás to uklidní, tak jsem zatím nikdy nebyl ZCELA spokojen se svým výkonem, max. tomu tak bylo z cca. 90%.

      Každopádně pořád nechápu Vaši filozofii, že člověk má automaticky nepravdu, když kritizuje osobu „vyššího“ postavení (nevím, jak to vysvětlit lépe, tak snad pochopíte).
      Vysvětlím na příkladu. Sir Alex Ferguson je vynikající trenér, ovšem jako hráč nehrál na vrcholové úrovni. Ovšem když řekne Nanimu či Valenciovi, že má přenést hru, naběhnout si, přijmout přihrávku, vyslat přesně do běhu Rooneyho, tak nikdo v kabině neřekne: „Ale Sire Alexi, vždyť vy byste to nedokázal, ani když jste byl na vrcholu své kariéry.“ Jedná se jen o demonstrativní příklad, snad pochopíte, co tím chci říct.

  • mates napsal:

    Wes: Když jsi ministr, tak asi těžko budeš kritizovat vládu, protože vláda si ty sám. Určitě nebudeš kritizovat sám sebe nebo střílet do vlastních řad. Nebo si tak sebekritický?

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Vzhledem k našemu politickému systému, kdy vládu obvykle tvoří koalice více stran, tak není tolik neobvyklé, že ministr kritizuje ostatní členy vlády.
      Myslím, že Wes chtěl poukázat na hlubší význam svého textu, nikoliv na povrchní fakta.

  • mates napsal:

    Kritiku: Pokud jsi tak znalý správného vedení zápasu, tak napiš ty chyby přímo dvojici Sýkora Dolanský nebo za nimi můžeš po zápase zajít a objasnit jim chyby. Poradit jim, jak mít správný pohybový systém, jak správně posuzovat situace a celkově jak mají správně vést zápas. Jistě ti budou velice vděční a poděkuji ti. Zde je tvých postřehů škoda. Znalostmi a odborností přerůstáš tento web a půda zde je ti malá. Být tebou, napíšu na Čfbu s prosbou, jestli by si nemohl vést nějaký seminář rozhodčích jako školitel, aby si zlepšil jejich řízení zápasu, když jsi tak všímavý. Pro rozhodčí to bude velice přínosné:-)

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Prosím, nepoužívej zde fráze ze seminářů, určitě nejsem jediný, kdo ty chyby viděl.

  • mates napsal:

    Neodvolávej se na jiné. Žádné fráze ze semináře jsem zde nepoužil, je vidět, že si asi žádný neabsolvoval, ale výkony rozhodčích dokážeš posoudit z televizního přenosu. Což takhle uvažovat o kariéře delegáta?

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Je vidět, že jsi neabsolvoval žádný kvalitní seminář, jinak bys tu frázi, kterou jsem výše zmínil, ihned poznal. V tomto případě je to fráze, v jiném případě by to byla užitečná věc.

      Zatím jsem nedostal odpověď, takže se zeptám znovu: „Jestliže jsem mluvil nesprávně, dokaž, co bylo nesprávné. Jestliže však správně, proč mě urážíš?“

    • Wes napsal:

      Máš směšné argumenty. Všechno se točí jen kolem toho, aby to ten druhý šel dělat sám (to jsem se snažil přirovnat k té kritice vlády, kterou jsi bohužel nepochopil) nebo, že údajně viděl utkání jen v tv. Já tam byl osobně a musím mu dát za pravdu.

  • mates napsal:

    Nebudu hodnotit každý tvůj výrok zvlášť. Nedokážeš pochopit jednoduchou podstatu věci a to tu, že posuzuješ rozhodčí z televizních záběrů. A to dokonce ty technické aspekty rozhodčích, které z televize absolutně nemůžeš vidět. Těším nashledanou na semináři s tvojí účastí na pozici školitele. To bude můj první kvalitní seminář, konečně:-)

    • Kritik rozhodčích napsal:

      To bys ani nemusel, stačilo by, abys zkritizoval můj rozbor zápasu, kvůli kterému tento rozhovor vznikl. 🙂
      Jak víš, že jsem na zápase nebyl, Děde Vševědě? 🙂
      Z čistě teoretického hlediska by se dalo říci, že ty aspekty, které myslíš, se dají snadno odkoukat i z televize. Samozřejmě, že přímo v hale to jde lépe. Znovu opozorňuji, že se bavíme v teoretické rovině, včerejší utkání na to nemá vliv.

  • bla bla napsal:

    Zápas to byl dobrej, kritizovat herní styly obou týmů mi přijde zbytečné, ale vadily mi dvě věci.
    1. věc je radim cepek,namyšlený,arogantní, už dávno nehraje to co umí nebo uměl, jenom se hádá a co je nejhorší,simuluje. k tomu věemu si myslí bůh ví jaká nenií hvězda.
    2.věc – rozhodčí – nechápu,jak dvojice dolanský – sýkora mohla vůbec někdy obdržet licenci A,když výkony jako byl tento(špatný) a ještě horší předváděli i v nižších soutěžích,jako je juniorská extraliga a 1.liga mužů.

  • Rozhodčí napsal:

    tak to doopravdy nevím, kdo to SF bude pískat.. Sýroka-Dolanský si to ted pokazili, bratři Bartoškové to asi po loňsku taky nebudou, ostravské duo Vašíček-Nováček by pražáci nepřenesli přes srdce a bratři Kadlecové udělali frašku z 3.semifinale Ova-Tat…zbývá snad Černý-Janoušek nebo Šulc-Furmánek

    • Wes napsal:

      Tak vzhledem k tomu, že je Černý – Janoušek dlouhodobě nejlépe hodnocená dvojice u nás, měli by to být oni. A co udělali Kadlecové v Ostravě? To utkání jsem neviděl, ale z jiných zápasů mi zrovna tato dvojice přišla velice dobrá.

    • Kritik rozhodčích napsal:

      Pokud to bude pískat někdo jiný, než Černý-Janoušek, tak to bude jednak obrovské překvapení a taktéž obrovská ostuda visící ve vzduchu nad O2 arenou 🙂

Napsat komentář

*