16. 4. 2012 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

Ondrušek: Do Superfinále jsem chtěl Chodov, pro lidi jsou asi lepší Vítkovice

 



Obhajoba titulu se zatím pro střešovický Tatran zdá jako procházka růžovým sadem. Velkou zásluhu na tom má už v mladém věku zkušený forvard Tom Ondrušek, který je s 8 brankami spolu s Johanem von der Pahlenem nejlepším střelcem střešovického klubu ve vyřazovacích bojích.

Právě střela z florbalky mladého kanonýra posunula Tatran do Superfinále. Ze 4. zápasu proti FBC Ostrava zbývalo odehrát několik posledních sekund základní hrací doby za stavu 6:6 a Ostravští kontrolovali míček. Po chybě zadáka Petra Krzyžanka se ale o své místo na scéně přihlásili nahrávající Von der Pahlen a přesně střílející Ondrušek. Tatran rozhodl o svém úspěchu 3 sekundy před koncem.

Pro samotného střelce vítězné branky to byla jedna z nejradostnějších chvilek v dosavadní kariéře. „Něco podobného si nepamatuji. A i kdybych nějaký takový gól dal v mládežnických kategoriích, s extraligou se to nedá srovnávat. Extraliga je u nás top, proto takový gól těší dvojnásob,“ vykládal talentovaný útočník.

Série s Ostravou se díky zápasům na hřišti soupeře nakonec stala pro Tatran tolik kýženou prověrkou před Superfinále. „V Praze to bylo na jednu branku, v Ostravě to ale byla naprosto vyrovnaná utkání. Jsme šťastní, že jsme to dokázali ukončit v nejkratším možném čase,“ svěřil se Ondrušek, jehož branka jistě udělala radost i vedení Tatranu, které si tak z finančního rozpočtu mohlo odškrtnout poměrně tučnou sumu za pořádání případného 5. utkání semifinále.

Tatran v play off ještě nečelil tíživější chvíli, přesto Ondrušek cátí, že je tým na vrchol sezony připraven. „Za zápasy v Ostravě jsme jednoznačně vděčni. Soupeř nám ukázal věci, na které jsme z poslední doby nebyli příliš zvyklí. Uvědomili jsme si to prakticky hned po zápase, díky tomu s tím můžeme pracovat a pečlivě se připravit na Superfinále,“ uvedl.

V něm se jeho tým utká v repríze předloňského finále s Vítkovicemi. „Sledovali jsme jejich sérii s Chodovem, do finále si každý z nás přál někoho jiného. Já jsem to přál mladému týmu Vítkovic, ale jako soupeře bych raději bral Chodov. Pro návštěvnost je ale asi lepší postup Vítkovic,“ přemítal Ondrušek.

V čem vlastně tkví současná síla Tatranu? O tom má kanonýr jasno. „Soudržnost, víra v tým, bojovnost a vítězné typy hráčů v mužstvu. Oproti ostatním oddílům v lize máme výrazně lepší brankářskou dvojici,“ odpověděl bez váhání.

Jedinou slabinou mistrovského celku v letošní sezoně tak jsou po hříchu diváci, respektive jejich nízký počet na utkáních. „Je to největší slabina našeho klubu. Musíme na tom pracovat my hráči i vedení. Lidi sami nepřijdou, musíme tomu jít naproti sami! Tatran si zaslouží víc fanoušků v hledišti,“ doufal v kulisu hodnou mistra Ondrušek.

Už za pět dní by se jedné takové měl dočkat pod střechou O2 areny.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Grmelec napsal:

    Tomu „Tatranakovi“ nejde rozumet. Koho to vlastne chtel nebo nechtel. O cem to je? No a klub mu muze dekovat, ze jim usetril penize? Co jsou to za spojitosti? Je to zabukac a cas to ukaze.

  • Para karpis napsal:

    Je super že je Ondrušek rád za ten gol, ale myslíte že by někdo jako Petr Krzyžanek udělal takovou chybu nechtíc?? Prostě se mu už nechtělo do Prahy a prodlužovat sérii. A odpověď: “ Já jsem to přál mladému týmu Vítkovic, ale jako soupeře bych raději bral Chodov.“ vůbec nedává smysl.

  • Hans napsal:

    Co je na té větě divného ? Normální člověk pochopí, že to přál Vítkám, ale soupeř pro Tatran přijatelnější podle něj, by byl Chodov 🙂

  • Martina napsal:

    Taky nevi co nam tom kdo nechápe?! Asi máte dlouhý vedení !!!

  • ..... napsal:

    Taky nehcápu proč tu každý brečí:-D … Vždyť to napsal dobře. Přál to mladému týmu Vítkovic, ale spíše chtěl do finále jako soupeře Chodov, který je hratelnější

    • Pala napsal:

      Někteří lidé zjevně trpí úchylkou na slovo „brečet“ a musejí ho za každou cenu používat i tam, kde se absolutně nehodí 😉

  • david napsal:

    Samozřejmě, naprosto jednoznačná věta! Asi Vám tu dělá problémy souvětí :d

  • Para karpis napsal:

    Chodov by Tatran sfoukl jak svíčku 🙂

  • DDT napsal:

    Nevím proč se diví, že na Tatran (a nejen na Tatran) nechodí lidi. Kdo by chodil na tak nudnou extraligu.

Napsat komentář

*