12. 4. 2012 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Na Jendrišáka se zvlášť nepřipravuju, říká Lukáš Souček

 



V posledních dnech se jeho jméno stalo hitem, o málokterém florbalistovi se mluví víc. Vítkovický brankář Lukáš Souček se nečekaně dostal do nominace reprezentačního týmu pro Euro Floorball Tour. Momentálně ho ale daleko víc zajímá vývoj semifinálové série svého klubu proti Chodovu. Dnes je na pořadu její 6. díl, Vítkovice vedou 3:2 na zápasy.

Ostravané se v letošní sezoně mohou pyšnit asi nejvyrovnanější brankářskou sestavou. Ano, sestavou, nikoli dvojicí, protože ve vítkovickém kádru jsou opravdu tři kvalitní brankáři. K ostřílenému Romanu Ciompovi a Marcelu Suchánkovi letos přibyl Lukáš Souček. A je to právě on, kdo po doléčení zranění nastupuje nejčastěji jako jednička, zejména v nynější atraktivní bitvě s Chodovem.

Vítkovice mají dnes v Praze možnost ukončit semifinálovou sérii, navíc v minulém utkání jen jednou inkasovaly, takže se tým přesunul do Prahy s příjemnými pocity. „Samozřejmě po úterní výhře mají všichni včetně mě dobrou náladu. Vyhráli jsme zaslouženě, ale k finále chybí poslední krok, a ten bývá nejtěžší. Teď se soustředíme pouze na čtvrteční zápas s Chodovem. Bude to bitva,“ předpovídá vítkovický brankář.

Chodov táhne první pětka s Matějem Jendrišákem, v minulém zápase se ho podařilo Vítkovicím ubránit, o zápas dříve ale nasypal do vítkovické branky hattrick. Může se zdát, že se na něj nyní vítkovická obrana soustředí a dostala k jeho bránění zvláštní pokyny. Ovšem není tomu tak. „Ne, žádné speciální instrukce nebyly. Možná jsme si jen připomněli, jak hrají určité situace. Když hrajeme tak, jak máme, dokážeme je ubránit,“ podotýká Souček.

Pro brankáře jsou souboje s takto střelecky disponovaným útočníkem někdy noční můrou… „O víkendu v Praze jsem udělal nějaké chyby. Probral jsem to společně s Romanem Ciompou a doufám, že se už opakovat nebudou, ale na Matese se nijak zvlášť nepřipravuju,“ prozrazuje možná překvapivou informaci.

Vedle Jendrišáka je totiž v týmu Chodova několik dalších kvalitních střelců, kteří dokážou brankářům soupeře zkazit náladu svými neočekávanými zakončeními a přihrávkami. „Dám si zvlášť pozor na Karase (Jiří Curney), ten do toho někdy plácne tak, že nikdo neví, jak to tam padlo,“ usmívá se Lukáš Souček.

Právě s Curneym budou po skončení extraligové sezony nováčky v reprezentačním výběru. „O nominaci jsem se dozvěděl den před sobotním zápasem v Praze. Snažím si to zatím nijak nepřipouštět. Prioritou teď jsou pro mě Vítkovice a play off,“ uzavírá nový reprezentační gólman.

Šestý zápas semifinálové série se hraje dnes od 20 hodin v Praze na Jižním Městě.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*