12. 4. 2012 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Chodov už nemůže couvnout. Trumfem má být domácí prostředí

 



Chodov dnes odvrací mečbol. Už nemá možnost zaváhání, v případě neúspěchu pro něj sezona končí. V minulém utkání se v brance Chodova třikrát střídali gólmani a to, kdo bude dnes večer jedničkou, tábor Pražanů tají. Jasné je ale jedno: domácí prostředí má vždycky na výkon týmu z pražského Jižního Města příznivý vliv.

Právě v domácích zápasech dal Chodov svému rivalovi najevo, že má také silnou ofenzivu. Jenže po přejezdu do ostravské haly na Dubině byli opět Pražané bez formy. „Bylo to víc o nás a našem špatném výkonu, než že by nás Vítkovice nějak suverénně přehrály. Nebylo to o tom, že bychom nemohli dát gól, ale ani jsme si pořádně nenahráli a složitě jsme si hledali cestu k šancím,“ říká trenér Chodova Lukáš Procházka.

Na hře jeho svěřenců prý ale únava vliv neměla. I přesto, že Chodov jel za svým soupeřem téměř bezprostředně po domácích duelech přes celou republiku. „Je zbytečné vymlouvat se na cestu. Každý tým je unavený. Jezdíme tisíce kilometrů v pár dnech, ale je to pro oba týmy stejné,“ nehledá výmluvy kouč Chodova.

Na rozdíl od Vítkovic ale Pražané nemají jasno o tom, koho dnes postaví do branky. V úterý na Dubině se gólmani Chodova střídali hned třikrát. „K tomu jde říct jen to, že výkony gólmanů dělá tým, stejné to mají Vítkovice. My jsme na Dubině jen reagovali na změny ve vývoji zápasu, byly to jen reakce a zkouška nějakých impulsů. Kdo nastoupí dnes, víme, ale prozrazovat to nebudeme,“ zůstává tajemný Lukáš Procházka.

Dnes hraje Chodov zase doma a jeho fandové jsou zvyklí, že v hale na Jižním Městě je tým Pedro Pérez silně ofenzivní. „Ten čtvrtý zápas, který se nám ofenzivně povedl nejvíc, byl hlavně o hlavě. Vyplynulo to ze situace. Dali jsme góly, začali si věřit. Zběsilá ofenziva ale nikdy není úplně zárukou úspěchu,“ říká Procházka.

Fanoušci Chodova

Fanouškům však chce se svým týmem připravit další radostné chvíle. „Jsou pro nás opravdu hodně, pár procent navíc v našem výkonu určitě znamenají. Domácí zápasy byly nádherné, prostě potom nejde nebojovat. Snad jim to i díky nim dnes prodloužíme,“ věří trenér Chodova.

Šestý zápas semifinálové série se hraje dnes ve 20 hodin v Praze na Jižním Městě.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • ... napsal:

    Vítkovice, sakra, zeberte 🙂

    • Riči napsal:

      no podľa mňa teraz vyhrá Chodov, aj keď si myslím že tesne ale vyhrá, potom naspäť do Ostravy a tam už Vítky definitívne rozhodnú si myslím

      • Karel napsal:

        Nee…tohle ne…Vítky to musí rozhodnout už teď :). Mají na to a tahat to (sice domů) ještě dál… Zbytečně. Go, go Vítky, go 🙂

Napsat komentář

*